Säästät 10 % lisää valikoiduista hotelleista – sisäpiirihintojen ansiosta. Rekisteröidy nyt ilmaiseksi!

8 paikkaa, joissa jokaisen kivenkovan jääkiekkofanin on vierailtava ainakin kerran elämässään

By Paula Hotti on 29/09/2020 in Yleistä

 

Kun helvetti jäätyy, on aika kaivaa jääkiekkomailat esiin! Oli kyse sitten Neuvostoliiton aikaisista urheilupalatseista tai Kanadan rakastetuimmista jääkiekkohalleista, jokaisen kivenkovan jääkiekkofanin on vierailtava näissä 8 paikassa ainakin kerran elämässään.

  1. Jääkiekkoileville shoppailijoille: NHL Store NYC, New York, Yhdysvallat

National Hockey Leaguen eli NHL:n lippulaivamyymälä sijaitsee Manhattanin sydämessä, ja sen tulisi olla kaikkien NHL-fanien pakollisten vierailukohteiden listalla. Kaupan tarjonta vaihtelee kaikkien 30 NHL-tiimin omista tuotteista räätälöitävissä oleviin jääkiekkopaitoihin ja retroteemaisiin tuotteisiin. Kaikkein ikimuistoisinta ovat kuitenkin kaupassa usein vierailevat NHL:n huippupelaajat. Jos tahdot huipentaa NHL-ostokokemuksesi, vieraile myös kaupan tiloissa sijaitsevassa NHL-teemaisessa Starbucksissa!

 

  1. Jääkiekkofanien mekka: Montreal, Kanada

Maaliskuun 3. päivänä 1875 Montrealissa pari herrasmiestä sitoi luistimiensa nauhat ja viskasi sitten jäälle kiekon – jääkiekko oli syntynyt. Montreal on modernin jääkiekon synnyinkoti, ja siellä majailee myös Montreal Canadiens, maailman vanhin edelleen olemassa oleva jääkiekkojoukkue. Montreal Canadians on pelannut keskeytyksettä erilaisin kokoonpanoin vuodesta 1909 asti ja voittanut Stanley Cupin 24 kertaa.

Montreal on todellinen jääkiekkofanien aarreaitta. Käväise Montreal Forumissa, joka on Montreal Canadiansin entinen majapaikka: täällä fanit voivat edelleen muistella menneiden vuosien pelejä aivan jääkiekkokaukalon keskellä seisten. Toinen vierailun arvoinen paikka on Bell Centre, joka on Montreal Canadiansin nykyinen koti.

Jos et pääse katsomaan yhtä Montrealin suurista jääkiekkopeleistä, ota suunnaksesi ravintola 1909 Taverne Moderne, jossa sinua odottaa 3 kerrosta, 1 400 istumapaikkaa sekä laaja olutvalikoima. 1909 Taverne Modernesta löytyy jääkiekkohullun Kanadan suurin televisioruutu, joten siellä näytetään jääkiekko-otteluita säännöllisesti.

  1. Jääkiekkomaailman kuuluisuuksien metsästäjille: The Hockey Hall of Fame, Toronto, Kanada

Kivenkovien jääkiekkofanien suursuosiossa oleva The Hockey Hall of Fame on omistettu kaikelle jääkiekkoon liittyvälle. Täällä voit uppoutua jääkiekon historiaan ja katsella jääkiekkoilijoista, jääkiekkojoukkueista, NHL-ennätyksistä, muistoesineistä ja NHL-pokaaleista, kuten Stanley Cupista, kertovia näyttelyitä. Paikan kohokohta on tietysti itse Hall of Fame, joka on omistettu maailman parhaille jääkiekon pelaajille, kuten Mario Lemieux'lle, Wayne Gretzkylle, Igor Larionoville ja Teemu Selänteelle.

  1. Jääkiekkoa tyylillä: Davosin jäästadion, Davos, Sveitsi

Sveitsiläisen Davosin kaupungin sydämessä sijaitseva Davosin jäästadion on yksi maailman kauneimmista jääkiekkoareenoista. Areenan kaikkein upein piirre on sen vaikuttava, vanerista valmistettu kattorakennelma. Komean sisustuksensa ansiosta Davosin jäästadion isännöi vuosittain järjestettävää Spengler Cupia suurenmoisella tyylillä, jollaista ei jääkiekkokaukaloissa usein nähdä!

  1. Miracle on Ice: Lake Placid Olympic Center, Lake Placid, Yhdysvallat

Jos kaipaat jääkiekkomaista taikaa, Lake Placid Olympic Center on tarkoitettu juuri sinulle. Täällä tapahtui kuuluisa jäinen ihme ”Miracle on Ice”, kun Yhdysvaltojen jääkiekkojoukkue kukisti Neuvostoliiton joukkueen historiallisessa ottelussa vuonna 1980. Ihme tapahtui Olympic Centerin Herb Brooks Arenalla, mutta Olympic Centeristä löytyy myös museo, joka pursuaa muistoesineitä, valokuvia ja videomateriaalia sekä vuoden 1932 että vuoden 1980 olympialaisista.

  1. Jääkiekon kehto: Long Pond, Windsor, Nova Scotia, Kanada

Monille maailman jääkiekkofaneille Windsorissa sijaitsevan Long Pondin jäätyneet vedet ovat pyhiä. Lampea pidetään ”jääkiekon kehtona”, sillä paikalta on löydetty todisteita siitä, että lammen jäällä on pelattu jääkiekkoa aina 1800-luvun alusta lähtien. Kun käyt tutustumassa näihin pyhiin vesiin, muista myös tarkistaa lähellä sijaitseva Hockey Heritage Museum.

  1. Lužniki-urheilupalatsi, Moskova, Venäjä

Palatsi on todellakin oikea sana kuvaamaan tätä jääkiekkoilijoiden suosimaa areenaa Moskovassa.

Areena avattiin vuonna 1956 Leninin keskusstadionin urheilupalatsin nimellä. Vuoden 1972 Summit Seriesin aikana palatsi isännöi useita Neuvostoliiton ja Kanadan välisiä otteluita. Palatsi on isännöinyt myös jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuja vuosina 1957, 1973, 1979 ja 1986.

Toinen jääkiekkofanien suosikkikohde Moskovassa on TsSKA Arena, joka on rakennettu hylättyyn ZiL:n autotehtaaseen. Kaudella 2017–2018 TsSKA Arenasta tuli Spartak Moskova -jääkiekkoseuran kotipaikka. Venäjän ja Moskovan jääkiekkoliitot järjestävät täällä ottelunsa, ja myös vuoden 2016 jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut pelattiin areenan katon alla.

  1. Petoluola: Helsingin jäähalli, Helsinki, Suomi

Piskuisesta koostaan huolimatta Suomi on menestynyt hyvin jääkiekon maailmassa. Nykyään maamme onkin Kansainvälisen Jääkiekkoliiton (IIHF) mukaan sekä miesten että naisten jääkiekon maailmanranking-listan kolmosena.

Vuonna 1966 rakennettu Helsingin jäähalli on pääkaupungin vanhin jääkiekkoareena, ja se toimii SM-liigajoukkue HIFK:n kotipaikkana. Areenan lempinimi ”Petoluola” viittaakin HIFK:n käyttämään toissijaiseen logoon, punaiseen pantteriin.

 

 

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Tuplakääk kiertueella: Jakso 2 − Ystad

Tuplakääk kiertueella: Harry Stylesin perässä Tukholmaan

10 uniikkia hotellia Tukholmassa

Kööpenhaminan ainutlaatuisimmat hotellit

Maailman 10 parasta maatilamatkailukohdetta

Parhaat eurooppalaiset kaupungit talven miniloman viettoon 

0