Shares
Share with your friends


Submit

Dom Pérignon, Château Lafite, jopa Barossa Valley -laakson huippuluokan punaviinit: jokainen tietää kyseisten viinien olevan maultaan erinomaisia, mutta niiden on myös helppo ratsastaa olemassa olevalla maineellaan.
Lähde liikkeelle, ja voit löytää eksoottisempia ja jännittävämpiä viinejä maailman eri kolkista.

1. Inle-järvi, Myanmar

Myanmar (eli Burma) on yksi viimeisistä turmeltumattomista matkakohteista, jossa voit vaeltaa pääkaupungin ulkopuolelle ja nähdä puhvelien vetämiä kärryjä, sarongiin pukeutuneita miehiä ja kasvomaalauksin koristeltuja naisia. Se on myös yksi maailman uusimmista – ja pienimmistä – viinikohteista.
Vaella aurinkoisen Inle-järven viinitarhoille eteläisessä Shan-maakunnassa ja maista Chenin ja Sauvignon -sekoituksia sekä jälkiruokaviinejä, joita saksalainen liikemies alkoi valmistaa maahantuoduista rypäleistä 90-luvun loppupuolella.
Rypälesato paranee kuuleman mukaan vuosi vuodelta, ja viinimaistelu tällä ihanalla alueella, jota hallitsi ennen pahamaineinen diktatuuri, on itsessään unohtumaton kokemus.

Löydä halvat lennot Myanmariin.

2. Kakheti, Georgia

Georgia puolestaan on yksi vanhimmista viinialueista maailmassa. Neoliittisen kauden georgialaiset kumosivat viinilasillisia alueella jo 8 000 vuotta sitten. Nykyään tässä sisukkaassa, Venäjän helmassa sijaitsevassa maassa matkailevat löytävät itsensä usein legendaarisesta supra -juhlasta, johon kuuluu runsaat juomatarjoilut.
Kakheti on maan tärkein viinialue, ja täällä onkin vaikeaa olla pysähtymättä jokaisessa vastaan tulevassa viinitarhassa, joihin sinua houkuttelevat niin huivipäiset mummot kuin virnistelevät pikkulapsetkin. Kokeile esimerkiksi maultaan miellyttävän orgaanisia Qvevri-viinejä, jotka valmistetaan perinteisissä saviastioissa.

Löydä halvat lennot Georgiaan.

3. Franschhoek, Etelä-Afrikka

Jos kurkistat sinnikkään eteläafrikkalaisen viininviljelijän taakse, saatatkin löytää kapinallisen ranskalaisen viininviljelijän.
Ludvig XIV:n aikaisia vainoja paenneet hugenotit nimittäin asettuivat tähän upeaan turvapaikkaan satoja vuosia sitten ja alkoivat – totta kai – puristaa rypäleistä mehua. Tänä päivänä tämä pieni 20 000 asukkaan kaupunki, joka on yksi maan vanhimmista asuinalueista, tunnetaan vieraanvaraisesta ilmapiiristään, upeasta valostaan ja maailmanluokan ruokakulttuuristaan.
Jos siis päädyt hugenottien tapaan tälle alueelle, tuskin haluat lähteä enää pois.

Löydä halvat lennot Etelä-Afrikkaan.

4. Kanariansaaret

Kanariansaarten asukkaat todella rakastavat viinejään. Esimerkiksi Lanzarotella viiniköynnöksiä suojellaan matalissa vulkaanisesta kivestä muodostetuista aitauksissa, jotta herkät kasvit eivät kärsisi jatkuvasta Atlantin valtamereltä kantautuvasta suolaisesta vesisuihkeesta.
Täällä köynnökset työntyvät ylös tuhkaisesta, mustasta maaperästä, jossa ei juurikaan kasva muita lajeja, ja karun kaunis maisema on lähes kuin toiselta planeetalta. (Olettaen siis, että muillakin planeetoilla viljellään viiniä, mitä me tietysti kaikki toivomme.)
Rypälelajikkeet ovat täällä yhtä erikoisia kuin sijaintikin, ja alueen parhaissa punaviineissä voi havaita sekoituksen villikukkia, mausteisia hedelmiä sekä häivähdyksen myskiä.

Halpoja lentoja Kanariansaarille

5. Umbria, Italia

Ah, Toscana! Jotkut sanovat sen olevan ainut tapa kokea paratiisi ennen kuolemaa.
Me kuitenkin suosittelemme jättämään tämän jokseenkin ylimainostetun kohteen kuolevaisuuttaan pohdiskeleville ja suuntaamaan sen vähemmän tunnetulle naapurialueelle. Umbria on Italian alueista ainut, jolla ei ole rajanaapurinaan merta tai toista valtiota. Sen asukkaat ovat onnistuneet hyödyntämään sisämaassa sijaitsevaa aluettaan parhaalla mahdollisella tavalla, sillä Umbrian viinit ovat todella herkullisia – joskin vähemmän tunnettuja.
Täällä paikalliset luultavasti vakuuttavat parhaiden viinien tulevan pienissä tynnyreissä, ja itse viininviljelyaluekin on volyymiltaan maailman neljänneksi pienin. Täältä siis löytyy takuulla pieniä viiniviljelmiä, joilla on suuri luonne.

Löydä halvat lennot Umbriaan.

6. Sardinia

Sardinian paikalliset viinit ovat jännittäviä, ja alkuperäisiä viinejä on jopa 150. Tämä on siis ehdoton vierailukohde kenelle tahansa viiniharrastajalle. Etsi käsiisi esimerkiksi kompleksinen Vernaccia di Oristano tai syvän maukas Carignano del Sulcis.
Parempaa seuralaista tuskin löytyy tällä auringon kyllästämällä, vuoristoisella alueella, jossa lammaslaumojen kellojen kalkatus siivilöityy alas merelle asti leviävien korkkipuumetsien läpi.

Löydä halvat lennot Sardiniaan.

7. Kelowna, Brittiläinen Kolumbia

Viini saattaa tuntua melko epätodennäköiseltä kanadalaiselta tuotteelta – ehkä yhtä epätodennäköiseltä kuin aavikko, joka sijaitsee Okanagan Valley -laaksossa, yhdellä Kanadan kuumimmista alueista. Alueen läpäisee Okanagan-järvi, joka ulottuu Yhdysvaltojen Washingtonin osavaltioon asti ja jolla on myös oma, legendaarinen hirviönsä, Ogopogo.
Viininvalmistus Brittiläisessä Kolumbiassa alkoi Kelownan kaupungista, joka sopii loistavasti tukikohdaksi tutustumismatkalla alueen viinitarhoihin. Näillä viinitiloilla on rajaseudun tuntua, mikä saa ne tuntumaan omalaatuisemmilta ja villimmiltä kuin esimerkiksi Kalifornian Napa Valleyn tilat. Alueella näkyy runsaasti veistoksia ja omaperäistä arkkitehtuuria, ja paikalliset tuntuvat suorastaan kilpailevan siitä, kuka onnistuu tarjoilemaan viinitarhoilla vieraileville kaikkein houkuttelevimmat ateriat paikallisista tuotteista valmistettuina.

Löydä halvat lennot Kanadaan.

8. Lompoc, Kalifornia

Lompocin niin sanottu Wine Ghetto on esimerkki siitä, kuinka vakavasti viininvalmistus otetaan tässä pikkukaupungissa, joka sijaitsee Kalifornian Santa Barbaran maakunnassa. Kyseessä ei tietenkään ole oikea slummi, vaan pienien viinitalojen ja maisteluhuoneiden rykelmä vaatimattomalla toimiston parkkialueella.
Viinighetto on virkistävä poikkeus yleensä myyntitavaroita pursuaviin Kalifornian viinitiloihin, sillä täällä vierailijat saavat rauhassa keskittyä itse tuotteeseen eli viiniin. Ghetossa ja Lompocin alueella ylipäätään viinit ovat lähes poikkeuksetta erinomaisia. Viininharrastajat hakeutuvatkin yhä suurimmissa määrin tähän kaupunkiin, ja jotkut jäävät sinne pysyvästi.

Löydä halvat lennot Kaliforniaan.

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET