Shares
Share with your friends


Submit

Rohkeutta, aitoutta, hyviä kahviloita ja enenevissä määrin viiksiä ja partoja – kaikki merkkejä siitä, että nämä urbaanit kulmat ovat pian kaikkien huulilla.

Sants, Barcelona

Barcelona on yksi maailman suosituimmista kaupunkikohteista, mutta tässä kolkassa suurkaupunkia monikaan asia ei ole muuttunut. Juuri tavallisuus houkutteleekin Barcelonaan ihastuneita matkailijoita nauttimaan autenttisia tapaksia ja finoaSantsin kaupunginosaan.

Siellä paikalliset voivat viettää päivänsä rauhassa Barcelonaa muuten kansoittavilta matkailijalaumoilta, joista suurimmat ohittavat Santsin vain matkalla rautatieasemalle.

Sieltä löydät simppeleitä vanhoja viinitupia, jotka tarjoilevat hyvälaatuisia tynnyriviinejä, ja perheravintoloita, joiden pöytiä täyttävät aidot katalaanit muiden kanssalomailijoiden sijaan. Alueen aito tunnelma sekä suhteellisen alhaiset vuokrat ovat houkutelleet myös nuorempia innovatiivisia baarinpitäjiä ja kokkeja, jotka yhdessä perinteisten kuppiloiden ja ravintoloiden kanssa luovat kutsuvan yhdistelmän uutta ja vanhaa.

Löydä majoitus Barcelonasta

Amsterdam Noord

Turisteja pursuavan Amsterdamin keskustan erottaa tästä nousevasta trendikaupunginosasta kaistale vettä, jonka voi ylittää lautalla parissa minuutissa.

Uusia vaihtoehtoja Hollannin pääkaupungin perinteisille ”ruskeille kahviloille” ja punaisten valojen hohdolle tarjoavat 22-kerroksinen A’DAM Toren -torni – entinen Shellin päämaja – joka kätkee sisäänsä katu- ja kattokerroksen yökerhot, pyörivän ravintolan ja valtavan keinun, joka riippuu näköalatasanteelta.

Muita syitä poiketa Amsterdam Noordiin ovat elokuvamuseo EYE ja erinomaisesti säilynyt joukko 1500-luvulta peräisin olevia puutaloja Nieuwendammerdijkillä, jotka tarjoavat vastapainoa tietoisen moderneille rakennuksille.

Löydä majoitus  Amsterdam Noordista

Neukölln, Berliini

Oranienstrassen aika on  niin ohi. Sen ja muut Berliinin ennen sykkineet vaihtoehtoalueet on hiljalleen syrjäyttänyt Neukölln, aiemmin nuhjuinen ja lähes ruma kaupunginosa Tempelhofin vanhan lentokentän lähellä.

Totta puhuen Neuköllnistä löytyy edelleenkin säröä, mutta juuri se on houkutellet ensimmäiset rohkeat avaamaan alueelle gallerioita, pieniä baareja ja – koska ollaan Berliinissä – ympäri vuorokauden avoinna olevia klubeja. Vieraile Neuköllnissä siis nyt ennen kuin alueella alkaa kuulla enemmän englantia kuin saksaa ja turkkia (Neuköllnissä on vankka turkkilaisyhteisö). Pian kaupunginosaa ei välttämättä enää tunnista muista hipsterialueista.

Löydä majoitus Neuköllnistä

Koukáki, Ateena

Kun olet vieraillut Parthenonissa, Akropolis-museossa ja muissa perusnähtävyyksissä, älä hyppää suoraan saarille vievään lauttaan. Ateena on nimittäin muutakin kuin graffitien peittämä betonipainajainen.

Kun kääntää huomion liikenteen torvikakofoniasta ja karusta arkkitehtuurista, Kreikan pääkaupunki ja sen puheliaat, usein tyylikkäät ja poliittisesti intohimoiset asukkaat ovat oikeastaan aika trendikkäitä. Makrygiánni on kaupungin nähtävyyskeskus, mutta viileydessä ykköspaikan vie Koukákin kaupunginosa. Trendikartalle Koukákin nostavat sen tyylikkäät loma-asunnot, joita on enemmän kuin aamuyöllä jonoa kebabkiskoilla, kiinnostavat nähtävyydet, kuten kreikkalaista ja kansainvälistä taidetta esittelevä Trii Art Hub, sekä kokoelma itsenäisten korusuunnittelijoiden myymälöitä, hajuvesikauppoja ja jopa lelukauppa Damigos, josta voi hankkia upeita perinteisiä ja nykyaikaisia leluja.

Löydä majoitus Ateenasta

 Kadıköy, Istanbul

Sultanahmetin nähtävyydet, kuten Sininen moskeija ja Yerebatan Sarayı eli ”upotettu palatsi”, ovat todellakin näkemisen arvoisia, mutta älä tee samaa virhettä kuin monet ja viivy alueella yhtään sen pidempää. Vaihtoehtoisia kaupunginosia ovat jo hyväksi todetut mutta edelleen omalaatuiset Beyoğlu ja Karaköy. Toisenlainen helmi Bosporinsalmen rannalla on taas Kadıköyn unelias alue.

Matkusta paikalle lautalla ja istahda siemailemaan teetä perinteisestä tiimalasin mallisestä lasista tai hörppimään vahvaa turkkilaista kahvia osana uteliaiden ihmisten laumaa. Kulje syvemmälle Rexx Cinemaan, jossa voit istua pimeässä salissa paikallisten – niitä täällä riittää – kanssa, tai odota verhon nousemista upeassa art deco -tyylisessä Süreyya-oopperatalossa.

Löydä majoitus Istanbulista

Plekhanov, Tbilisi

Sitä ei käy kieltäminen: Georgian pääkaupunki on kaikessa taiteellisessa nuhjuisuudessaan yksi maailmaan trendikkäimmistä nousevista matkakohteista. Omaa tietään kulkevat tyylityypit etsiytyvät viileyden ytimeen, joka Tbilisissä löytyy monen mukaan Plekhanovin kaupunginosasta.

Yksi naapuruston houkuttimista on neuvostoaikaisen vaatetehtaan alueella sijaitseva Fabrika-kompleksi ja sen lukuisat putiikit, galleriat ja kuppilat. Yksi myymälöistä jopa kauppaa kommunismin aikaisia vaatekappaleita. Plekhanovin tiedostetun trendikkäiden kohteiden ympärillä aukeaa miellyttävä kaupunginosa, jonka vanhanaikaisia taloja koristavat kaiverretut ovet ja puiset katetut parvekkeet.

Löydä majoitus Tbilisistä

Enmore, Sydney

Aikoinaan likainen, outo ja yllättävä Newtown piti ykköspaikkaa Sydneyn trendikkäiden kaupunginosien listalla. Sittemmin keskiluokkaistuminen on ajanut luovat ja hullut alueelta.

Tosin ei sen kauemmaksi kuin naapurikaupunginosa Enmoreen. Entinen lähiö omi Newtownin keskustatunnelman, antoi sille tilaa kukoistaa ja pystytti sinne tänne new age -myymälöitä, keikkapaikkoina toimivia pubeja ja Australialle tyypilliseen tapaan laajan valikoiman laadukkaita ruokapaikkoja. Enmore on ehkä maailman paras paikka katsella Australian boheemeja – eli hippejä lyhyissä shortseissa ja varvassandaaleissa – luonnollisessa ympäristössään.

Löydä majoitus Sydneystä

Oakland, Kalifornia

Mikään paikka ei kenties havainnollista trendikkyyden vaaroja niin kuin San Francisco. Trendikkyyttä aikoinaan tihkuvien Jack Kerouacin ja muiden beat-sukupolven edustajien entisestä leikkikentästä on tullut niin kallis asuinpaikka, että jopa miljonäärit joutuvat tekemään kompromisseja.

Tällä hetkellä vastakulttuuri kerääkin kierroksia noin 40 minuutin vesimatkan päässä Oaklandissa. Tunnelmaa voi kirjaimellisesti maistella hapanjuuripitsakokkien osuusliike Arizmendi’sissä, Pepple’s Vegan Donuts -donitsimyymälässä ja Blue Bottle Coffeessa, jonka espressot ovat ehkä länsirannikon laadukkaimpia.

Löydä majoitus Kaliforniasta

Seongsu-dong, Soul

Seongsua onnisti trendikkyyslotossa, kiitos sen lukuisten entisten teollisuustilojen. Yritteliäät korealaiset ovat muokanneet entisistä kenkätehtaista ja painotaloista kahviloita ja muita kokoontumispaikkoja, jotka kunnioittavat tilojen käytännöllistä menneisyyttä.

Yksi uusiutumisen malliesimerkeistä on Cafe Onion. Alun perin metallitehtaana toiminut rakennus näyttää ulkoa päin siltä kuin se odottaisi tuhoaan, eikä paljas betoni- ja tiilisisustus ole huimasti parempi. Sellaisessa ympäristössä taidokkaat leivokset ja herkullinen kahvi maistuvat entistäkin erinomaisimmilta – siinä juuri piileekin Seongsu-dongin taika.

Löydä majoitus Soulista

Comments

comments

tagged: Amsterdam, Barcelona, Berliini, Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET