Säästä ylimääräistä 10% Alennus tai enemmän valituissa hotelleissa – sisäpiirihintojen ansiostarekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Aina yhtä ihana Yyteri

By Antti Laine on 16/06/2021 in Kohteet

Pehmeillä hiekkadyyneillä on vaikea uskoa olevansa Suomessa. Selkämeren rannalta löytyy Yyterin ylelliset hiekkarannat, jotka kuuluvat, ei vain Suomen vaan myös Pohjoismaiden pisimpiin rantaviivoihin. Yyteri houkuttelee tuhansia kävijöitä joka vuosi, sillä se tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja kaikenikäisille ympäri vuoden. Alueella voikin harrastaa vaikka golfia, ratsastusta, tai hiihtoa, tai lähteä luontopoluille, joita Yyterissä riittää yli 30 kilometriä.

Yyterin monet kasvot

Aktiiviselle lomailijalle on Yyterissä roppakaupalla valinnanvaraa: rannan tuntumassa voi vuokrata surffi-, purje- ja SUP-lautoja lämpimän päivän ratoksi, tai fatbikeja dyyneillä ajeluun. Yyterin Näkötorni tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen seinäkiipeilyyn ja köysilaskeutumiseen 60-metrisen tornin huipulta. Jos kiipeily muutenkin kiinnostaa, Huikee-seikkailupuistosta löytyy yli kaksi kilometriä 1-13 metrin korkeudessa olevaa köysirataa, jonka varrella on 115 erilaista kutkuttavaa haastetta!

Perheet voivat suunnata Huikee-seikkailupuiston lisäksi puiston tuntumassa olevaan Huikee-trampoliinipuistoon, josta löytyy trampoliineja alle kouluikäisille tarkoitetuista pompuista bungee-kokoihin. Isommille seikkailijoille jännitystä ja historian havinaa tarjoaa Reposaaren linnakepuisto: 1930-luvulla rakennettu 20 hehtaarin laajuinen alue sijaitsee Porin Reposaaressa, ja on aikoinaan toiminut rannikkopuolustusjärjestelmänä. Nyt siellä voi tutkia alkuperäisiä tykkiasemia, korsuja, tähystystorneja ja juoksuhautoja. Yyterin leirintäalueelta löytyy minigolfrata koko perheen huviksi, ja kesäisin Ravintola Ulapasta saa ruuat kaikenkokoiseen nälkään.

Rehellistä lepoa kaipaava matkailija voi suunnata Yyterin laajoille hiekkadyyneille rentoutumaan uimisen ja auringonpalvonnan parissa. Virkistyshotelli Yyteri ja Yyteri Beach Lomakeskus tarjoavat ylelliset puitteet majoittumiseen ja itsensä hemmottelemiseen, ja iltapäivän voi kuluttaa vaikka Virkistyshotelli Yyterin kylpylässä loikoillen. Kuuluisien rantojen kupeesta voi myös löytää Länsirannikon todellisen golfhelmen, jossa 18 luonnonkaunista väylää tarjoavat rentouttavan päivän kaikentasoisille pelaajille.

Luonnon helmaan kaipaava voi lähteä retkeilyreitille havainnoimaan alueen monipuolista lintukantaa, sillä Yyterissä on useita liete- ja niittyalueita, sekä runsaasti ruovikkoa ja rantametsää, jotka ovat otollisia varsinkin muuttolintujen tarkkailuun. Alueella on yhteensä 10 lintutornia, josta voi tarkkailla ympäröivää elämää.

Yyterin kuutta luontopolkua yhdistää kuntolenkki, jonka varrelta löytyvien kuntoportaiden päässä sijaitsevalta näköalatasanteelta aukeaa upea maisema merelle ja Selkämeren kansallispuistoon.

eboon vinkki: Porin ja Yyterin alueelta löytyvien mökki- ja hotellimajoituksien lisäksi voit yöpyä tähtien alla FinnDome Glamping leirintäalueella, tai ihanan tunnelmallisessa Ahlströmin Ruukissa Noormarkussa.

 

 

 

 

 

 

 

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Ota intohimosi mukaan itsesi näköiselle lomalle

9 vähemmän vierailtua unelmakohdetta vuodelle 2022

10 rakennustaiteen ihmettä, jotka on nähtävä kerran elämässä

Vuoden 2022 upeimmat matkakohteet

8 katutaidetta pursuavaa eurooppalaista kaupunkia

10 parasta pyöräilykaupunkia

Anna kotimaan yllättää osa 2: 8 muuta kummallista nähtävyyttä Suomessa

10 uniikkia baaria Suomessa

Ota intohimosi mukaan itsesi näköiselle lomalle

0