Säästä ylimääräistä 10% Alennus tai enemmän valituissa hotelleissa – sisäpiirihintojen ansiostarekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Älykkään matkailijan opas Oktoberfesteille – maailman suurimpaan kansanjuhlaan

By Frances Doherty on 03/08/2016 in Yleistä

Oktoberfest on maailman suurin kansanjuhla, joka tunnetaan laajalti oluttarjonnastaan. Mutta saat siellä vieraillessasi kuitenkin huomata, että kyse on paljon muustakin! Vuonna 2016 sen avausseremonia pidetään 17.9., ja juhlallisuudet päättyvät 3.10.

Teltat 

SpatenBrau- Festivalhall

 

Et tule koskaan kokemaan samanlaista valinnan vaikeutta kuin Oktoberfesteillä sen 14 suuren ja 23 pienemmän teltan edessä. Schottenhamel on alussa tapahtuman pääteltta. Sen katon alla avataan seremoniallinen ensimmäisen oluttynnyrin hana, ja pian kuuletkin O’zapft is! -huudon, joka vahvistaa avauksen onnistuneen ja juhlien alkaneen. Schottenhamel on myös 10 000 istuimellaan juhlien suurin teltta. Armbrustschützen-Festhallen teltassa on pidetty varsijousikilpailuja jo vuodesta 1895, ja sen alla pääset kuuntelemaan myös PLATZLia, Oktoberfestin virallista torvisoittokuntaa. Muita mahtavia suuria telttoja ovat muun muassa Fischer Vroni, Marstall, Schützen-Festzelt, Winzerer Fähndl, Hacker-Festhalle, Hofbräu Festzelt, Ochsenbraterei (Spatenbräu-Festhalle), Augustiner-Festhalle, Pschorr-Bräurosl ja Löwenbräu-Festhalle. Varmistaaksesi itsellesi hyvän paikan suosikkiteltassasi, voit varata sen helposti etukäteen ottamalla yhteyttä suoraan sinua kiinnostavaan oluttelttaan. Yhteystiedot löytyvät viralliselta Oktoberfest 2016 -sivustolta. Vaikka telttoihin ei vaadita varausta, kannattaa oma paikka varmistaa hyvissä ajoin, sillä teltat täyttyvät nopeasti, eivätkä päästä täytyttyään enempää asiakkaita sisään.

Syö, juo ja pidä hauskaa!

Oktoberfest Beer Tent

Festivaaleilla on tarjolla yllin kyllin erilaista syötävää ja juotavaa, joten et takuulla jää nälkäiseksi. Esimerkiksi Weinzeltin teltta tarjoaa yli 15 eri lajia viinejä, sektiä (kuohuviiniä) ja samppanjaa, ja Käfer's Wies’n-Schänken teltta tarjoilee salaisella reseptillään paistettua ankkaa ja on auki kello 0.30 asti! Oktoberfest on myös mitä mainioin paikka löytää uusia ystäviä, joiden kanssa voi kippistellä huutamalla "prost!" – kippis! Jos olet kokenut jo festivaalien pienempiä versioita omassa kotimaassasi, on aika vaihtaa vaihdetta isommalle ja suunnata aidoille ja alkuperäisille Oktoberfesteille. Varaa lentosi ja yöpymisesi ebookersin kautta jo tänään. Autamme sinua mielellämme varmistamaan, että festivaalikokemuksesi on elämäsi paras!

Muita nähtävyyksiä ja tapahtumia

Oktoberfest Tuba

Vaikka monet matkustavat Oktoberfestiin nimenomaan sen laajan olutvalikoiman ja herkullisen ruoan takia, festivaaleilla riittää muutakin nähtävää. Juhlallisuudet alkavat 17.9. festivaaliparaatilla, jossa Oktoberfestin viralliset isännät ja panimot saapuvat juhlapaikalle kello 11.00. Juhlien avausseremonia pidetään avauspäivänä Schottenhamelin teltassa, jossa Münchenin pormestari avaa ensimmäisen oluttynnyrin hanan kellon lyödessä puolenpäivän merkiksi. Juhlien ensimmäisenä sunnuntaina ei kannata jäädä paitsi Oktoberfestin puku- ja jääkäriparaatista, joka kulkee koko Münchenin kaupungin halki. Oktoberfestin perinteinen jumalanpalvelus pidetään 22.9. "Böllerschießen", eli käsikanuunalla ammuttava tervehdyslaukaus, ammutaan Baijerin monumentilla. Tänä vuonna festivaalien uutuutena esitellään maatalousfestivaali. Oktoberfesteillä järjestetään kaksi perhepäivää, 20. ja 27.9., jolloin sen kaikkiin laitteisiin ja näytöksiin pääsee alennettuun hintaan. Sisäänpääsy juhlapaikalle, sen esityksiin ja oluttelttoihin on ilmainen. Müncheniin pääsee helposti ilmateitse: lennä Franz-Josef-Straussin lentoasemalle, joka sijaitsee vain 20 kilometrin päässä kaupungista. Münchenissä on erinomaiset juna-, bussi ja taksiyhteydet, mikä tekee siellä liikkumisesta todella helppoa.

Screen Shot 2016-08-03 at 9.05.14 AM

 

 

 

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Pala aurinkoa sinulle

7 tapaa viettää ikimuistoinen juhannus Suomessa

10 kiehtovaa kävelykierrosta Suomessa

0