Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Katso 10 vinkkiä nojatuolimatkojen ulottamiseksi tosielämän kohteisiin.

1) Elena Ferranten lumoava Napoli

Lukijoiden sydämet Suomessa ja muualla maailmassa hurmanneen Elena Ferranten Napoli-sarja on houkuttanut tuhannet jättämään lukutoukan kammionsa ja kuljeskelemaan Napolin auringon paahtamilla kaduilla. Pyörähdä päärautatieaseman takana sijaitsevalla Rione Luzzattin työväenkaupunginosassa, missä Lila ja Lenu tapaavat Rione Luzzattin, tai kävele Chiaian rantaväylän Piazza dei Maritirille, jonne Lila aukaisee kenkäkauppansa.

Katso tästä hurmaavia hotellivinkkejä Napoliin!

2) Hobbittien kylä Uudessa-Seelannissa

Hobitti-elokuvien lavasteeksi rakennettu Hobittonin kylä Uudessa-Seelannissa sopii hyvin myös elokuvan alkuperäisen kirjaversion ystäville. Kylä näyttää livenä yhtä pittoreskilta kuin valkokankaalla – ja varmasti kuvauksellisemmalta kuin nojatuolista käsin kuviteltuna! Hobitton sijaitsee Waikatossa, ja kylään pääsee tutustumaan vain opastetuilla kierroksilla.

Katso tästä hotellivinkkejä Waikatoon ja lähialueille!

3) Jane Austenin pittoreski brittikaupunki Bath

Jane Austen vietti samankaltaista elämää Bathissa, kuin mistä useimmat hänen teoksensa kertovat. Austen asui Bathissa vuodet 1801-1806, ja kaupungissa voikin vierailla kirjailijalle omistetussa museossa. Parhaiten austenmaisiin tunnelmiin pääsee kuitenkin Bathin kaduilla kävellessä: pittoreskista keskustasta löytyy niin komea katedraali, roomalaisaikainen kylpylä kuin teehuoneita sivistyneiden skonssien nauttimiseen lukuhetken ohella.

Katso tästä hotellivinkkejä pittoreskiin Bathiin!

3) Kirjailijaelämää New Yorkissa

New York on jokaisen lukutoukan mekka, vaikkei ainuttakaan kaupunkiin sijoittuvaa romaania olisikaan lukenut: jo pelkkä kaupungin nimi huokuu lukutoukkamaisia unelmia! New Yorkin kaduilla voi kävellä ajatuksiinsa uppoutuneena, piipahtaa kirjakaupoissa ja kahviloissa, ja mikäli onni suo, spotata yhden tai kaksi kaupungin kirjallista kuuluisuuttakin.

Katso tästä hotellivinkkejä hehkeään New Yorkiin!

4) Murhamysteereiden Oslo

Jo Nesbø on tehnyt kirjoillaan palveluksen paitsi rikosromaanien ystäville myös Oslon turismille. Karmaiseviin murhiin erikoistuneet romaanit ovat houkutelleet kaupunkiin lukuisia matkalaisia piipahtamaan osoitteissa, joissa romaaneiden pääsankari, Harry Holekin viihtyy. Oslossa järjestetäänkin nyt myös opastettuja kierroksia parhaiden paikkojen koluamiseksi.

Katso tästä hotellivinkkejä Jo Nesbøn Osloon!

5) Etelä-Afrikan vaikea historia ja vaikuttava luonto

Etelä-Afrikalla on pitkä ja pahamaineinen historiansa, mutta maan luonto hurmaa yhtä lailla kirjojen sivuilla kuin elävässä elämässäkin. Apartheidia vastustaneen André Brinkin klassikkoteoksiin kuuluva Valkoinen kuiva kausi on 1970-luvun apartheid-järjestelmää kuvaava trilleri, ja nykyajan matkalainen voi tutustua rotusorron aikaan esimerkiksi Johannesburgin Apartheid Museumissa tai opastetuilla kierroksilla Kapkaupungin edustan Robben Islandilla.

Katso tästä hotellivinkkejä Kapkaupunkiin!

6) Sanaseppien ja viskisieppojen Dublin

James Joycen Ulysses on monelle lukutoukalle Dublinin virallinen matkaopas, mutta klassikkoteos ei ole ainoa irlantilaisia matkaunelmia synnyttävä kirja. Dublin on Unescon virallinen kirjallisuuden kaupunki, ja täällä voi käyskennellä puistoissa ja piipahtaa pubeissa niin Jonathan Swiftin, Bram Stokerin, Oscar Wilden kuin James Joycenkin jalanjäljillä.

Katso tästä hotellivinkkejä kirjalliseen Dubliniin!

7) Kahviloita ja kalmistoja Ranskassa

Pariisi on monen lukutoukan paratiisikaupunki, jonka kaduille ja kahviloihin sijoittuu monia maailmankirjallisuuden klassikkoteoksia. Moni kirjallinen matkalainen suuntaa Pere-Lachaise hautausmaalle, jonne on haudattu esimerkiksi Oscar Wilde, Moliere, Balzac ja Marcel Proust. Mikäli kalmistot latistavat matkatunnelmia liiaksi, voi myös kävellä Seinen vasenta rantaa, missä levittäytyy tusinoittain vanhojen kirjojen kauppakojuja.

Katso tästä hotellivinkkejä kynäniekkojen Pariisiin!

8) Romantiikka Santiagossa

Romanttisen runouden janoiset suuntaavat Chilen Santiagoon ja Pablo Nerudan kotikulmille Bellavistaan, missä sijaitsee runoilijan museoksi muutettu kotitalo. Täällä romattisen runouden kynäilevä kuningas tapasi rakastajattarensa ja muusansa. Santiagossa on myös upeita kirjatoreja, joista löytyy kova- ja pehmeäkantisia matkamuistoja: torien löytämiseksi suuntaa vaikkapa Lastarria kadulle, Providencia Avenuelle tai Miguel Claro kadulle.

Katso tästä romanttisia hotellivinkkejä Santiagoon!

9) Venäläisen kirjallisuuden klassikkokohde, Pietari

Pietari on kaikkien venäläisen kirjallisuuden ystävien klassikkokohde, ja mikä parasta, tänne pääsee Suomesta romanttisesti raiteita pitkin! Pietarissa ovat asuneet niin Leo Tolstoi ja Vladimir Nabokov kuin pietarilaisen realismin kuvaaja Dostojevski. Pietarissa voikin tutustua Dostojevskin Rikoksen ja rangaistuksen synkkiin mielenmaisemiin, tai vain käyskennellä miljoonakaupungin kaduilla, ihailla värikästä arkkitehtuuria ja sukeltaa kultturellin kaupungin pyörteisiin.

Katso tästä hotellivinkkejä Pietariin!

10) Bashon jalanjäljissä Japanissa

Matkustamisen vapauden haikuihinsa tallentaneen Bashon fanit suuntaavat Pohjois-Japanin Tohokuun. Täällä pääsee paitsi patikoimaan mestarin jalanjäljissä myös vierailemaan japanilaisissa klassikkokohteissa, kuten shinto-pyhätöissä ja kuumissa lähteissä. Tohoku sijaitsee Japanin suurimmalla saarella, Honshulla, joka on kuulu lehtipuiden peittämistä vuorenrinteistään, peilikirkkaista järvistään ja ankarista talvistaan.

Katso tästä hotellivinkkejä taianomaiseen Tohokuun!

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET