Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Mökkeilyä rakastavana kansana suomalaisten unelmalomakohteet eivät aina löydy suurkaupunkien sykkivistä sydämistä tai eksoottisista lomaresorteista. Joskus paras loma voi nimittäin olla akkujen lataaminen luonnon helmassa hyvän kirjan kanssa ja niin kaukana puhelinlinjoista kuin mahdollista. Mäkkilomalla voikin myös ihailla Chilen vuorimaisemia paljussa, tähtitaivasta Saharassa tai antautua pittoreskiin kylätunnelmaan Färsaarilla!

  1. Pittoreskia kylätunnelmaa Färsaarilla

Färsaarilla saattaa vastaan tulla useita muitakin matkalaisia, mutta saariryhmältä löytyy myös rauhaa ja dramaattisia maisemia rakastavien kohteita. Stóra Dímun on Färsaarten pienin asutettu saari, mutta rauhaa rakastava voi hyvin suunnata tunnin ajomatkan päässä saariryhmän pääkaupungista, Tórshavnista, sijaitsevaan Elduvikiin. Elduvik on kuvankauniissa rantamaisemissa sijaitseva 23 asukkaan kylä. Elduvikin pittoreskia puumökkien ryhmää halkoo joki, ja maisemat antavat horisontissa kohoaville jylhille ja äkkijyrkille merenrantakallioille.

Katso tästä linkistä mökkivinkki Elduvikiin!

  1. Erämaan armoille Alaskaan – mukavasti

Ei tarvitse hylätä omaisuuttaan ja muuttaa hylättyyn asuntovaunuun kuten elokuvassa Erämaan armoille nauttiakseen Alaskan erämaamaisemista. Vajaan tunnin automatkan päässä Anchoragen lentokentältä sijaitsevan Log Cabin Chalet hirsiseinät pitävät taatusti Alaskan kylmät viimat ulkosalla, sisällä taas pääsee nauttimaan takkatulen lämmössä ympärillä avautuvista aidosti alaskalaisista maisemista. Eagle-joen törmällä kohoava mökki sijaitsee myös lähellä paria patikkareittiä.

Katso tästä linkistä mökkivinkki Alaskaan!

  1. Jos Robinson Crusoella olisi käynyt tuuri

Four Seasons Resort Seychellesin hotellissa Desroches Islandilla pääsee paratiisimaisiin mökkitunnelmiin. Ylellinen lomaresortti sijaitsee kaukana modernin maailman tyrskyistä, keskellä kirkkaan turkoosia merta. Varustustaso on ylellinen, ja tunnelma onkin kuin onnekkaimmalla Robinson Crusoella.

Katso tästä ylellinen mökkivinkki Seychellien Desroches saarelle!

  1. Ekologinen mökkiloma kalifornialaisittain

Big Sur on Kalifornian rannalla sijaitseva pala paratiisia, jota rajaa idässä Santa Lucian vuoristo ja lännessä Atlantti. Alue onkin oiva vaihtoehto kaikille, jotka haluavat nauttia aamiaisensa mökkimäisessä ympäristössä merimaisemia ihaillen. Mökki on ekologinen, mutta moderni, ja sijaitsee lähellä yhtä Big Surin komeinta kohdetta, McWay Fallsin hiekkarantaa vesiputouksineen.

Katso tästä moderni ja ekologinen mökkivinkki Big Suriin!

  1. Söpö mökkiloma Irlannissa

Donegalin kreivikunta Irlannin pohjoisosassa on yksi saaren vähemmän vierailluista kolkista, vaikka kyseessä on todellinen luontomatkaajan unelmakohde. Kreivikunnasta löytyy niin majakoita, suomaiden ympäröimiä kartanoita kuin kuuluja Moherin kallioita korkeammat Slieve Leaguen merenrantakalliot. Greenhills Cottage 2 on söpö mökki Carrickin kylässä lähellä Slieve Leaguen mahtavia kallioimaisemia. Toinen maisemamatkaajan kohde on lähellä sijaitseva Glengeshin sola.

Katso tästä söpö mökkivinkki Irlannin nummimaisemiin!

  1. Chilen vuorimaisemia paljusta käsin ihaillen

Chilen keskiosassa sijaitsevan Parque Guaiquivilon rustiikissa mökissä on ylellisyyden tuntua – eikä vähiten ympäröivien vuorimaisemien ja terassilta löytyvän paljun vuoksi! Reilun tunnin ajomatkan päässä sijaitsee esimerkiksi Andien kupeesta löytyvä Reserva Nacional Altos del Lircayn luonnonpuisto sekä kondorikotkien laakso.

Katso tästä rustiikki mökkivinkki Chilen vuorimaisemiin!

  1. Jurtta nomadiheimojen helmassa Mongoliassa

Vrbo Propertyn jurtat sijaitsevat Mongolialle tyypillisessä aromaisemassa vajaan tunnin ajomatkan päässä Ulan Batorin lentokentältä – ja tarpeeksi kaukana modernin maailman hälystä. Autenttiset jurtat sijaitsevat Tuul-joen törmällä, missä asuu myös useita paikallisia perheitä. Heistä osa järjestää erilaisia tutustumiskierroksia alueen maisemiin ja elämäntyyliin. Läheisten Khustai-vuorten kupeessa sijaitsee myös ainoa paikka Mongoliassa, jossa voi käydä ihailemassa perinteikkäitä Mongolian villihevosia.

Katso tästä millaisessa jurtassa Mongoliassa voi vierailla!

  1. Viiniviljelmien katveeseen Uudessa-Seelannissa

Uudessa-Seelannissa ei ole pulaa mökkivalikoimasta! Maasta löytyy niin surffareiden pikkumökkejä kuin villoja viiniviljelmien katveissa. Yksi näistä on Aucklandin Warkworthissa sijaitseva The Bolthole. Mökkiviinit voi käydä ostamassa suoraan lähellä sijaitsevilta Heron’s Flight tai Ascension Vineyard -viinitiloilta. Mikäli mökkihöperyys alkaa iskeä, niin viikonlopulla voi vierailla myös Matakana-kylän viikonloppumarkkinoilla.

Katso tästä hehkeä mökkivinkki Uudessa-Seelannissa!

  1. Puhelinlinjojen ulottumattomiin Saharassa

Paljoa tämän kauemmaksi ei nykymaailmasta ja puhelinlinjoista pääse! Star Camp Lodgelle pääsee Marrakechista järjestetyllä kyydillä, joka vie Atlasvuorten taa Saharan hiekkaisiin maisemiin. Perillä odottaa 17 yllättävän ylellistä beduiinityylistä telttaa. Tummansinistä yötaivasta ja miljoonien tähtien tuiketta katsellessa viiden tähden lomahotellit jäävät helposti kakkossijalle unelmien lomakohteena.

Katso tästä leiriytymisvinkki Saharan autiomaahan!

  1. Rentoa meininkiä rustiikissa rantamökissä

Rustiikki mökki, rantamaisemat ja täydellinen tunnelma. Nämä kaikki löytyvät Tansaniassa sijaitsevassa The Boat Housesta. Dar Es Salaamin vilskeestä on tähän ”venevajaan” matkaa noin tunti – riittävästi irrottamaan mieli arkielämän velvoitteista ja vapauttamaan tilaa rennolle mökkilomalle. Mökissä on korsikaton peittämä terassi, jolta aukeaa merinäköala. Sisältä mökki on suoralinjaisen moderni, mutta merellisen kodikas.

Katso tästä vinkki hurmaavaan mökkilomaan Tansaniassa!

 

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET