Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Muotitietoisille: Mýkonos

Haluatko elää tyylikkäämmin tänä kesänä? Sinun ei tarvitse mennä Kreikan länsirannikolla sijaitsevan Mýkonoksen kimmeltäviä rantoja pidemmälle. Kreikan Ibizaksi kutsutun saaren kykladiset rannat muistuttavat Saint Tropezin julkkisten ja varakkaiden suosiman luksuskohteen loisteesta. Korkealuokkaiset ravintolat, rantabaarit, putiikit ja heltymätön juhlinta tämän eloisan saaren rannoilla takaavat, että et ole koskaan kaukana tapahtumien keskipisteestä. Mýkonoksen kaupunkiin pääsy on lastenleikkiä, sillä päälentokenttä sijaitsee vain 4 kilometrin päässä.

Historian harrastajalle: Delos

Muinaisen kreikkalaisen historian janosi sammuu takuulla, kun matkaat Deloksen mystiselle saarelle. Saarta pidetään yhtenä Kreikan tärkeimmistä arkeologisista alueista, joten ei liene yllättävää, että se on lisätty Unescon maailmaperintökohteiden luetteloon. Lyhyen lauttamatkan päässä hedonistiselta Mýkonokselta sijaitsevalla saarella ei ole tietoakaan vilkkaista väkijoukoista. Niiden sijaan saari on täynnä aikoinaan vauraan ja majesteettisen kaupungin raunioita. Voit kuvitella olevasi Apollo ja käyskennellä saaren doorilaisilla temppeleillä, amfiteatterilla ja kuuluisilla leijonapatsailla.

Romantiikannälkäisille: Sými

Kykladeilla on runsaasti erilaisia saaria, joista jokaisella on omat luonteenpiirteensä ja omanlaisensa näkökulma Kreikan ikonisiin rantoihin. Jos liikkuminen saarelta toiselle ja vilkkaat rantakahvilat ovat sinulle liikaa, mikset vetäytyisi Sýmin romanttiselle saarelle, joka tarjoaa vertaansa vailla olevat viehättävät puitteet omaa rauhaa kaipaaville pariskunnille. Saarelle on Rodoksen lentokentältä kahden tunnin lauttamatka, mutta heti kun näet saaren värikkäät talot ja uusklassisen arkkitehtuurin, unohdat matkanteon ja hyräilet tyytyväisenä loppumatkan hotellille.

Vanhemmille: Korfu

Perhelomat voivat olla tarkkaa tasapainottelua käytännöllisyyden, jännityksen ja edullisuuden välillä. Kun listalla on hauskanpitoa, mikään ei sovi perhelomaan paremmin kuin Korfu. Tässä Kreikan luoteisimmassa kolkassa on jokaiselle jotakin. Kulttuuri ja historia on Korfulla läsnä kaikkialla. Joka puolella saarta on fantastisia lomakeskuksia, joiden niin koboltinsinisissä vesissä kuin sen ulkopuolellakin tapahtuvat aktiviteetit pitävät useimmat seikkailunhaluiset tyytyväisinä. Korfun lentokenttä on vain 10 minuutin ajomatkan päässä saaren tärkeimmästä kaupungista, joten perheen kuljettaminen paikalle on helppoa ja nopeaa.

Epikurolaisille: Kreeta

Elämän nautinnoista kiinnostuneille ei Kreikasta löydy parempaa paikkaa uppoutua paikalliseen gastronomiaan kuin Kreeta. Keskellä kimmeltävää Välimerta sijaitsevalla saarella on yltäkylläisesti paikallisia tuotteita aina saarella tuotetusta lihasta, juustosta ja viinistä läheisten kukkuloiden rinteiltä kerättyihin yrtteihin ja vihanneksiin, mikä tekee paikasta ehdottoman kohteen kenelle tahansa ruokaharrastajalle. Kreetan pääkaupunki Iraklion sijaitsee tämän Kreikan eteläisimmän saaren pohjoisosassa. Vieraile Knossoksen palatsissa, Elafonísin rannalla tai siemaile viiniä saaren rannikolle ripotelluissa rantabaareissa.

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET