Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Barokkiarkkitehtuuri on aika blasé näiden henkeäsalpaavan futurististen kaupunkikohteiden jälkeen. Koe enemmän seuraavalla lomalla tutustumalla tulevaisuuteen. Huulilta pääsee varmasti ainakin muutama ”ooh” ja ”aah” kun ihastelet kaupunkien hämmästyttävää loistoa.

 

Singapore

Future_Singapore-523412251

Et koskaan huokaile ihastuksesta yhtä paljon kuin matkalla tähän Kaakkois-Aasialaiseen kaupunkivaltioon. Singaporea kutsutaan usein tulevaisuuden kaupungiksi, ja syystä! Futuristinen Marina Bay Sands Hotel ja Gardens in the Bayn SuperTree Grove jättävät sanattomaksi, ja joustavat tietullit sekä tietokoneohjattu taksijärjestelmä ovat varmoja merkkejä tulevaisuuteen katsovasta suurkaupungista. Singapore on ehdoton vierailukohde!

 

Masdar City, Yhdistyneet arabiemiirikunnat

Future_Masdar-476751224

Ihastut ikihyväksi tähän hämmästyttävään kokonaisuuteen aivan Abu Dhabin lentoaseman tuntumassa. Uskomattoman ympäristöystävälliset ratkaisut saavat leuat loksahtamaan. Tutustu ainakin aurinkoenergiaan, puhtaan energian massasiirtoon, luonnollisesti ”viilennettyihin” katuihin – ja jopa ”vihreisiin” poliiseihin, jotka pitävät huolta että mikään resurssi ei mene hukkaan.

Los Angeles, Yhdysvallat

Future_LA-466385105

Et voi uskoa korviasi kun saat tietää, että Kalifornian ihmeellinen teknologian keskittymä, Los Angeles, on maailman ensimmäinen kaupunki, joka ohjaa katuvalaistusta täysin mobiili- ja pilviteknologioilla. Tämä pitää nähdä!

 

Helsinki, Suomi

Kotimaanmatkailijoiden iloksi Helsingissä on ehkä maailman parhaat tietoliikenneyhteydet. Pääkaupungin koko keskustan alueella on ilmainen langaton netti. Helsingissä on suunnitteilla myös autoton tulevaisuus, sillä älypuhelinsovelluksen avulla käyttäjät voisivat tilata jaettuja polkupyöriä ja takseja yhdellä klikkauksella.

 

Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat

Future_Dubai-144352093

Onko mitään taianomaisempaa kuin satumaiset kelluvat asuinkorttelit kimaltelevan sinivihreän meren päällä? Futuristisen arkkitehtuurin Dubaissa tämä on arkipäivää. Viimeisimmät suunnitelmat ovat tuomassa kaupunkiin myös vihreän talouden periaatteita noudattavia rakennuksia, ympäristöä säästävää energiaa ja ympäristömatkailua. Paikka on pakko nähdä!

Barcelona, Espanja

Barcelonassa on enemmän vau-efektiä kuin missään muualla maailmassa. Kaupungissa on kaikkea – rantaa, historiaa ja todella futuristisia suunnitelmia. Ihastut bussipysäkkien puhelinlatureihin, interaktiivisiin opastusnäyttöihin ja LED-katuvaloihin, jotka auttavat navigoimaan paratiisissa.

Hong Kong

Future_Hong_Kong-494035223

Matka Hong Kongiin on silmät avaava kokemus hyvästä syystä – kaupunki on niin futuristinen, että saat perhosia vatsaan. Octopus Cardin avulla voit maksaa elektronisesti ruokaostokset, parkkipaikan ja julkisen liikenteen liput sekä paljon muuta. Autoilu saattaa pian siirtyä historiankirjoihin kaupungissa, missä metroverkosto on niin tehokas, että vain 10 prosenttia kansalaisista ajaa autoa.

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET