Säästä ylimääräistä 10% Alennus tai enemmän valituissa hotelleissa – sisäpiirihintojen ansiostarekisteröidy nyt ilmaiseksi!

ENEMMÄN VIINIÄ, ENEMMÄN LÖYTÖJÄ: Parhaat reitit viinien tekemiseen ja maisteluun

By Frances Doherty on 02/03/2016 in Yleistä

Viinimatkailua varten on tarjolla ylettömästi vaihtoehtoja, alkaen Ranskan ja Italian klassisista ja tunnetuista viineistä aina Uuden maailman ihmeisiin. Viininmaistelukierros on erinomainen tapa matkustaa ja tutustua maahan, nautiskellen samalla lasillisesta pehmeää punaviiniä tai pirteää valkoviiniä. Ehkäpä saat myös uusia ystäviä matkan varrella?

Vanhat kunnon klassikot

france

Provencesta tulevat monet maailman parhaimmista viinitiloista ja useita klassisia rypäleitä. Tämä alue on hyvästä syystä ollut jo pitkään tunnettu viininrakastajien mekkana. Vanhat oliivilehdot ja kumpuilevat laventelipellot tarjoavat täydelliset puitteet rentouttavan iltapäivän viettoon viininmaistelun merkeissä. Voit myös tutustua hurmaaviin pikkukyliin ja vierailla paikallisilla toreilla ja markkinoilla. Tällä alueella jos jossain arvostetaan elämän pieniä nautintoja. Jos samalla mantereella haluamme pysyä, on toinen strateginen kohde Toscana, Italian viinintekijöiden ylpeyden Chiantin historiallinen kotiseutu. Täällä oliivilehdot vaihtuvat hetkessä metsämaisemiin ja rauhallisiin pikkukyliin. Saat mahtavan tilaisuuden paitsi maistella alueen maukkaita viinejä ja ihanaa oliiviöljyä, myös nauttia toscanalaisesta vieraanvaraisuudesta. Alue suorastaan pursuaa nautintoja kaikille aisteille, italialaisella tyylikkyydellä maustettuna.

 Rehevä Etelä-Afrikka

South Africa

Etelä-Afrikka on yksi suosikkikohde Uuden maailman viinintekijöiden kartalla. Täällä voit majoittua suoraan yhdellä monista viinitiloista, joista suurin osa tarjoaa majoituspalveluita ja herkullista ruokaa, tietenkään unohtamatta itse pääasiaa, eli mahdollisuuksia viininmaisteluun. Käy tutustumassa, kuinka klassikkoviinit täällä valmistetaan, tai lähde tapaamaan uutta innokasta sukupolvea viinintekijöitä, ja näet ehkäpä uusia kikkoja. Miten tahansa päätätkin lomasi viettää, makuhermoillasi tulee olemaan mistä nauttia!

 Huoleton Australia

Morning Vines

Australiassa riittää lääniä, ja se onkin kotipaikka yli 2500 viinitilalle, jotka tuottavat yhteensä yli 100 eri viinilaatua. Tutustu rauhassa parhaisiin tarjolla oleviin viineihin ja lekottele Australian lämpimässä auringossa, eukalyptuksen tuoksuessa miedosti taustalla. Suurin osa viinitiloista tarjoaa asiakkailleen herkkuruokaa, mukavan majoituksen ja kaiken muunkin, mitä tarvitset leppoisien päivien viettoon. Valmistaudu maukkaaseen ja rentoon lomaan aussityyliin!

 Chilen taikaa

Vintage style picture of Santiago de Chile downtown, Chile.

Chile, toinen Uuden maailman viinikartan kiintotähti, tarjoaa matkailijalle erinomaisen yhdistelmän historiaa, kulttuuria ja viiniä. Lisätkäämme tähän vielä henkeäsalpaavat ja dramaattiset maisemat, sekä pitkän rannikon mahtavat näkymät. Pääkaupunki Santiago on hyvä paikka aloittaa seikkailu hyppelehtien viinitilalta toiselle. Jotkut Chilen vanhimmista viinitiloista sijaitsevat näppärän välimatkan päässä täältä, ja ovat siten helposti saavutettavissa.

Onko loma mielessä, mutta kohde hakusessa? Löydä unelmiesi loma insipiroivasta lomahaustamme Where Next Finderista. Muokkaat hakua helposti ja löydät juuri sinulle sopivat lomat kohteista ympäri maailman. Kokeile nyt!

 

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Pala aurinkoa sinulle

7 tapaa viettää ikimuistoinen juhannus Suomessa

10 kiehtovaa kävelykierrosta Suomessa

0