Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Vältä tavallisten romanttisten matkakohteiden turistitulvat ja pakene rakkaimpasi kanssa vähemmän vierailtuihin kohteisiin, joissa koet todella taianomaisia ja ikimuistoisia hetkiä.

Cinque Terre, Italia

Riomaggiore, Cinque Terre, Italy

Viidestä satoja vuosia vanhasta kaupungista koostuva Cinque Terre -alue, yksi UNESCOn maailmaperintökohteista, on jo pitkään vetänyt rakastuneita puoleensa. Sen henkeäsalpaavat maisemat, romanttiset vaellusreitit ja verrattomat näköalat tekevät helpoksi ymmärtää miksi näin on. Alue on kuuluisa värikkäistä pastellinsävyisistä rakennuksistaan, ikivanhoista viinitarhoistaan. Se on myös herkullisen pesto-kastikkeen kotipaikka. Retkeillessään monilla alueen jyrkillä poluilla matkailijat löytävät trattorioita edullisine viineineen ja vastapyydettyine meren antimineen. Täydellisiä paikkoja iltapäivän levolle aamun vaelluksen jälkeen. Kaupunki, jossa ei ole liikennettä, lupaa rauhallisempaa elämän rytmiä. Siellä päivät voi käyttää tutkimalla ympäristöä, syömällä ja nauttimalla muutamista koko planeettamme dramaattisimmista ja kauneimmista merinäköaloista!

Maggiore-järvi

iStock_000061694042_Medium

Vaikka onkin vähemmän tunnettu (ja kansoitettu) kuin Como-järvi, ei Maggiore-järvi taatusti ole yhtään vähemmän kaunis. Tämä alppien kehystämän, Lombardiaan, Piedmontiin ja Sveitsiin rajautuva järvi on täydellinen kohde viehättäviin kaupunkeihin tutustumiseen niin jalan kuin veneellä liikkuen. Järvi on kuuluisa vehreyteen peittyvästä vuoristoisesta taustastaan ja kuvankauniista saaristaan, joilla aikoinaan asui kuuluisia runoilijoita, kirjailijoita ja aatelisia. Tällä Hemingwayn romaanin Jäähyväiset aseille tapahtumapaikkana tunnetuksi tulleella järvellä on helppo kokea siirtyneensä takaisin 1920-luvulle paikkaan, jossa vanhan maailman charmi kohtaa auringonpaisteen ja lumoavat maisemat.

Wisteria-tunneli, Japani

iStock_000080631067_Medium
Ihmeellinen Wisteria-tunneli Japanissa kuljettaa sinut satumaailmaan. Kitakyushun kaupungissa Japanissa sijaitsevassa Kawachi Fuji -puutarhassa on uskomattomat 150 kukkivaa Wisteria-kasvia, jotka kuuluvat 20:een eri lajiin. Puutarhan päänähtävyys on Wisteria-tunneli, jossa vieraat voivat kävellä värejä hehkuvan, lumoavan loiston läpi. Valokuvat eivät voi tallentaa tunnelin ällistyttävää tuoksua, se on koettava jotta sen voi uskoa.

Sintra, Portugali

Pena National Palace
Päiväretki Lissabonista käsin riittää hyvin Sintran kokemiseen. Se on kuvankaunis portugalilainen kaupunki Sierra de Sintran mäntykukkuloiden keskellä. Koetpa sen jalan kulkien tai hevosen vetämissä vaunuissa, on Sintra hienojen palatsien, eleganttien huviloiden ja fantastisten, värikkäitä kasveja pursuavien puutarhojen koti. Käynti tässä satumaisessa kaupungissa olisi vajaa, ellet samalla käyttäisi hyväksesi mahdollisuutta vierailla Moorsin linnassa. Tästä mäen laella sijaitsevasta keskiaikaisesta linnasta on uskomaton näköala Sintra-kukkuloiden yli. Muita kiinnostavia kohteita ovat Museu de Arte Modern ja Palácio da Pena sekä Pena Park, täydellinen paikka romanttiselle piknikille.

 Turku, Suomi

turunlinna

Irtioton arkirutiineista voi tehdä myös kotimaassa! Kulttuurihistoriallisesti arvokas miljöö vanhoine rakennuksineen, lukuisat puistot sekä Turun edustalla sijaitseva luonnonkaunis Turun saaristo tekevät kaupungista ainutlaatuisen. Mikä voisi olla romanttisempaa kuin kuljeskella käsi kädessä Aurajoen rantaa ja suudella puiden katveessa jokirannassa? Turusta löydät useita tunnelmallisia kahviloita, joissa piipahtaa herkuttelemaan uunituoreella korvapuustilla kuuman kahvin kanssa. Brunssin tai lounaan voi nauttia vaikkapa 1200-luvulla rakennetun Turun linnan upeissa puitteissa. Turku on myös tunnettu omalaatuisista pubeistaan. Voit viettää hauskan illan vanhassa pankissa, koulussa tai apteekissa! Turku on virkeä kulttuurikaupunki. Historiasta, taiteesta ja kaupunkikulttuurista kiinnostuneille Turussa riittää näkemistä ja tekemistä.

 Ittoqqortoormiit, Grönlanti

iStock_000046697368_Medium
Jos etsit poispääsyä turistireiteiltä ja haet todella eristyksissä olevaa seikkailukohdetta, ei sinun tarvitse hakea Ittoqqortoormiitia kauempaa. Tässä yleisemmin nimellä Scoresby Sound tunnetussa pienessä grönlantilaisessa kaupungissa on vain 450 asukasta. Se lupaa sinulle vertaansa vailla olevan loman. Se on yhtä henkeäsalpaava kuin se on eristäytynyt. Alueen ainutlaatuiset luonnonmuodostumat sisältävät maailman suurimman kansallispuiston ja Arktisen alueen korkeimman vuoren, Gunnbjørnin. Siellä voit ajella koiravaljakolla, hiihtää ja, jos matkasi sattuu oikeaan aikaan, nähdä loistavia revontulia!

Onko loma mielessä, mutta kohde hakusessa? Löydä unelmiesi loma insipiroivasta lomahaustamme Where Next Finderista. Muokkaat hakua helposti ja löydät juuri sinulle sopivat lomat kohteista ympäri maailman. Kokeile nyt!

 

Comments

comments

tagged: Aurinko, Kaupunki, Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET