Shares
Share with your friends


Submit

Filosofit, oppineet ja muut sivistyksen rakastajat ovat matkanneet Ateenaan jo tuhansia vuosia ja antaneet kaupungille sen rikkaan, monipuolisen historian. Nykyäänkin matkustajat voivat seurata Sokrateen jalanjälkiä Akropolikselle tai ihailla Zeus-ylijumalan ja muiden olympolaisten jumalten kunniaksi rakennettuja temppeleitä. Kiinnostava menneisyys on edelleen kaupungin päähoukute, mutta myös Ateenan eläväinen luova puoli on tutustumisen arvoinen.

Aamu: 7.00–11.00

Nouse aikaisin ennen lämpötilojen kohoamista ja aloita aamusi paikalliseen tapaan vahvalla kahvikupillisella Yiasemissa, jota myös kreikkalaiset julkkikset rakastavat. Osoituksena kahvilan pysyvästä suosiosta sen seiniä koristavat kuvat kuuluisista kasvoista, jotka ovat maistelleet paikan herkkuja. Ympäristö saattaa kutsua viipyilemään, mutta haluat seuraavaan kohteeseen ennen kuin turistilaumat lähtevät liikkeelle. Kyllä, Akropolis ruuhkautuu helposti etenkin huippusesonkina, mutta tämä antiikin jäänne on niin merkittävä, että ajoittaisten jonojen sietäminen kannattaa. Kiehtovan Akropolis-museon yli 4 000 esineen kokoelma ansaitsee vähintään pari tuntia.

Iltapäivä: 13.00–17.00

Jos olosi on nälkäinen, tarjoaa Akropolis-museon ravintola luovia tulkintoja perinteisistä kreikkalaisista ruokalajeista. Ruokailun kruunaa koko seinän korkuisista ikkunoista avautuva mieletön näkymä auringon haalentamille raunioille. Mikäli jaksat jatkaa vähän pidemmälle, lyhyen kävelyn päässä museosta sijaitsee Strofi. Yksi tämän vuonna 1957 avatun historiallisen ravintolan erikoisuuksista on oliiviöljyllä sivelty, grillattu halloumi-juusto paahdetuilla pinjansiemenillä. Verkkaisen lounaan jälkeen on aika vierailla Kykladisen taiteen museossa, joka esittelee vaikuttavan kokoelman Egeanmeren antiikin ajan taidetta ja esineitä. Jos energiatasosi kaipaavat piristystä, nappaa mukaasi täydellinen espresso Tafkahvilasta, jossa sen valmistaa mestaribarista Stefanos Domatiotis. Kofeiinin antama ekstrapotku auttaa sinua matkalla seuraavaan kohteeseen, Stávros Niárchoksen kulttuurikeskukseen. Näyttävä ja äärimmäisen ympäristöystävällinen rakennus on italialaisen Renzo Pianon suunnittelema. Kunnianhimoinen näyttelytila tarjoaa kodin Kreikan kansallisoopperalle ja kansalliskirjastolle.

Ilta: 18:30–00:00

Kreikassa illallinen aloitetaan melko myöhään, mikä jättää runsaasti aikaa raukealle drinkille auringonlaskun aikaan. Koska et luultavasti halua kumota kokonaista pulloa tähän aikaa illasta, vieraile osuvasti nimetyssä ja suositussa By the glass -viinibaarissa, joka sallii asiakkaiden maistella lasillisia 50 paikallisesta ja maahantuodusta viinistä. Jos himoitset kukkurallista lautasta hitaasti haudutettua lammasta, kanelilla maustettua moussakaa tai muita täyttäviä kreikkalaisia suosikkiannoksia, suuntaa illalliselle Daphne’s Restaurant -ravintolaan. Monet poliitikot, kuten Bill ja Hillary Clinton, ovat poikenneet suositussa tavernassa, joka sijaitsee seinämaalauksilla koristellussa 1830-luvun rakennuksessa. Seikkailunhaluiset foodiet, jotka haikailevat jotain vähemmän vaatimatonta, voivat nauttia illallisen Michelin-tähdellä palkitussa Funky Gourmet -ravintolassa, joka tarjoilee omalaatuisia molekyyligastronomisia annoksia. Jälkiruuan päälle voi tilata yömyssyn Baba Au Rumissa, jossa baarimikot sekoittavat epätyypillisiä juomia. Yksi erikoisuuksista on Buccaneer’s negroni, johon tulee guatemalalaista rommia, raastettuja tonkapapuja ja aavistus limen kuorta.

Comments

comments

tagged: Kaupunki, Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET