Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Moni maa on kuuluisa hienohiekkaisista rannoistaan ja upeista rannikoistaan, mutta niiden joukossa Espanja saattaa olla maailman paras paikka rantalomailuun. Jo 31 vuotta putkeen juuri Espanjan rannoille on nimittäin myönnetty enemmän Blue Flag- eli sininen lippu -palkintoja kuin yhdellekään muulle maalle. Sininen lippu on eurooppalaisen ympäristöjärjestö Foundation for Environmental Educationin myöntämä vuosittainen palkinto erinomaisille rannoille. Lipun saadakseen rannan tulee täyttää tiukat vaatimukset, jotka liittyvät saavutettavuuteen, puhtauteen, turvallisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Espanjan 590 sinisellä lipulla palkittua rantaa eivät siis ole vain luonnonkauniita – ne ovat myös ensiluokkaisessa kunnossa ja turvallisia kaikenikäisille uimareille. Koska loistavia rantoja on Espanjassa niin paljon, ettei niitä pysty kiertämään yhdellä lomalla, kokosimme alle muutaman käymisen arvoisen suosikin.

Cala Llenya, Ibiza

Moni tuntee Ibizan sen kulttimaineessa olevien klubien, kuten Pachan ja Amnesian, ansiosta. Saaren luonnonupeudet eivät kuitenkaan kalpene yöelämän rinnalla, eikä Baleaarien saariryhmän villin lapsen rannoilla ole pulaa auringonsäteiden lämmittämästä hiekasta. Jos lomallasi pulikoit mieluummin kirkkaassa vedessä kuin tanssit DJ:n soittolistan tahtiin, ohita Playa d’en Bossan ympäristö ja suuntaa saaren koillisosan rauhaan Cala Llenyan rannalle. Ympäröivät havupuut levittävät huumaavan tuoksun rannalle, jonka seesteisyyttä eivät juhlijat häiritse.

Löydä halpoja hotelleja Ibizalta

La Concha, San Sebastian

Kun kaipaat sekä rantalomaa että kaupungin mukavuuksia, tämä rantakaupunki San Sebastianin sydämessä sijaitseva pätkä upeaa hiekkarantaa on oikea valinta. Urbaanista sijainnistaan huolimatta La Conchan ranta on vähintään yhtä kaunis kuin sitä ympäröivän historiallisen kaupungin arkkitehtuuri. Alue on myös Euroopan silmäätekevien suosiossa, joiden bongailuun sopii kaunis Conchan rantapromenadi. Kävelykatua reunustavat valkoiset aidat ja niiden takana avautuva maisema luovat täydellisen taustan ohikulkevien ihmisten tarkkailuun.

Löydä halpoja hotelleja San Sebastianista

Playa de Muro, Mallorca

Vaikka Mallorca jää kävijämäärältään kakkoseksi saman saariryhmän Ibizalle, on se silti yksi Euroopan rakastetuimmista rantakohteista – ja ihan syystä. Kun katsoo Playa de Muron puuterisia rantoja ja kumpuilevia hiekkadyynejä, on helppo ymmärtää, miksi tämä melkein kuuden kilometrin kaistale on yksi saaren suosituimmista auringonottopaikoista. Kesäisin ranta on lapsiperheiden suosiossa, kiitos matalien vesien ja perheen pienimmille suunniteltujen leikkipaikkojen.

Löydä halpoja hotelleja Mallorcalta

 

Cala Formentor, Mallorca

Saaren luoteiskolkassa sijaitseva unelmien ranta Cala Formentor houkuttelee matkailijoita käsittämättömän pehmeällä hiekallaan, jonka lämpöön voi upottaa paljaat varpaat. Vaikka sirpin muotoinen ranta ei ole varsinaisesti vaiettu salaisuus, saa siellä edelleen viettää melko rauhallista rantapäivää. Rannalta löytyy myös palveluita, mukaan lukien useita rentoja ravintoloita.

Löydä halpoja hotelleja Mallorcalta

 

Las Vistas, Teneriffa

Kanariansaarilla mahtavista auringonottokohteista ei ole pulaa, mutta jopa Teneriffan mittapuulla Las Vistas erottuu rantojen joukossa erityisen upeana. Sen kirkkaansiniset ja tyynet vedet ovat etenkin lapsiperheiden unelma. Suojaisassa lahdessa meri pysyy rauhallisena kaikkina vuodenaikoina, joten vanhemmat voivat rentoutua ilman huolta suurista aalloista tai vaarallisista virtauksista. Koska hiekkaa riittää lähes kilometrin pituudelta, on ranta täydellinen kohde myös raukealle iltakävelylle mereen laskevaa aurinkoa ihaillen.

Löydä halpoja hotelleja Teneriffalta

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET