Shares
Share with your friends


Submit

Festivaalikausi on alkamassa ja tiesithän, että maailmalla on muitakin kiinnostavia tapahtumia kuin rapakon takana järjestettävät Burning Man ja Coachella? Brittiläinen Glastonburyn festivaali on tänä vuonna tauolla, mikä on musiikinrakastajille erinomainen syy tutustua muuhun eurooppalaiseen festivaalitarjontaan.

EXIT, Serbia

Festivaalin esiintyjäkaarti sisältää David Guettan kaltaisia elektronisen tanssimusiikin tähtiä ja teknojumalia kuten Richie Hawtin, Nina Kraviz, Adam Beyer ja Maceo Plex, joiden ansiosta EXIT on varmasti yksi kauden nopeimmin loppuunmyydyistä festivaaleista. Vaikka ohjelmisto painottuukin vahvasti elektroniseen musiikkiin, esiintyjien joukossa on myös sielukkaasti tyylittelevä lauluntekijä LP.

Etsi halvat matka Serbiaan

Earth Garden Festival, Malta

Tämän luonnonhelmassa järjestettävän, rauhaa ja rakkautta henkivän festivaalin viisi lavaa täyttyvät ympäri maailmaa saapuvista esiintyjistä, joita on yhteensä yli sata. Vastapainoksi Further Futuren kaltaisille valtavirran festivaaleille Earth Garden Festivalin liput ovat yllättävän edullisia. Vaikka musiikki on ehdottomasti festivaalin keskiössä, ei sen ruokatarjonnassakaan ole valittamista. Menu sisältää muun muassa kokonaisena savustettua porsasta, kebabia ja ruokahifistelijöillekin kelpaavia hampurilaisia.

Etsi halvat matkat Maltalle

NOS Primavera Sound, Portugali

Jos joku välttämättä tarvitsee tekosyyn vierailla Portossa, joka on yksi Euroopan kauneimmista kesäkaupungeista, niin NOS Primavera Sound Festival on hyvä sellainen. Festivaalin ohjelmistossa on niin Jamie XX:n rentoja house-rytmejä kuin Lorden melodisia tulkintoja.

Etsi halvat matkat Portoon

Wilderness Festival, Iso-Britannia

Nelipäiväinen Wilderness Festival tarjoaa vastapainoa Glastonburyn kaltaisen suuren festivaalin hurjalle menolle ja meiningille keskittymällä taiteeseen ja ympäröivään luontoon. Monipuolisen musiikin lisäksi festivaali tarjoaa gourmet-ilottelua, hyvinvointityöpajoja, joogaa, teatteriesityksiä sekä innostavien puhujien esitelmiä. Niille, jotka haluavat leiriytyä mukavasti, on tarjolla perheille sopivia ja boutique-telttoja.

Sziget Festival, Unkari

Viehättävällä pienellä saarella järjestettävä Sziget Festival tarjoaa lyömättömän kattauksen valtavirran pop-musiikkia ja indie-suosikkeja, joiden joukossa ovat ainakin Arctic Monkeys, Lana Del Rey ja the Gorillaz. Eikä tietenkään pidä unohtaa Glastonbury-suosikki Lianne La Havasin R&B-tunnelmointia. Festivaalin leiriytymismahdollisuudet vaihtelevat ilmaisista telttapaikoista VIP-tason luksukseen.

Etsi halvat matkat Unkariin

Iceland Airwaves, Islanti

Suositun reykjavikilaisen festivaalin esiintyjäkaarti sisältää sekä kansainvälisiä että islantilaisia tähtiä. Nelipäiväinen Iceland Airwaves on jo ensimmäisistä kerroista asti ollut sellaisten eurooppalaisten kuuluisuuksien suosiossa, joiden imagolle valtavirran festivaalit eivät sovi.

Etsi halvat matkat Islantiin

Bukta Tromsø Open Air Festival, Norja

Vuodesta 2004 alkaen festivaalikansa on vaeltanut heinäkuussa sankoin joukoin Telegrafbuktan lumihuippuisten vuorten reunustamalle rannalle herkullisten merenelävien, norjalaisen pienpanimo-oluen ja tietenkin vaihtoehtoisen musiikin houkuttelemana. Koska Bukta Tromsø Open Air Festival järjestetään neljäsataa kilometriä napapiirin pohjoispuolella, juhlinta keskiyön auringon alla jatkuu siellä läpi yön.

Etsi halvat matkat Norjaan

Sonus Festival, Kroatia

Kuvauksellisen Pagin saaren rannalla järjestettävä Sonus Festival on saanut teknokansan kerman löytämään tiensä Kroatiaan. Festivaalin ohjelmisto muistuttaa elektronisen musiikin Kuka kukin on -teosta. Solumun, Seth Troxler, Ricardo Villalobos, Pan-Pot, Marco Carola ja tietysti Sven Väth ovat vain muutamia poimintoja esiintyjäkaartista.

Etsi halvat matkat Kroatiaan

Calvi on the Rocks, Korsika

Ota suunnaksi Korsikan aurinkoiset rannat ja Calvi on the Rocks, joka on mahtava kuusipäiväinen elektronisen musiikin tapahtuma. Yleisöä vetävät festivaalille niin kansainväliset huippu-DJ:t kuin upea hiekkarantakin.

Etsi halvat matkat Korsikalle

Rock in Roma, Italia

Italian suurimpiin musiikkifestivaaleihin kuuluvan Rock in Roman esiintyjäkaartiin kuuluu Killersin, Macklemoren ja Hollywood Vampiresin kaltaisten rockyhtyeiden lisäksi hevilegenda Megadeth. Tunnetuimmat yhtyeet esiintyvät Capannellen laukkakilpailuareenalla, jonka lisäksi kaupungissa on useita pienempiä esiintymislavoja.

Etsi halvat matkat Roomaan

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET