Shares
Share with your friends


Submit

Joulu on tunnelmallista aikaa, ja näillä perinteisillä joulumarkkinoilla tästä tunnelmasta pääsee nauttimaan aidoimmillaan. Joulunodotus on mukava aloittaa joululauluja kuunnellen, erilaisia herkkuja maistellen ja hehkuviiniä juoden. Markkinoilta löytyy myös kivoja lahjaideoita perheelle ja ystäville.

Vanhankaupungin aukio ja Václavin aukio, Praha, Tšekki

Prahan joulumarkkinat tarjoavat paljon nähtävää ja sadunomaista tunnelmaa. Kuorot esittävät perinteisiä joululauluja, ja lämmikkeeksi voi siemailla sokerilla ja sitruunalla maustettua rommitotia. Vanhankaupungin aukion valtava joulukuusi ja kotieläinpihan söpöt eläimet ovat perheen pienimpien suosikkeja.

Vörösmartyn aukio ja basilika, Budapest, Unkari

Budapest on yksi Euroopan tunnelmallisimmista pääkaupungeista, ja tämä korostuu etenkin joulunaikaan. Vörösmartyn aukion joulumarkkinoilla on esillä paikallisten kädentaitajien tuotteita. Pyhän Tapanin basilikan seiniin heijastettava upea valoshow on myös yksi Budapestin-kävijöiden vetonauloista. Joulumarkkinoilla kannattaa ehdottomasti maistaa putkimaisia, vartaissa paistettavia Kürtőskalács-pullia, jotka kuorrutetaan kanelilla ja sokerilla.

Tivoli Gardens, Kööpenhamina, Tanska

Maailman toiseksi vanhin huvipuisto on toiminut Kööpenhaminassa jo vuodesta 1843 lähtien. Tunnelmallisesti valaistusta puistosta löytyy monenlaista tekemistä koko perheelle myös joulunaikaan, ja pääsymaksulle saa taatusti vastinetta.

Tallinnan joulumarkkinat, Viro

Tallinnan vanhakaupunki on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Joulumarkkinat pidetään Raatihuoneentorilla, jota hallitsee 1400-luvulta peräisin oleva jykevä raatihuone. Virolaiset panimot tuovat markkinoille erityistä tummaa olutta joulun ajaksi, ja leipomoista voi ostaa monenlaisia hedelmillä ja pähkinöillä maustettuja herkkuja.

Rathausplatz, Wien, Itävalta

Wien täyttyy joulutunnelmasta vuoden kääntyessä kohti loppuaan. Kaupunki on tunnettu leipomoistaan, mikä korostuu etenkin joulunaikaan, kun joka puolella leijuu paahdettujen pähkinöiden ja mausteiden herkullinen tuoksu. Suurimmat joulumarkkinat pidetään raatihuoneen edustalla, ja tarjolla on monenlaista ostettavaa ja maisteltavaa.

Nürnberger Christkindlesmarkt, Nürnberg, Saksa

Joka puolella Saksaa järjestetään joulumarkkinoita, ja Nürnbergin historiallisen keskustan joulumarkkinat kuuluvat näistä tunnetuimpiin. Markkinoilta voi ostaa taidokkaita puisia koristeita, juoda mausteista hehkuviiniä tai vain nauttia saksalaisesta joulutunnelmasta.

Marché de Noël Cathédrale, Strasbourg, Ranska

Alsacen alueen pääkaupungin joulumarkkinoilla ranskalaiset ja saksalaiset jouluperinteet yhdistyvät hienolla tavalla. Katedraalin kupeeseen pystytetään joka vuosi yli 300 tunnelmallista puista myyntikojua. Lasten herkkuihin kuuluvat mannele-pullapojat, ja aikuiset nauttivat mielellään jouluolutta tai lämmintä hehkuviiniä.

Rue du Mont-Blanc, Geneve, Sveitsi

Geneven mukulakivikadut kuhisevat kulkijoita etenkin joulukuussa, kun ympäri kaupunkia järjestetään joulumarkkinoita, joilla myydään alueen tuottajien korkealaatuisia tuotteita. Rue du Mont-Blanc -kävelykadun varrella järjestettävillä markkinoilla on tarjolla niin käsintehtyjä koruja kuin neuleitakin, jotka pitävät kylmän loitolla.

Albert Square, Manchester, Iso-Britannia

Manchesterin keskustassa järjestettäville markkinoille kokoontuu marraskuusta lähtien yli 300 myyjää. Alueelle tuovat tunnelmaa myös taidokkaat jääveistokset ja luistelurata. Tarjolla on monenlaisia herkkuja yltiömakeasta pikkuleipätaikinasta tirisevän kuumiin ranskanperunoihin. Aikuiset voivat siemailla lämpimikseen ginitotia, espressomartinia tai lasillisen kultahipuilla koristeltua proseccoa.

Campo Pequeno, Lissabon, Portugali

Jos haluat päästä joulutunnelmaan vähän rauhallisemmassa ympäristössä, on Lissabon varteenotettava vaihtoehto. Turistilaumojen sijaan pääset seuraamaan, miten paikalliset tekevät jouluostoksiaan Avenida da Liberdaden kimaltavien valojen alla. Pysähdy välillä herkuttelemaan maailmankuuluilla pastéis de nata -leivoksilla.

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET