Shares
Share with your friends


Submit

Halusimme lähettää keittiömestari Henri Alénin kaupunkiin, jossa hän voisi uppoutua täysin intohimoonsa ruokaan. Näin halusimme osoittaa, kuinka intohimomme muokkaavat tapaamme matkustaa.  Henri ehdotti matkan kohteeksi Tokiota, ja me olimme täysin samaa mieltä – voiko tämän energisempää ja herkullisempaa kaupunkia ollakaan?

Matka Tokioon lupaa aisteja kutkuttavia kokemuksia niin lautasella kuin sen ulkopuolellakin, sillä matka vie Kabukichō-alueen neonvaloissa kylpevistä pilvenpiirtäjistä Omoide Yokochō -kadun yakitori-grilleihin. Seuraavassa joitakin Henri Alénin Tokion-matkan kohokohtia.

Skytree

 Tokion Skytree-torni hallitsee kaupungin horisonttia. 634 metriä korkea rakennelma on maailman korkein erillinen lähetystorni, josta löytyy näköalatasanne sekä näköalaravintola ja -kahvila. Torni suunniteltiin japanilaista muotoilua kunnioittaen, ja sen rakentamisessa hyödynnettiin perinteisten pagodi-rakennusten periaatetta, jossa rakennusta tasapainottaa sen keskellä oleva pylväs. Torni saattaa tuntua tyypilliseltä turistikohteelta, mutta siinä vierailu on kuitenkin mahtava tapa aloittaa matka Tokiossa, etkä taatusti pety jalkojesi juuressa levittäytyvään kaupunkinäköalaan. Jos olet onnekas ja satut nousemaan torniin pilvettömänä päivänä, näet huipulta myös majesteettisen Fuji-vuoren.

Matkavinkki: Kansainväliset vierailijat voivat päästä näköalatasanteelle nopeammin, joten muista ottaa passisi mukaan.

Ihastele Tokion parhaita näköaloja Skytree-tornista. 

Tsukijin ulkotori

Tämän vuoden lokakuussa Tokion ikoninen Tsukiji -tukkutori sulki ovensa osana muuttoa uuteen paikkaan. Vierailijat voivat kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä ulkotori on edelleen auki ja ottaa vierailijoita mielellään vastaan.

Tori kattaa noin 500 kauppaa, joissa myydään kaikkea sushista maailmankuuluihin, käsintehtyihin keittiöveitsiin, jotka ovat ehdottomia tuliaisia kaikille ruokaa ja ruoanvalmistusta harrastaville. Kojut aukeavat aamuyhdeksältä, ja kauppa loppuu kello kolmeen mennessä iltapäivällä, mikä tekee kohteesta täydellisen lounaspaikan.

Matkavinkki: Vieraile maailmankuulussa Tsukiji Masamoto -veitsikaupassa. Yli 5 sukupolven aikana kehittyneen veitsenvalmistusperinteen ansiosta Masamotoa pidetään alansa parhaana.

Tutustu Tsukijin lukuisiin herkkuihin kalatorikierroksella. 

Kabukichō-viihdealue

Tokion pahamaineisella viihdealueella saat maistaa Japanin outoa, modernia ja neonväristä puolta. Juuri näistä aineksista tämä alue on nimittäin tehty. Gracery-hotellin kulmalla Godzilla, alueen virallinen suurlähettiläs, valvoo neonvaloissa kylpeviä katuja.

Matkavinkki: Varaa mukaan käteistä, sillä useimmat alueen kaupat eivät hyväksy kortteja. Itse asiassa sama pätee useimpiin Tokion ravintoloihin ja baareihin.

Koe outo ja ihmeellinen Robot-ravintolan esitys.

Omoide Yokochō 

 Omoide Yokochō tai ”Muistojen kuja” on vastakohta Shinjukun kiiltäville pilvenpiirtäjille. Kapeista kujista muodostuva labyrintti löytyy JR Shinjuku -aseman läntisen uloskäynnin läheltä.  Pienten ravintoloiden kokoelma tuntuu vievän ajassa taaksepäin Shōwa-kaudelle ja herättävän henkiin Tokion sodan jälkeiset ravintolakujat, joilla paikalliset asukkaat saattoivat hankkia mustasta pörssistä ylellisyystuotteita, kuten lihaa ja alkoholia.  Näillä grillisavun täyttämillä kujilla yakitori (kanavarras) on tyypillisin tilaus, ja se huuhdellaan alas kylmällä oluella tai aromikkaalla sake-viinillä. Vierailijoiden kannattaa varautua aistien ylikuormitukseen ja koko matkan ehkä parhaaseen ruokaan.

Matkavinkki: Omoide Yokochō herää eloon illalla. Suuntaa tänne alkuillan drinkille ja yakitorille.

 Tutustu Shinjukun juoma- ja ruokakulttuuriin baarikierroksella. 

Golden Gai

Omoide Yokochōn tapaan myös pikkuruisissa Golden Gain baareissa vierailu tuntuu vievän matkailijan menneisiin aikoihin. Tämä kaupunginosa yhdistettiin pitkään Tokion rahamiehiin, akateemikkoihin ja luovien alojen osaajiin. Täältä löytyy myös satoja pieniä ja ränsistyneitä baareja ja ruokapaikkoja, joiden asiakaspaikkojen määrä vaihtelee viidestä aina kolmeenkymmeneen. Baariverkosto levittäytyy kuudelle kapealle kujalle, joita yhdistävät vielä niitäkin pienemmät kujat. Alue antaa kuvan Tokion verrattain tuoreesta menneisyydestä, jolloin suuri osa kaupungista näytti juuri tältä. Monilla baareista on oma teemansa, joita löytyy laaja kirjo aina punkista jazziin, laatuviineihin tai kulttielokuviin. 

Matkavinkki: Suuntaa Asyl-baariin, josta löydät lähes lyömättömän valikoiman japanilaisia viskejä sekä mahtavan musiikkivalikoiman, joista voit nauttia iloisen paikallistunnelman siivittämänä.  Jos taas nautit Tokion neonvaloista mieluummin viehättävältä kattoterassilta käsin, kannattaa ottaa suunta kohti Albatross-baaria.

Sukella menneisyyden Tokioon Golden Gai -ruokakierroksella .

Lähde Nikkōon

Paras tapa tutustua Japanin kiehtovaan historiaan ja henkeäsalpaavaan luontoon on tehdä päiväretki Nikkōon. Nikkō sijaitsee Tokion pohjoispuolella olevilla vuorilla. Kaupunki on kuuluisa 1500-luvulta peräisin olevasta šintolaisesta pyhäköstä, ja se on myös šintolaisen ja buddhalaisen vuortenpalvonnan keskus. Rauhallisempaa Japania etsivät löytävät Nikkōn kansallispuistosta korkeita vuoria, kauniita järviä, ryöppyäviä vesiputouksia, kuumia lähteitä ja patikointireittejä.

Matkavinkki: Kun olet saanut riittävän annoksen ulkoilua kansallispuistossa, suuntaa kulholliselle ramen-keittoa Nikkōssa sijaitsevaan Ramen Bonten -ravintolaan.

Tutustu viehättävään Nikkōn kaupunkiin yksityisellä päiväretkellä. 

The Knot, Shinjuku 

Henri yöpyi Tokiossa ollessaan THE KNOT -boutique-hotellissa. Hotelli sijaitsee lähellä Chuo-puistoa, vain 15 minuutin kävelymatkan päässä Shinjukun vilkkaasta alueesta. Se on siten täydellinen lepopaikka Tokion viihdealueen vilinässä vietetyn päivän jälkeen. Vain kahdeksan minuutin kävelymatkan päässä sijaitsevalta Tochōmaen asemalta pääsee helposti kaupunkiin, ja asiakkaat voivat myös vuokrata hotellilta polkupyöriä. Hotellin sisustus on saanut inspiraationsa perinteisestä japanilaisesta muotoilusta, jota on maustettu modernilla twistillä. Runsaissa oleskelutiloissa voit nauttia drinkin ja kuunnella samalla hotellin tarkoin valittua musiikkikokoelmaa. Sisään- ja uloskirjautuminen on itsepalveluautomaattien ansiosta erittäin helppoa, ja hotellin leipomosta mukaan napatut kahvi ja leivos takaavat päivälle loistavan alun.

Matkavinkkejä

Osta Suica-kortti

Suica on prepaid-älykortti, jota voit käyttää useimmissa Japanin julkisissa kulkuvälineissä (metro, junat, bussit ja monorail). Se toimii myös myyntiautomaateissa.  

Suuntaa Tokion Ramen-kadulle

Olitpa matkalla kaupunginosasta toiseen tai sitten Tokion ulkopuolelle, kannattaa tehdä pysähdys tähän nuudeliruokien mekkaan, sillä se tarjoilee kaupungin parhaimpiin kuuluvaa ramenia. Maineikas katu sijaitsee valtavalla Tokion rautatieasemalla, ja sillä toimivat ravintoloitsijat on tarkoin valittu. Näistä ravintoloista löydät maan parhaimmat ramen-reseptit. Valmistaudu jonottamaan, sillä Japanissa herkullinen ruoka tarkoittaa usein pitkiä jonoja.

 Tunne uloskäyntisi

 Suosittelemme hankkimaan Shinjuku-aseman kartan. Sitä sanotaan nimittäin usein maailman vilkkaimmaksi, mikä on helppo uskoa, sillä asemalla on yli 200 uloskäyntiä. Huomaa, että väärän uloskäynnin valitseminen saattaa viedä useita tunteja päivästäsi.

Järjestämme keskiviikkona 14.11. livelähetyksen Henri Alénin kanssa ebookersin Facebook-sivulla, jossa voit kysyä Henriltä hänen Tokion matkasta. Seuraa meitä Facebookissa saadaksesi lisätietoa tapahtumasta!

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

tagged: Minun Tokioni, Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET