Säästä ylimääräistä 10% Alennus tai enemmän valituissa hotelleissa – sisäpiirihintojen ansiostarekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Hipsterikohteet lyövät läpi matkailun valtavirtaan

By Frances Doherty on 07/03/2016 in Yleistä

Keskustoissa sijaitsevien perinteisten nähtävyyksien sijasta yhä useampi matkailija pitää pääkohteenaan kaupunkien laitamien kortteleita, joissa kukkii vaihtoehtokulttuuri. Trendillä on jo oma nimensäkin – Hipster Holidays. Matkailualan vaikuttajat äänestivät hiljattain hipsterilomat vuoden 2016 ykköstrendiksi alan merkittävimpiin lukeutuvassa WTM-tapahtumassa Lontoossa.

Hipsterikortteleille on omintakeista muun muassa kiinnostava arkkitehtuuri, monipuolinen kahvila- ja ravintolatarjonta sekä maanläheinen katukulttuuri. Nettimatkatoimisto ebookersin markkinointipäällikön Aki Juusolan mukaan kyse on kaupunkimatkailusta parhaimmillaan.

“Kyse on siitä, että ollaan ajassa kiinni, mennään suoraan paikallisten pariin ja etsitään vastausta kysymykseen, mitä innovatiivista tehdään missäkin juuri nyt?”, Juusola sanoo.

Hipsterilomailija voikin löytää monista jo tutuista kohteista uuden ulottuvuuden. Myös moni tuntemattomampi kaupunki voi osoittautua kiinnostavaksi, kun tietää minne suunnata. Ebookers koosti listan tämän hetken kiinnostavimmista hipsterikortteleista.

Miera iela – Riika

Aerial view of Riga center from St. Peter's Church, Riga, Latvia

Miera iela -kadun varrella on lukuisia pieniä taidegallerioita, kirjakauppoja, joissa voi leikkauttaa hiuksensa, kukkakauppiaita, jotka tarjoilevat vihreää teetä ja ihania kahviloita, joissa voi kuunnella elävää musiikkia.

Amsterdam-Noord – Amsterdam

The streets of Amsterdam.

Kun tavallinen tallaaja painelee Amsterdamin keskusasemalta kohti etelää ja keskustaa, suuntaa hipsteri IJ-järven yli pohjoiseen. Ja löytää entisten teollisuusrakennusten täyttyneen kirpputoreista, skeittipuistoista, loft-asunnoista, pop-up ravintoloista, musiikkifestivaaleista, start-up yrityksistä ja muusta mukavasta.

Dalston – Lontoo

Cool single gear road bycicle locked to a street lamp in front o

Huumerikosten ja toistuvien ampuma-ase välikohtausten johdosta “murha mailina” Lontoossa pitkään tunnettu katu on nyt luomuruokaa tarjoilevien katukojujen täyttämä ja sen vanhoissa tissibaareissa myydään design-farkkuja ja vintage-huonekaluja. Yksi asia ei silti muutu: korttelin alkuasukkaiden työväenluokkaisesta cockney-murteesta ei edelleenkään ymmärrä mitään.

7th District, Budapest

Budapest Graffiti

Unkarin pääkaupungissa ei kursailla. Yksi sana: baarit. Seitsemännen kaupunginosan autiotaloihin pesiytyneet hämyiset, mutta lämminhenkiset baarit tarjoavat täydelliset kulissit elokuvankaltaiselle illalle.

Canal St. Martin, Pariisi

Canal Saint-Martin
Rue amelotin ja Canal Saint-Martinin alueilla on lukuisia pieniä gallerioita ja pop-up kahviloita. Kanavan varrella on täydellistä hengata ja katsella ihmiskirjoa, kuin se satunnainen filosofi, joka löysi itsensä katsellessaan muita.

PARHAAT KAUPUNKILOMAT

Onko loma mielessä, mutta kohde hakusessa? Löydä unelmiesi loma insipiroivasta lomahaustamme Where Next Finderista. Muokkaat hakua helposti ja löydät juuri sinulle sopivat lomat kohteista ympäri maailman. Kokeile nyt!

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Pala aurinkoa sinulle

7 tapaa viettää ikimuistoinen juhannus Suomessa

10 kiehtovaa kävelykierrosta Suomessa

0