Shares
Share with your friends


Submit

Monille matkailijoille pakkaaminen aiheuttaa paniikkia. He varaavat Instagram-kuvien arvoiset hotellit ja hankkivat kaukolennot eksoottisiin kohteisiin. Perillä odottavat jännittävät aktiviteetit, mutta sitä ennen pitää päättää, mitä pakkaisi mukaan. Siinä vaiheessa iskee ahdistus, ja monet päätyvät haalimaan mukaan liikaa tavaraa ja vaatteita.

Kokeneet matkustajat tietävät kuitenkin, että kevyesti matkustaminen tarkoittaa muutakin kuin parin vaatekappaleen vähentämistä – kevyesti matkustaminen on elämäntapavalinta. Kun pakkauksessa luottaa hyväksi todettuun strategiaan, voi unohtaa turhan stressin, koota kasaan vain tarpeelliset asiat ja todella keskittyä tulevaan matkaan.

Karsi turhat tavarat

Kaukana ovat päivät, jolloin pakatessa piti varautua kaikenlaisiin tilanteisiin ja sattumuksiin. Nykypäivän nopeasti globalisoituvassa maailmassa matkailijat voivat löytää lähes kaiken tarvitsemansa melkein mistä tahansa. Älä siis keskity liikaa siihen, mitä voisit tarvita, vaan siihen, mikä on todella olennaista. Tätä ohjetta seuraten pakkaat siis mukaan kaikki tarpeelliset reseptilääkkeet, mutta varaparin siistejä housuja voi jättää kotiin.

Ota mukaan monipuolisia vaatteita

Ennen kuin heität matkalaukkuun loisteliaan karmiininpunaisen mekon tai vihreän silkkipaidan, kysy ensin itseltäsi, sopivatko ne yhteen muiden vaatteittesi kanssa. Mieti myös, kuinka monta mahdollisuutta sinulla on käyttää juhlavia vaatteita. Miksi kantaa mukana asua, jota käytät ehkä kerran kahdessa viikossa? Ihannetilanteessa pakkaamasi vaatekappaleet sopivat yhteen ja käytettäväksi sekä rennoissa että muodollisemmissa tilanteissa. Esimerkiksi sarongista voi kietaista helposti kesähameen, viltin tai jopa pyyhkeen.

Kerrostaudu kylmää vastaan

Jäätävään kohteeseen matkustaminen ilman paksua talvitakkia saattaa vaikuttaa huonolta idealta, mutta kerrostamisen ihmeen ansiosta se on täysin mahdollista. Kerrostaminen perustuu siihen, että pukemalla päällekkäin erilaisia kankaita niiden väliin jää ilmaa, joka toimii tehokkaana eristeenä. Ulomman kerroksen pitäisi suojata säältä (esim. tuulenpitävä takki), välikerroksen lämmittää (esim. kevyt fleece) ja alimman kerroksen kontrolloida kosteutta ja säädellä lämpötilaa (esim. kosteutta siirtävä villakerrasto).

Panosta nopeasti kuivuviin vaatteisiin

Ylimääräisten vaatteiden pakkaaminen aiheuttaa sen, että raskaan matkalaukun tai rinkan kantamisen lisäksi joutuu raahaamaan mukana myös likaisia pyykkejä. Fiksumpi keino rajoitetun tilan käyttämiseen onkin valita mukaan vähemmän vaatteita, joita sitten pesee useammin. Paksujen kankaiden kuivuminen vie helposti yli päivän, keinokuidut taas ovat valmiita puettaviksi yleensä alle neljässä tunnissa.

Karsi kosmetiikasta ja kauneudenhoitotavaroista

Kauneudenhoito- ja hygieniatavaroihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä ne lisäävät äkkiä painoa matkatavaroihin. Kukaan ei halua vaikuttaa suttuiselta matkustaessaan, mutta monena päivänä riittänee vähempikin kuin viimeisin trendityyli. Pyri pakkaamaan 2-in-1-tuotteita, kuten kosteusvoiteen, joka toimii myös aurinkosuojana. Hyödynnä myös hotellien ilmaiset kosmetiikkatuotteet.

Vältä valtavia laukkuja tai rinkkoja

Kevyesti pakkaavia matkaajia yhdistää yksi asia: heidän matkalaukkunsa tai reppunsa koko. Usein heidän rakkaat tavaransa kulkevat pienessä laukussa tai repussa, jonka voi ottaa mukaan lentokoneeseen käsimatkatavaraksi. Valitsemalla pienikokoisen laukun he samalla rajoittavat mukaan otettavaa vaate- ja tavaramäärää. Matkatavaroiden pakkaaminen vaatii luovuutta, ja jos tilaa ei ole, ei ole myöskään kiusausta pakata mukaan tarpeettomia tavaroita. Samalla säästää rahaa ja aikaa, kun ei tarvitse kirjata matkatavaroita ruumaan.

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET