Shares
Share with your friends


Submit

 Vuosi on ollut erilainen kuin koskaan ennen, ja joulun valmistelu ja vietto tuskin tulevat olemaan nekään aivan perinteisiä. Aikaa yhdessäoloon ja tunnelmalliseen kotoiluun riittää tänä vuonna varmasti yllin kyllin, ja siitä kannattaakin ottaa mahdollisimman paljon irti. Ripauksella mielikuvitusta voit järjestää esimerkiksi virtuaalisesti monenlaista hauskaa tekemistä. Alta saat muutaman vinkin karanteenijoulun viettoon. 

 Piparkakkutalon rakennuskisa 

Tänä vuonna kodin ulkopuoliset menot ovat sattuneesta syystä minimissä, joten aikaa jää takuulla yhteiselle puuhailulle. Piparkakkumuotit kannattaa kaivaa kaapista jo hyvissä ajoin ja tehdä vaikka taikinakin itse – siten saa nimittäin kotiin parhaat tuoksut! Ja vaikka yhteisiä juhlia on rajoitettu, voit silti järjestää vaikka piparkakkutalonrakennuskisan netin kauttaKannustukseksi voitte sopia vaikka palkinnon tai yhteisesti sovitun lahjan, jolla paras pipariarkkitehtuuri palkitaan.  

 Matkaile kokkaillen 

Jos menneinä vuosina houkutus on ollut suuri ostaa osa jouluherkuista valmiina, kannattaa tänä vuonna panostaa yhteiseen aikaan ja ihan omien ruokalajien luomiseen. Netistä saat runsaasti tietoa ja vinkkejä muiden maiden jouluperinteistä ja ruoista, joita kokeilemalla jouluun saa ihan uusia vivahteita ja makuelämyksiä. Jos perinteinen kinkku ja laatikot eivät hiero enää makunystyröitä, voi juhla-aterian rakentaa vaikka yhteisten matkojen perusteella niin, että jokainen valmistaa yhden ruokalajin tai juoman suosikkimatkakohteestaan. Kokeile vaikka espanjan joulunpyhiin kuuluvaa makeaa itämaan tietäjien kranssia, Roscón de Reyes, tai ranskalaisittain ostereita ja hummeria. 

 Koristele koko koti jouluiseksi 

Kotona ollaan nyt entistä enemmän, kun suuret yleisötapahtumat on peruttu ja suuria sukujuhlia ei suositella pidettäväksi. Tilaisuus yhteiseen kotiaikaan kannattaa hyödyntää ja nauttia tunnelmallisista päivistä ja illoista vaikka askarrellen yhdessä koristeita. Itse tehdyt joulukoristeet tuovat takuulla enemmän tunnelmaa kuin kaupasta ostetut tusinatuotteet, ja koristeisiin voi vaikka merkitä tekijän ja vuoden, jotta jokainen tunnistaa omansa vielä vuosien jälkeenkin. Joulumieli tarttuu varmasti jokaiseen helpommin, kun koko koti on koristettu juhlavaksi! 

 Luo koronavuodelle joulukoriste 

Vuosi 2020 on epäilemättä ollut ikimuistettava ihan kaikille, ja siihen liittyy varmasti monenlaisia muistoja. Vuoden lähetessä loppuaan voi pandemiasta yrittää saada irti myös huumoria ja suunnitella erikoiselle vuodelle oman nimikkojoulukoristeensa. Ylijääneistä sinisistä maskeista tai vuoden 2020 suosikkituotteesta WC-paperista saa kauniita lumihiutaleita, jotka voi ripustaa ikkunaan tai kuusen oksille. Virkkaamalla taas voi luoda jouluisen punaisia viruspalleroitaTäysillä koronateemaan voi lähteä mukaan koristelemalla vaikka koko kuusen vessapaperilla, kumihanskoilla ja maskeilla! Miltä sinun koronakoristeesi voisi näyttää?  

 Luo oma tunnelmallinen cocktailisi ja vietä virtuaalista happy houria 

Talven tunnelmallisista illoista kannattaa ottaa kaikki irti ja viettää aikaa mahdollisimman paljon läheisten ja ystävien kanssa, vaikka heistä monet asuisivat kaukana. Yhteistä virtuaalista illanviettoa voi juhlistaa vaikka luomalla tunnelmallisen cocktailin, jonka valmistuksen voi opettaa muillekin. Kylmiin talvi-iltoihin sopii täydellisesti vaikka perinteinen glühweinmausteiset rommipohjaiset cocktailit tai Pohjois-Amerikassa suosittu munatoti, ja happy hourin tunnelmaa täydentää jouluinen soittolista. 

 Joulukaraoke perheen kesken tai zoomissa 

Joulun odotukseen kuuluu erottamattomasti joululaulut, olipa oma tyylilajisi raskaammat joululaulut tai perinteisemmät versiot. Tänä vuonna isot juhlat saattavat jäädä välistä, mutta jouluaiheinen karaokeilta on silti helppo järjestää vaikka netin videopuhelun kauttaJoululaulut osaa jokainen ulkoa, joten hauskoja yhteislauluja on helppo järjestää. Iltaan voi yhdistää helposti myös muita taiteenlajeja ja esittää vaikka oman version jouluevankeliumista tai lausua jouluaiheisia runoja.  

 Jouluinen kävelyretki 

Järjestä läheisille jouluinen kävelyretki, jonka varrella voitte ihailla pihojen ja kaupunkien tunnelmallisia jouluvaloja. Ulkona on helpompi pitää yllä turvaetäisyyksiä, joten voit tavata turvallisemmin myös oman perheen ulkopuolisia ihmisiä ja pyytää kävelyretkelle mukaan vaikka naapureita ja ystäv. Ihana yllätys osallistujille voi olla vaikka glögitarjoilu kävelyn alussa, josta jokainen saa joululahjana viedä kotiin oman glögimukinsa. Muki muistuttaa tunnelmallisesta kävelystä ja yhteisestä, arvokkaasta ajasta pitkään. Yhdessä olosta ja toisten muistaminen pienillä eleillä on joulussa tärkeintä, ja ripauksella mielikuvitusta siitä pääsee nauttimaan tänäkin jouluna. 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET