Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Lomalla ei tarvitse maata vain tumput suorina auringossa tai loikoilla viikkoa altaan reunalla, sillä lomasta voi ottaa kaiken ilon irti myös opettelemalla jotain uutta. Heittäydy kuumien rytmien huumaan Rio de Janeirossa, veny jooga-asentoihin Andalusiassa tai pulahda sukelluskouluun Australiassa.

1) Opi surffaamaan Filippiinien aalloilla

Filippiinien kaakkoisosassa sijaitseva Siargao on surffarin paratiisisaari. Mutta moni suuntaa tänne, vaikkei surfata osaisikaan – ja palaa kotiinsa tuliaisinaan uusi taito! Siargaolla toimii lukuisia surffauskouluja, jotka tarjoavat niin viikon oppipaketteja kuin lyhyempiä oppitunteja. Siargaolla olosuhteet aloittelijalle ovat optimaaliset: aallot äityvät harvoin liian rajuiksi, surffilautaa ei tarvitse raahata kovin kauaksi rannasta ennen opettelun aloittamista – ja jos opit eivät jostain syystä mene perille, hiekkarannat huojuvine palmuineen sopivat erinomaisesti myös löhöilyyn.

Katso tästä hotellivinkkejä Siargaon surffiparatiisiin!

2) Valokuvakurssi vau-maisemissa Skotlannissa

Skotlannin ylämailla saattaa sataa ympäri vuoden, mutta maisemat ovat kuin luotu valokuvaukseen, ja täällä aloittelijankin on helppo napata mestariotoksia. Skyen saari on yksi ylämaiden kuvauksellisimmista kohteista – kirjaimellisesti. Cuillinin vuoriston komistaman saaren maisemat ovat kuin tieteiselokuvasta ja kylät värikkäine, merenrantaviivaa seuraavine taloriveineen poseeraavat kameralle kuin varta vasten kuvaan aseteltuina. Mystisten ylämaanlehmien punertava turkki taas luo tarvittavan kontrastin saarta peittävälle vihreälle nummimaalle. Ei ihme, että saarella järjestetäänkin lukuisia valokuvakursseja ja opastettuja valokuvauskierroksia.

Katso tästä kuvauksellisia hotellivinkkejä Isle of Skyelle Skotlantiin!

3) Joogaa ja sangriaa Espanjassa

Espanja oli Euroopan ensimmäisiä maita, jotka avasivat ovensa Intiasta saapuville joogavaikutteille 1900-luvun alkuvuosikymmeninä. Joogalla onkin maassa pitkät perinteet ja sitä voi harjoitella niin bilesaarena tunnetulla Ibizalla kuin Andalusian historiallisissa merenrantamaisemissa. Andalusiassa joogan oppitunteihin voikin yhdistää kätevästi automatkoja erilaisiin kohteisiin aina Granadan hehkeästä maurienaikaisesta linnoituksesta Cadizin komeaan merenrantakaupunkiin.

Katso tästä vinkit Andalusian hotelleihin!

4) Rytmiä vereen Riossa

Brasilialaisilla rytmi on veressä, joten mikäs sen parempi paikka sulavien liikkeiden oppimiseen kuin Rio de Janeiro. Kaupungissa sijaitsee lukuisia sambakouluja – kannattaa kuitenkin ottaa ennakkoon selville, missä ne sijaitsevat, sillä kaikkialle kaupunkiin ei matkailijoilla ole asiaa. Leblon ja Ipanema ovat leppoisia, meren ja sileän rantahiekan reunustamia kaupunginosia Riossa, ja täältä löytyy kuuluisien nähtävyyksien lisäksi myös sambakouluja.

Katso vinkkejä Leblonin hotelleihin Rio de Janeirossa!

5) Suuri sukelluselämys Australiassa

Iso valliriutta on paitsi yksi Australian kuuluisimmista nähtävyyksistä myös suosittu paikka hankkia virallinen sukelluslupa. Elämys on melko kallis, mutta oppiahan tämä taito tarvitsee vain kerran elämässä! Riutta sijaitsee Koillis-Australiassa Queenslandissa. Riuttaan kuuluu yli 800 saarta ja sen lähettyvillä voi nähdä satoja eri korallilajeja ja tuhansia erilaisia kaloja. Merenalainen maailma ei voi paljoa tämän ihmeellisemmäksi muuttua!

Katso merellisiä hotellivinkkejä lähelle Isoa valliriuttaa!

6) Lasinpuhallusta Venetsiassa

Venetsia on kautta aikojen ollut kuulu karnevaaleistaan, kanaaleistaan ja kauniista lasiesineistään. Venetsiassa onkin puhallettu lasia ainakin 900-luvulta lähtien. Myöhemmin lasin tuotanto siirtyi kokonaan Muranon saarelle – paloturvallisuussyistä. Muranon saari on säilyttänyt asemansa venetsialaisen lasinpuhalluksen keskuksena ja nyt matkailijat voivat osallistua värikkäiden talojen täplittämällä saarella lasinpuhalluskursseille. Saarelle pääsee helposti vesibussilla, vaporettolla, esimerkiksi San Marcon aukiolta ja Venetsian linja-autoasemalta.

Katso vinkkejä Muranon saaren hotellivalikoimaan!

7) Esteettisyyttä elämään Marokossa

Jos haluat oppia piirtämään, niin harjoittelu on parasta pitää alkuun simppelinä. Kannattaakin siis osallistua piirustus- tai maalauskurssille, jotka suuntaavat Marrakechista Saharan autiomaahan. Mikäli hiilipiirrokset hiekkadyyneistä eivät tarjoa riittävästi haasteita, löytyy Fèsistä myös vakaata kättä ja kärsivällisyyttä vaativia islamilaisten koristekuvioiden piirustuskursseja. Jos piirtäminen ei ota luonnistuakseen, on Marokko siitä huolimatta oiva esteetikon kohde värikkäine katuineen ja sisustusesineineen.

Katso tästä hotellivinkkejä Marrakechiin ja

tästä Fèsiin!

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET