Shares
Share with your friends


Submit

Söpöyden yliannostus Chengdussa

Pandakarhuja, tulista ruokaa ja perinteistä teetä – Chengdussa Kiina todella näyttää hurmaavat puolensa. Sichuanin maakunnassa sijaitseva Chengdu on jättipandakarhujen kotikaupunki, joten täällä saat takuulla yliannostuksen söpöyttä. Jättiläispandojen kasvatus- ja tutkimuskeskuksessa vierailijat voivat katsella pehmoisia karhuja, minkä jälkeen kannattaa suunnata vehreään Rénmín-puistoon, jossa voi tutustua paikalliseen rentoon elämäntyyliin.

Tutustu perinteisiin Guilinissä

Guilin on Guangxiin kuuluva suosittu kohde, jota reunustavat dramaattiset karstimaakukkulat ja majesteettisesti virtaava Li-joki. Guangxi on Vietnamin rajalla sijaitseva autonominen alue, joka on kuuluisa historiastaan ja maisemistaan. Sadan kilometrin päässä Guilinistä sijaitsevat Longjin riisipenkereet, jotka houkuttelevat vieraita ihailemaan paikallisten maanviljelijöiden perinteitä.

Yangshuon majesteettiset maisemat

Guilinin lähellä sijaitseva Yangshuo on myös tunnettu sijainnistaan Li-joen varrella, jota ympäröivät korkeuksiin kurkottavat karstimaavuoret. Maisemien lisäksi Yangshuon suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluu yli 1400 vuotta vanha Xi Jie -katu. Paikallisella marmorilla päällystetty vilkas Xi Jie on yli puolen kilometrin pituinen, ja sitä reunustavat kummaltakin puolelta monenlaiset kahvilat, baarit, ravintolat sekä esimerkiksi kalligrafiaa tai käsitöitä tarjoavat myymälät.

Sadunomainen Dali

Jos haluat kokea Ming-dynastian taikaa, suuntaa sadunomaiseen Daliin, joka sijaitsee Yunnanin maakunnassa. Dalin vanhakaupunki rakennettiin uudelleen 1300-luvulla tapahtuneen palon jälkeen, ja nykyään teollinen rakentaminen rajoittuu vanhankaupungin suojelemiseen. Lumoavan kauneuden lisäksi Dalin tärkein nähtävyys on 69 metriä korkea buddhalainen torni, joka on osa kolmea Dalin keskustan lähellä sijaitsevaa pagodia.

Rantaelämää Yalongissa

Hainanin saari on Kiinassa suosittu trooppinen lomakohde, jonka paras ranta on nimeltään Yalong. Loivasti kaartuva hiekkaranta on yli seitsemän kilometriä pitkä, ja siltä löytyy kaksi tusinaa luksushotellia. Rannalla on tarjolla myös runsaasti vesiurheiluaktiviteetteja. Yalongin ranta sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Sanyasta ja sen lentoasemasta.

Myyttistä taikaa Fenghuanissa

Muinainen Fenghuanin kaupunki sijaitsee neljän tunnin ajomatkan päässä Hunanin maakunnan pääkaupungista Changshasta. Fenghuan on Itä-Aasiassa myyttisten lintujen nimi, joiden mukaan myös mystinen kaupunki on nimetty. Kaupunki tunnetaan etnisestä kulttuuristaan ja perinteisistä taloistaan, jotka nousevat suoraan Tuo Jiang -joen penkereestä. Fenghuangia pidetään Kiinan kauneimpana kaupunkina, jonka kanssa pystyy kilpailemaan vain Fujianin maakunnassa sijaitseva Changting.

Kuninkaallista loistoa Chengden vuoristopalatsissa

Chengden kesäpalatsi on Unescon maailmanperintökohde ja yksi Kiinan kuuluisimmista puutarhoista. Se oli ennen Qing-dynastian keisareiden kesäpalatsi, johon he pakenivat Pekingin helteitä. Vehreä ympäristö ja avarat laaksot yhdistettyinä majesteettisiin vuoriin luovat lomakeskukseen rauhallisen tunnelman. Chengdeen pääsee Pekingistä sukkulabussilla, joita on tarjolla kerran tunnissa joka päivä.

Seesteisyyttä Suzhoussa

Shanghaista lyhyen luotijunamatkan päässä sijaitseva Suzhou on eloisa kaupunki ja puutarhanhoidosta kiinnostuneiden unelmakohde. Klassiset puutarhat ovat yksi Unescon maailmaperintökohteista, ja ne tarjoavat 10 miljoonan asukkaan kaupungissa upean rentoutumiskohteen, jossa voi nauttia Kiinan viehätysvoimasta. Pitkän historiansa ja vesireittiensä ansiosta Suzhou tunnetaan myös idän Venetsiana.

Muinainen Xi’an

Shaanxin maakunnassa sijaitseva Xi’an on yksi Kiinan vanhimmista kaupungeista ja yhdessä Kairon, Rooman ja Ateenan kanssa yksi maailman neljästä muinaisesta pääkaupungista. Xi’an on myös silkkitien aloituspaikka, ja siellä sijaitsee myös kuuluisa terrakotta-armeija. Parhaimmat näköalat Xi’aniin saat kiipeämällä sitä ympäröivälle muurille, jolla voit pyöräillä tai kävellä ja katsella niin muinaisen kaupungin vilinää kuin modernin kaupungin menoakin.

Paratiisi maan päällä – Shangri-La

Paratiisi maan päällä on sittenkin oikeasti olemassa – se löytyy Shangri-Lasta. Tiibetin, Setšuanin ja Yunnanin yhdyskohdassa sijaitseva Shangri-La on sitkeän matkailijan kohde maitse matkustettaessa, mutta onneksi läheltä löytyy myös lentoasema, johon pääsee lentämällä muun muassa Pekingistä, Shanghaista ja Chengdusta. Lumiset vuorenhuiput, kristallin kirkkaat vedet ja horisonttiin asti jatkuvat ruohotasangot tekevät Shangri-Lasta todella unelmien Eedenin puutarhan.

 

 

Comments

comments

tagged: Aurinko, Kaupungit, Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET