Shares
Share with your friends


Submit

Kreikan saaret ja niiden aurinkoiset, lukemattomia Instagram-kuvia inspiroineet rannat tarjoavat houkuttelevan pakopaikan arjen oravanpyörästä. Jokaisella saarella on omat lumoavat ominaispiirteensä: rauhalliset hiekkarannat soveltuvat täydellisesti romanttisen viikonlopun viettoon, kun taas railakkaat koko yön kestävät bileet vetävät puoleensa yöelämästä kiinnostuneita. Kaikeksi onneksi saaresta toiseen kulkeminen on niin helppoa ja edullista, että lomamatkan aikana ehtii tutustua useampaankin saareen.

Páros – Náxos – Íos – Mílos kreikkalaisesta kulttuurista, rannoista, rentoutumisesta ja yöelämästä kiinnostuneille

Egeanmeren taivaansinisten aaltojen ympäröimä Páros on rento saari, jonka pääkaupunki on historiallinen Paroikiá. Íoksen pyöreiltä kukkuloilta puolestaan ryöppyää perinteisiä pehmein pastellivärein maalattuja taloja, kun taas Mílos on täynnä vaikuttavia, rosoisen vulkaanisen kiven reunustamia poukamia. Historiasta kiinnostuneet sen sijaan ihastuvat Náxokseen, jolta löytyy useita muinaisia raunioita, kuten aikoinaan mahtavaan Apollonin temppeliin kuuluneen sisäänkäynnit raamit. Käy pyörähtämässä Náxoksen arkeologisessa museossa, jossa voit ihailla hyvin säilyneitä antiikin aikaisia esineitä.

 Mýkonos – Santoríni – Sífnos yöelämästä, maisemista ja ruoasta kiinnostuneille

Bilehileet viettävät bailauksen täytteisen kesänsä sukkuloiden Baleaarien ja näiden yöelämää sykkivien saarien välillä. Saarilla matkailijoita odottavat maanosan parhaimpiin kuuluvien yökerhojen jytisevät tanssilattiat sekä ällistyttävän kauniit rantamaisemat. Mýkonos vetää puoleensa usein riehakkaamman puoleisia reppumatkailijoita, kun taas Santorínin tarjontaan kuuluvat hedonistiset sekä hienostuneemmat päiväsaikaan painottuvat huvit. Santorínin suosio on kasvanut viime aikoina melkoisesti. Jos siis olet nähnyt ihastuttavia kuvia safiirinsinisestä vedestä sekä alabasteriin vivahtavista taloista ystäviesi jakamana somessa, Santoríni voi hyvinkin olla syynä yllättävään kaukokaipuusi.

Koufonísi – Donoúsa – Irakleiá omasta rauhasta, rentoutumisesta ja rannoista kiinnostuneille

Jos haluat päästä eroon muusta maailmasta, tämä rento ja rauhallinen saarikolmikko on juuri sinua varten. Näiltä saarilta et löydä yökerhojen jyskettä tai samanlaista hyörinää kuin naapurisaarilta, ja monet matkailijat saapuvatkin paikalle juuri sen vuoksi. Ota mukaasi hyvä pokkari ja valmistaudu palvomaan aurinkoa ilman huolen häivää.

Skiáthos – Skópelos – Alónnisos perheille sekä rannoista ja rentoutumisesta kiinnostuneille

Pakkaa laukkusi ja ota lapset mukaan yhdelle näistä rentouttavista saarista. Tiedossa on viikko aurinkoa, hiekkaa ja erikoisten pilvimuodostelmien bongaamista taivaalta. Skiáthoksella kannattaa ajaa veneellä Lalárian rannalle, joka on turkoosinsinisen veden täyttämä poukama. Alónnisoksella taas kannattaa piipahtaa syrjäisellä Vithisman rannalla. Kyseessä on aliarvostettu helmi, jonne massaturismi ei ole vielä yltänyt.

Kefaloniá – Lefkas – Ithaka rannoista, kreikkalaisesta kulttuurista ja rentoutumisesta kiinnostuneille

Matkaa salaperäiselle Ithakan saarelle, joka suorastaan tihkuu antiikin Kreikan perimätietoa. Homeroksen eeppisen runoelman Odysseian mukaan juuri tämä saari oli se idyllinen paratiisi, jonne uupunut Odysseus palasi rakkaan vaimonsa Penelopen luokse taisteltuaan merellä vuosia jumalia ja hirviöitä vastaan. Kefaloniálta puolestaan löytyy useita kuvankauniita rantoja. Niistä monille pääsee ainoastaan jalan tai pitkin kapeita teitä, joille turistibusseilla ei ole asiaa.

Ikaría – Sámos – Chíos kreikkalaisesta kulttuurista, kesäfestivaaleista, rentoutumisesta ja yöelämästä kiinnostuneille

Perinteiset kesäfestivaalit – kreikaksi panagiria – ovat muodostuneet Ikarían saarella elämäntavaksi. Kylissä asuvat paikalliset ovat erittäin vieraanvaraisia. He ilahtuvat saadessaan toivottaa matkailijat tervetulleiksi saarelleen kokeilemaan perinteisiä herkkuja, tanssimaan elävän musiikin tahdissa ja maistelemaan viiniä, joka on peräisin monista saaren maisemaa täplittävistä pienistä viinitiloista. Kreikan viidenneksi suurimman saaren – Turkin rannikon tuntumassa sijaitsevan Chíoksen – valtteina puolestaan ovat värikäs turkkilaisvaikutteinen kulttuuri ja mahtava ruoka.

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET