Säästä ylimääräistä 10% Alennus tai enemmän valituissa hotelleissa – sisäpiirihintojen ansiostarekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Kulinaristin opas Bangkokiin

By Frances Doherty on 10/12/2019 in Aasia

Tyypillinen tervehdys Thaimaassa on "Gin khao lou mai?", mikä tarkoittaa kirjaimellisesti "Oletko vielä syönyt riisiä?" Tervehdys on ymmärrettävä maassa, jossa ruoalla on niin tärkeä osa sekä jokapäiväistä elämää että kulttuuri-identiteettiä. Bangkokilaiset rakastavat hyvää ruokaa, ja heillä on yleensä vahvat mielipiteet parhaista ruokapaikoista. Koska kaupungin asukkaiden saatavilla on niin monta loistavaa vaihtoehtoa aina halvoista katuruokapaikoista hienostuneisiin fine dining -paikkoihin, ei ole vaikea ymmärtää miksi.

Korkeatasoisia makuelämyksiä

Bangkokissa riittää loistavia fine dining -paikkoja, kuten Michelin-tähdin palkitut Bo.lan, Paste ja Nahm, jotka kaikki tarjoavat nykyaikaisia thaimaalaisia ruokia. Jos haluat maistella hieman kokeellisempia annoksia, Le Du -ravintola tarjoilee kahden Thaimaan kunnianhimoisimman nuoren kokin innovatiivisia maistelumenuita, ja 80/20-ravintola keskittyy harvinaisiin paikallisiin maaseudulla tuotettuihin raaka-aineisiin.

Katuruokaa jokaiseen makuun

Ei ole mikään salaisuus, että jotkut Bangkokin parhaimmista ruoista ovat peräisin vaatimattomista myymäläkeittiöistä ja katukärryistä. Raan Jay Fai, joka tarjoilee fantastisia rapumunakkaita ja merenantimia, on niin tunnettu, että se on palkittu Michelin-tähdellä. Ohita turistien suosiman Khao San -kadun myyjät, jotka tarjoilevat rasvaisia, mauttomia nuudeliannoksia reppureissaajille, ja suuntaa sen sijaan Yaowarat-kadulle Chinatowniin tai Soi Conventiin Silomiin parhaiden ruokien perässä.

Käteviä lauseita katuruokaa tilatessasi

Bangkokin katuruoasta nauttiaksesi sinun ei tarvitse osata thain kieltä sujuvasti. Miesten tulee lisätä jokaisen lauseen loppuun "krap", kun taas naisten tulee käyttää feminiinimuotoa "ka".

Mai sai moo/gai/nua/goong haeng krap/ka.

Haluaisin sen ilman sianlihaa/kanaa/naudanlihaa/kuivattuja katkarapuja.

Nee tao rai krap/ka?

Kuinka paljon tämä maksaa?

Mai aow pet krap/ka.

En halua tulista ruokaa.

Aow pet nit noi krap/ka.

Haluaisin annokseen hieman chiliä.

Aroi mai?/Aroi mak!

Onko se herkullista? / Se on erittäin herkullista!

Aow som tum gai yang sai khao niao krap/ka.

Haluaisin papaijasalaattia ja grillattua kanaa tahmealla riisillä.

Aow moo ping nueng/song/sam krap/ka.

Haluaisin yhden/kaksi/kolme marinoitua sianlihavarrasta.

Aow bahn mee/sen yai/sen lek moo/gai krap/ka.

Haluaisin keltaisia vehnänuudeleita / leveitä riisinuudeleita / kapeita riisinuudeleita sianlihalla/kanalla. Huom.: Nämä nuudelit tarjoillaan keiton kanssa, paitsi jos tilaat nuudelit haeng eli "kuivina".

Krap khun krap/ka.

Kiitos.

Viisi ehdottomasti kokeilemisen arvoista thairuoka-annosta

Thaimaalainen katuruoka tarjoaa paljon muutakin kuin vain pad thai -annoksia. Muista kokeilla näitä poikkeuksellisen herkullisia perusruokia.

Khao Mok Gai (thaimaalainen kanariisi)

Vaikka khao man gaita eli hainanilaistyylistä kanariisiä myyvät katukauppiaat ovat paljon yleisempiä, kannattaa kokeilla myös tätä kurkumalla värjättyä versiota. Kumina ja muut mausteet tekevät tästä ruokalajista aromikkaan.

Hoi Tod (osterimunakas)

Useimmat pad thaita tarjoavista myyntikärryistä ovat erikoistuneet myös hoi todiin, joka on suurella paistinpannulla paistetusta munasta, riisijauhoista ja tuoreista ostereista koostuva munakas. Peitä omasi tulisella kastikkeella ja nauti kuumana.

Guay Tiew Ruea (venenuudelit)

Nirsot ruokailijat saattavat kalveta nähdessään näihin nuudeleihin lisättävän soppakauhallisen sianverta, mutta se antaa liemelle vertaansa vailla olevan voimakkaan ja runsaan maun. Nimi "venenuudelit” juontaa juurensa aikaan, jolloin puisten alusten myyjät kulkivat Bangkokin ja Ayutthayan kanavia pitkin myyden tuoreilla yrteillä ja pavunversoilla koristeltuja nuudeliannoksia.

Khanom Jeen (tuoreita riisinuudeleita ja erilaisia curryja)

Herkulliset, hieman tahmeat khanom jeen -nuudeliannokset ovat sekä maukkaita että yksi helpoimpia ruokia kansainvälisille matkailijoille. Osoita vain mitä tahansa myyjän tarjoamaa currykastiketta – gaeng keow wan (vihreä curry) on aina hyvä valinta – ja kasaa päälle yrttejä ja vihanneksia.

Khao Kha Moo (porsaan potkaa riisin kanssa)

Tämä runsas soijakastikkeella ja tähtianiksella maustettu rasvaisesta ja hitaasti haudutetusta porsaan potkasta valmistettu ruoka on niin tuoksuvaa, että voit haistaa sen korttelin päästä ja niin suussa sulavaa, että sen voi syödä lusikalla. Lisää annoksen päälle muna tilaamalla omasi "sai kai".

 

 

[ebookers-button-cta url="https://www.ebookers.com/Greece-Holidays.d67.Destination-Travel-Guides?BRANDCID=EBOOKERS-FI.SOCIAL.FACEBOOK.BRAND-CONTENT-MERCH.GENERIC"] Matkat ja lomat Thaimaahan [/ebookers-button-cta]

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Ota intohimosi mukaan itsesi näköiselle lomalle

9 vähemmän vierailtua unelmakohdetta vuodelle 2022

10 rakennustaiteen ihmettä, jotka on nähtävä kerran elämässä

Vuoden 2022 upeimmat matkakohteet

8 katutaidetta pursuavaa eurooppalaista kaupunkia

10 parasta pyöräilykaupunkia

Anna kotimaan yllättää osa 2: 8 muuta kummallista nähtävyyttä Suomessa

10 uniikkia baaria Suomessa

Ota intohimosi mukaan itsesi näköiselle lomalle

0