Shares
Share with your friends


Submit

Luuletko nähneesi jo kaiken? Et ainakaan siinä tapauksessa, jos et ole vieraillut ainakin yhdessä näistä ainutlaatuisista paikoista. Seuraavassa kerromme, miksi jokaisen tulisi lisätä ainakin yksi seuraavista kohteista matkasuunnitelmaansa. Jääluolia, sateenkaarivuoria ja maailman korkeimpia tippukivipylväitä… Et ehkä ole kuullut näistä aikaisemmin, mutta tulet puhumaan niistä vielä pitkään matkasi jälkeen!

Japanin Naoshima on taiteenystävien mekka

Aidot taide-elämykset vaativat puitteikseen rauhaa ja hiljaisuutta. Japanissa sijaitseva Naoshima on kuin tehty hiljentymistä varten nykytaiteen mestariteosten äärellä. Tämän saaren muodonmuutos hiljaisesta kalastajakylästä taiteen keskuspaikaksi alkoi vuosikymmeniä sitten. Nyttemmin saaresta on odottamattomasti tullut ajatuksia herättävien arkkitehtuuristen luomusten ja painovoimaa uhmaavien tilataideteosten kotipaikka. Kun vietät päiväsi katsellen jättimäistä avantgarde-kurpitsaa, joka näyttää aivan siltä kuin se sulaisi betoniseen laituriin, tai käyskennellen saaren lukuisten taidenäyttelyiden läpi, tunnet itsesi päivän päätteeksi takuuvarmasti inspiroituneeksi ja piristyneeksi.

Vieraile Havaijin dramaattisella Waimea Canyonin luonnonsuojelualueella

Grand Canyonin tuntevat kaikki, mutta nyt on aika tutustua sen pikkuserkkuun, jota kutsutaan “Tyynenmeren Grand Canyoniksi”. Tämä rosoinen ja jylhä Havaijin aarre salpaa henkesi kilometrien päähän kantautuvilla upeilla maisemillaan ja väreillään. Kulje alueen lukuisia vaellusreittejä pitkin ja tutustu matkan varrella oleviin nähtävyyksiin suunnatessasi näköalapaikalle, jolta avautuvat laajat näkymät kanjoniin. Tunnet ihosi olevan kananlihalla, kun näet massiivisten jyrkänteiden yllä leijuvat pilvet, tai kun katselet saaren kylpevän ruosteenoranssin auringonlaskun paisteessa.

Tutustu ensimmäisten joukossa uskomattomaan Hang Son Doongiin Vietnamissa

Ei ole mikään ihme, jos et saa sanaa suustasi astuessasi Vietnamissa sijaitsevaan Hang Son Doongin luolaan. Laosin ja Vietnamin rajalla kulkevasta ja yli yhdeksän kilometrin pituisesta maanalaisesta käytävästä löytyy maailman suurimpiin kuuluvia stalagmiitteja, jotka ovat yli 70 metrin korkuisia! Vasta vuonna 2009 löydetty luola avattiin matkailijoille vuonna 2013, joten sinulla on edelleen tilaisuus päästä näkemään ensimmäisten joukossa nämä kiehtovat maanalaiset muodostelmat. Kuka tahansa nöyrtyy tämän maanalaisen käytävän komeuden edessä. Hang Son Doongin lumoava tunnelma tekee siitä ehdottomasti tutustumisen arvoisen kohteen.

Nauti sateenkaaren väriloistosta kiinalaisessa Zhangye Danxian kansallispuistossa

Sateenkaarivuoriksikin kutsutut Danxia-muodostelmat Zhangye Danxian kansallispuistossa kuuluvat luontoäidin parhaisiin taideluomuksiin. Tämä väreissä räiskyvä spektaakkeli on yli 24 miljoonaa vuotta vanha, ja sitä on jaettu sosiaalisessa mediassa varmasti vähintään yhtä monta kertaa. Saat parhaat mahdolliset kuvat tästä kohteesta, kun menet paikan päälle aikaisin aamulla tai myöhään illalla, jolloin kallioihin juuri oikeassa kulmassa osuvat auringonsäteet tuovat värit esiin parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Patikoi, melo tai pyöräile Wisconsinin Apostle Islands -saarilla

Olipa sitten kesä tai talvi, Wisconsinissa sijaitsevat Apostle Islands -saaret saavat sinut huokailemaan ihastuksesta vuoden jokaisena päivänä. 22 saaresta muodostuva kansallispuisto tarjoaa tilaisuuden hypätä veneestä rannalle ja siitä vuoristopoluille tai luolaseikkailuihin. Melo saarten kallioista rantaviivaa pitkin tai ihastele upeita maisemia pyörän selästä. Puistossa asustaa lukuisia uhanalaisia kasvilajeja, ja sieltä löytyy maailman ainutlaatuisimpiin kuuluvia ekosysteemejä. Talvella saarten jääluolat ovat henkeäsalpaavan upeita!

Tutustu San Agustínin arkeologisen puiston historiaan ja mysteereihin Kolumbiassa

San Agustínin arkeologinen puisto Kolumbiassa Andien lounaisrinteillä on täynnä mysteerejä ja legendoja. Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvalla alueella on Etelä-Amerikan suurin keskittymä massiivisia monumentteja ja seremoniapaikkoja, jotka sijaitsevat sikin sokin upeiden maisemien keskellä. Graniittiin kaiverretut myyttiset otukset pitävät sinua silmällä kulkiessasi puistossa. Dolmenimaiset megaliittimuodostelmat ja muinaiset hautakivet ovat muistoja vuosisatoja vanhasta sivilisaatiosta, josta ei ole kovin paljoa tietoa saatavilla.

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET