Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Suomessa riittää tekemistä ja näkemistä. Tutustu kotimaan parhaisiin ilmaisiin käyntikohteisiin ja vietä rentouttava loma, joka ei rasita myöskään kukkaroa.

Tee retki Suomenlinnaan

UNESCOn maailmanperintökohteisiin lukeutuva Suomenlinna on Suomen suosituimpia nähtävyyksiä. Lumoava linnoitus kätkee sisäänsä salaisia käytäviä, kiehtovaa sotahistoriaa ja henkeäsalpaavat näkymät kohti Helsinkiä. Ota omat eväät mukaan ja vietä rento vapaapäivä Helsingin sisäisen matkalipun hinnalla.

Ihastele Helsingin Talvipuutarhaa

Toinen pääkaupungin suosituimmista ilmaiskohteista on Töölönlahden rannalla sijaitseva Talvipuutarha. Eksoottiset kasvit hurmaavat kaikki aistit. Palmut, magnoliapuut ja kaktukset vievät kaukolomalle ympäri vuoden. Sisäänpääsy Talvipuutarhaan on ilmainen ja voit lisäksi tuoda omat eväät.

Lähde rantalomalle Suomeen

Suomesta löytyy lukuisia upeita hiekkarantoja, joilla voit viettää lomaa laiskotellen aaltojen kimalteessa. Porin Yyterin pehmeä hiekka ja lempeät pärskeet nostavat suunpielet varmasti hymyyn. Kokeile myös Helsingin vilkasta Hietaniemenrantaa, Oulun lapsiystävällistä Nallikaria tai Hangon Bellevuen hiekkadyynejä.

Kaupunkikierros historiallisessa Turussa

Retki Suomen vanhimpaan kaupunkiin on kuin maaginen matka keskiaikaiseen historiaan. Ihaile tyrmäävää Turun linnaa sekä yli 700-vuotiasta Tuomiokirkkoa ja suuntaa ottamaan aurinkoa säkenöivän Aurajoen varrelle.

Suomen henkeäsalpaavat kansallispuistot

Kotimaan huimaavat ja ennen kaikkea ilmaiset kansallispuistot tarjoavat Suomen upeimmat maisemat. Suuntaa Kolin kansallispuistoon ihailemaan Pielisen tyrskyjä, Lappiin nauttimaan tunturimaisemista tai vaikka Saaristomerelle rentoutumaan raikkaassa meri-ilmassa. Pääkaupunkiseudulla pääset puolestaan ihmettelemään luonnonihmeitä Nuuksiossa.

Hyödynnä museoiden ilmaispäivät

Voit vierailla Suomen sadoissa museoissa ilmaiseksi yleensä kerran kuussa. Lähde matkalle nykytaiteen pariin Kiasmassa tai hullaannu historiasta Suomen kansallismuseossa. Sekä Helsingissä että muissa kaupungeissa on myös useita ilmaismuseoita. Käy vaikka ihmettelemässä vanhoja kulkupelejä Ratikkamuseossa.

Halaile suloisia eläimiä

Pitkin Suomea toimii useita kotieläintiloja, joille on vapaa pääsy. Silitä suloista karitsaa ja halaile pehmeää pupua, ihmeteltävää riittää niin lapsille kuin aikuisille. Pääkaupunkiseudulla suosituimpia kotieläintiloja ovat Haltiala sekä Fallkulla.

Kotimaan kauneimmat kirkot

Hurista tutustumaan Suomen upeisiin kirkkoihin ja pääset ihmettelemään sekä kaunista arkkitehtuuria että lumoavaa kirkkotaidetta. Petäjäveden vanha kirkko lukeutuu myös UNESCOn maailmanperintökohteiden listalle, kun taas Helsingin Tuomiokirkko sekä Temppelinaukion kirkko ovat maailmanlaajuisestikin tunnettuja.

Nauti karnevaalitunnelmasta Linnanmäellä

Helsingin Linnanmäen huvipuistoon on vapaa sisäänpääsy. Vaikket lähtisikään hurjastelemaan laitteisiin, voit silti nauttia rennosta meiningistä, lasten hymyistä, ohjelmanumeroista ja iloisesta tunnelmasta.

Kokeile geokätköilyä

Koe luonnon ja metsien ihmeet uudella tavalla ja liity jatkuvasti laajenevaan geokätköilijöiden perheeseen. Lähde tutkimaan ympäristöä, koe löytämisen riemu ja innostu luonnon kätkemistä salaisuuksista.

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET