Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Joka talvi lukemattomat laskettelijat ja lumilautailijat vaeltavat suurina joukkoina Ranskan ja Sveitsin Alpeille, mistä seuraa päättymättömiä jonoja ja mykistäviä hintoja. Vältä väkijoukot ja suuntaa suksesi trendikohteiden sijaan näille vähemmän sivakoiduille rinteille, niin pääset nauttimaan koskemattomasta puuterilumesta omassa rauhassa.

Mzaar Kfardebianin laskettelukeskus, Libanon

Vaikka vain harvat matkailijat pitävät Beirutia talviurheilukohteena, vain tunnin päässä kaupungista sijaitsee Lähi-idän suurin laskettelukeskus. Tältä myös Quyoun el Simanen nimellä tunnetulta alueelta löytyy 42 kukkulaa, joita peittää tuore puuterilumi joulukuusta huhtikuuhun.

Cairngorm Mountain, Skotlanti

Talvikuukausina tämä loistava vaellusalue muuttuu valkeaksi ihmemaaksi, joka sopii täydellisesti lumilautailijoille ja laskettelijoille. Cairngorm Mountainin alueelta löytyy huolellisesti hoidettuja rinteitä yhteensä 30 kilometrin edestä, ja ne soveltuvat mainiosti kaikentasoisille hiihtäjille.

Baqueira-Beretin laskettelukeskus, Espanja

Tämä vuonna 1964 avautunut, korkealla Pyreneiden vuoristolla sijaitseva hienostunut laskettelukeskus on ansainnut itselleen sen verran jykevän maineen, että sen vakioasiakkaisiin kuuluu myös Espanjan kuningasperheen jäseniä. Baqueira-Beretiltä löytyy 2 516 metrin korkeuteen kulkeva hiihtohissi ja rinteitä yhteensä 146 kilometriä, joten se pystyy helposti kilpailemaan jopa Sveitsin suosituimpiin kuuluvien laskettelukohteiden kanssa.

Cherry Peak Resort, Utah, Yhdysvallat

Coloradossa sijaitsevan Vailin kaupungin yltiöylelliset laskettelukeskukset saattavat olla rikkaiden laskettelijoiden suosiossa, mutta tämä Pohjois-Utahissa sijaitseva alue tarjoaa sekin vaikuttavia rinteitä ja vieläpä murto-osalla hinnasta. Jos hohdokkaat after skit tai julkkisten bongailu eivät kiehdo sinua kovinkaan kummoisesti, tämä suhteellisen uusi laskettelukohde on aivan mahtava löytö.

Appi Kogenin laskettelualue, Japani

Tästä laajasta laskettelukohteesta löytyy kahdeksan laskettelukeskusta sekä rinteitä yhteensä 45,1 kilometrin edestä. Se onkin yksi Japanin suurimmista laskettelualueista. Vaikka talviurheilulajit eivät sinua suuremmin puhuttelisikaan, sinulla on silti valittavanasi monenmoisia aktiviteetteja. Pulahda virkistymään luonnon muodostamaan onseniin tai palaa takaisin kesällä pelaamaan erä golfia.

Oukaïmedenin laskettelukeskus, Marokko

Tämä Atlasvuorilla 2 650 metriä merenpinnan yläpuolella, noin 80 kilometrin päässä Marrakeshista sijaitseva vuoristokylä on yksinkertaisesti lumoava, ja sieltä löytyy myös roppakaupalla lunta. Vaikka Oukaïmeden ei kilpailekaan maailman suurimman laskettelukeskuksen tittelistä, se tarjoaa matkailijoille harvinaisen mahdollisuuden suhahdella rinteitä alas vain kivenheiton päässä aavikolta.

Gudaurin laskettelukeskus, Georgia

Kansainväliset matkailijat ovat viime aikoina löytäneet tämän aliarvostetun maan monet lumot: muinaisilta viinitarhoilta peräisin olevat viinit, hatšapuria ja muita maukkaita ruokia tarjoilevan värikkään ruokakulttuurin sekä Suur-Kaukasuksen vuoriston tarjoamat talviurheilumahdollisuudet. Kaikkein kovimmat laskettelijat suuntaavat varsinaisten laskettelurinteiden ulkopuolelle osallistuakseen mahtaville helihiihtoretkille.

Popova Šapkan laskettelukeskus, Pohjois-Makedonia

Monet fiksut matkailijat tietävät, että Euroopan halvimpiin kuuluvat rinteet löytyvät tästä Balkanilla sijaitsevasta upeasta kohteesta. Varsinainen laskettelukeskus tarjoaa vain harvoja palveluja, mutta Popova Šapka -vuoren 2 748 metriin kohoavalta huipulta avautuvat huikeat näkymät ja keskuksen hissiliput ovat törkeän halpoja.

Jasná, Slovakia

Tänne Matala-Tatran vuoristossa eristyksissä sijaitsevaan kylään on helppo päästä edullisilla lennoilla, ja siellä sijaitsevat laskettelukeskukset ovat todella edukkaita esimerkiksi Tirolin kaltaisiin huippusuosittuihin kohteisiin verrattuna. Keskusten vaikuttavat, Chopok-vuoren eteläistä rinnettä pitkin kulkevat hiihtohissit pystyvät helposti pitämään pintansa myös prameampia kilpailijoita vastaan.

Zakopane, Puola

Tämä aivan Slovakian rajan tuntumassa, Tatravuoriston juurella sijaitseva laskettelualue on ällistyttävän kaunis. Matkailijat kaikkialta maailmasta ovat jo ehtineet löytää Zakopanen tarjoamien talvilajien ilot, joten tunnelma voi siellä ajoittain käydä tiheäksikin. Wielka Krokiewin hyppyrimäki on siitä huolimatta vaikuttava ja maisemat näkemisen arvoisia.

 

 

 

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET