Säästä ylimääräistä 10% Alennus tai enemmän valituissa hotelleissa – sisäpiirihintojen ansiostarekisteröidy nyt ilmaiseksi!

LONTOO KUTSUU: Ilmaista tekemistä Britannian pääkaupungissa

By Frances Doherty on 15/02/2016 in Yleistä

Lontoo on kulttuuritarjonnaltaan yksi ehdottomasti vilkkaimmista kaupungeista. Sitä pidetään kalliina, mutta se on myös yksi parhaista paikoista nauttia laadukkaista kokemuksista ilmaiseksi, täysin maksutta! Matkailijat voivat syventyä kulttuurin ja historian helmiin, kuten maailmankuuluihin museoihin ja taidegallerioihin, sekä nauttia jopa ilmaisista musiikkiesityksistä!

Museot

National Portrait Gallery

Lontoossa on muutamia maailman upeimpia museoita! Valittavana on useita hienoja kohteita, joissa voi tutustua kaikkeen mahdolliseen tieteestä ja historiasta muinaisesineisiin. British Museumin kokoelmiin kuuluu yli 8 miljoonaa teosta, jotka havainnollistavat ihmiskulttuurin kehitystä sen alkuajoista nykypäivään. Natural History Museumissa puolestaan on 80 miljoonaa kappaletta erilaisia tavaroita elämän ja geotieteen aihepiireistä viidessä kokoelmassa sekä upea kokoelma dinosaurusten luurankoja. Muita vierailun arvoisia ilmaisia museoita ovat Imperial War Museum ja Victoria & Albert.

Wilton’s Music Hall

Wiltons

Varmista, että ehdit käydä Whitechapelissa tutustumassa Wilton’s Music Halliin, joka on maailman vanhin jäljellä oleva Grand Music Hall. Yli 300 vuoden ajan se on toiminut kaikkena mahdollisena viktoriaanisen ajan merimiespubista konserttisaliin ja nykypäivän esiintymistilaan. Säännöllisesti pidettävillä kierroksilla voi tutustua tähän kauniiseen, vanhaan tapahtumapaikkaan ja nähdä vilauksen viimeisen tämänkaltaisen rakennuksen elämästä. Jos vierailet paikassa maanantaina, voit rentoutua viihtyisässä baarissa ja kuunnella ilmaiseksi muusikoiden soittamia vanhanaikaisia sävelmiä.

Upeita kävelyreittejä

BP

Usein sanotaan, että Lontoo pyrkii olemaan kaupunki, jossa on kaikista maailman kaupungeista helpoin liikkua kävellen. On helppoa nähdä, miksi näin on. Lontoossa on vuosisatoja vanhoja rakennuksia ja suuria puistoja, ja kaupungin historia on sekä kiehtova että monitahoinen. Lontooseen tutustuu parhaiten itse opastetuilla kävelykierroksilla. Kuuluisia kävelyreittejä ovat Royal London Walk, City of London Walk, Lontoon kanavanvarret ja Itä-Lontoon urbaanin katutaiteen kierrokset.

Taidegalleriat

Tate Modern Launch Street art Exhibition On Building Exterior

Lähes kaikki Lontoon suurimmat yleiset galleriat ovat täysin maksuttomia. Monissa niistä on tarjolla ilmaisia esitelmiä ja kierroksia, joten kurkista gallerioiden nettisivuille noin viikkoa ennen suunniteltua lähtöäsi. Gallerioissa on esillä kaikkea mahdollista nykytaiteen kärkiteoksista vuosisatoja vanhoihin muotokuviin. Vierailun arvoisia gallerioita ovat Saatchi Gallery, National Portrait Gallery, Tate Modern ja Tate Britain.

Speakers' Corner

SONY DSC

Lontoon Hyde Parkin koillisnurkassa on tarjolla ilmaista viihdettä viikon jokaisena päivänä. Speakers' Corner on ollut olemassa viktoriaanisen ajan loppupuolelta lähtien, ja sinne voi tulla puhumaan esimerkiksi poliittisista tai uskonnollisista aiheista. Kuka tahansa voi tulla paikalle ja puhua haluamastaan aiheesta, kunhan noudattaa sananvapauden sääntöjä. Puhujalavalle nousseisiin merkkihenkilöihin kuuluvat Vladimir Lenin ja George Orwell.

PARHAAT KAUPUNKILOMAT

Onko loma mielessä, mutta kohde hakusessa? Löydä unelmiesi loma insipiroivasta lomahaustamme Where Next Finderista. Muokkaat hakua helposti ja löydät juuri sinulle sopivat lomat kohteista ympäri maailman. Kokeile nyt!

 

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Pala aurinkoa sinulle

7 tapaa viettää ikimuistoinen juhannus Suomessa

10 kiehtovaa kävelykierrosta Suomessa

0