Säästä ylimääräistä 10% Alennus tai enemmän valituissa hotelleissa – sisäpiirihintojen ansiostarekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Lontoon 5 parasta toria, joissa kannattaa käydä

By Frances Doherty on 16/02/2016 in Yleistä

Torit ovat taatusti kiehtova tapa päästä sisään kaupungin olemuksen ytimeen ja nähdä, mistä siellä todella on kyse. Tämä pitää ehdottomasti paikkaansa Lontoon kohdalla. Lontoon toreihin kuuluu maailmanluokan ruoka- ja antiikkitoreja, ainutkertaisia muotimarkkinoita ja paljon muuta. Tässä parhaista viisi:

Borough Market

Borough Market

Lontoon ruokatoreista monipuolisin on myös vanhin, sillä Borough Market avautui jo 1200-luvulla! Yksinkertaisesti sanoen tämä on ruokaintoilijan paratiisi ja paikka, johon kannattaa suunnata hakemaan laadukkaita ja luonnonmukaisesti tuotettuja tuotteita. Joka viikonloppu hyvän ruoan ystävät saapuvat torille sankoin joukoin maistelemaan kaikkea mahdollista harvinaisten rotujen lihasta ja juuri paistetuista leivistä sanoinkuvaamattoman maukkaisiin makeisiin herkkuihin. Ruokakojuissa on tarjolla ruokia maailman joka kolkasta, kaikkea mahdollista mongolialaisista grillituotteista loistaviin grillattuihin juustoleipiin, jotka vain odottavat löytäjäänsä.

Columbia Road Flower Market

Sunday flower market Columbia Road, London, England

Sunnuntaiaamuna kannattaa nousta aikaisin ja lähteä Columbia Road Flower Marketille. Tämä East Endissä sijaitseva tori on Lontoon toreista hyväntuoksuisin ja kaunein. Viktoriaanisten rivitalojen reunustamalla kadulla on putiikkeja, joissa myydään kaikkea keramiikasta parfyymeihin, mutta paikan tärkein houkutin ovat kukat. Sunnuntaisin katu muuttuu tavallisesta asuinkadusta mahtavannäköiseksi, vihreiden kasvien ja kukkien muodostamaksi keitaaksi. Siellä täällä on sipuleita, yrttejä, pensaita ja jopa kukkaistutuksia, joiden tuoksu on huumaava ja jotka saattavat houkutella tekemään ostoksia.

Portobello Market

Portobello road, famous market in London

Lontoon toreista kuuluisin, ikoninen Portobello Road, on pitkään ollut paikka, johon muusikot, kirjailijat ja taiteilijat ovat kerääntyneet tekemään ostoksia ja viettämään aikaa. Sittemmin se on tullut tunnetuksi Notting Hill -elokuvan kuvauspaikkana. Omaperäisten löytöjen aarreaittana tunnettu tori mutkittelee reilun puolentoista kilometrin verran Portobello Roadia pitkin. Torilta löytää vintage-vaatteita, ainutlaatuisia koruja ja antiikkia (Britannian laajin valikoima), ja se on oivallinen paikka ihmisten katseluun.

Maltby Street Market

Maltby Street Market

Yksi Lontoon uusimmista toreista, Maltby Street Market, on saavuttanut nopeasti vankan suosion ruokaan perehtyneiden lontoolaisten joukossa. He kerääntyvät Bermondseyn rautatieholvien alle ostamaan paikallisten pienvalmistajien ruokia ja juomia. Reuben-leivistään ja Bloody Mary -drinkeistään tunnettu etelälontoolainen tori on vielä melko tuntematon paikka verrattuna lähellä sijaitsevaan Borough Marketiin. Siellä on myös helpompi liikkua, eikä se ole yhtä hektinen eikä yhtään vähemmän vaikuttava tarjontansa suhteen!

Spitalfields Market

Spitalfields Market entrance

Spitalfields Market rakennettiin alun perin hedelmien ja vihannesten tukkumyyntiä varten 1890-luvulla. Nykyään se on tori, jonne kannattaa suunnata ainutlaatuisen muodin ja käsitöiden perässä. Lisäksi se on sijainniltaan hyvä Itä-Lontoon tutkimiseen. Katetulla torilla on viikonloppuisin satoja kojuja. Itsenäiset suunnittelijat ja käsityöläiset ovat valinneet Spitalfieldsin markkinapaikakseen, joten sinne kannattaa mennä, jos etsit jotakin epätavallista j

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Pala aurinkoa sinulle

7 tapaa viettää ikimuistoinen juhannus Suomessa

10 kiehtovaa kävelykierrosta Suomessa

0