Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Nämä entisiin julkisiin rakennuksiin rakennetut luksushotellit tarjoavat muutakin kuin tyynyn, johon painaa päänsä illalla. Yksilöllisesti sisustetut huoneet ja mukavat lisäominaisuudet, kuten maanalaiset baarit ja kattouima-altaat, tekevät näistä hotelleista jo itsessään näkemisen arvoisia. Suuntaamme tyylikkäästä Marylebonesta trendikkääseen East Endiin Lontoon parhaimpien luksushotellien perässä.

  1. The Ham Yard Hotel

Piccadilly Circuksen lähellä sijaitseva 1 Ham Yard on oma ihmeellinen maailmansa. Hotelli kuuluu sisustussuunnittelija Kit Kempin omistamaan Firmdale Hotels -ryhmään. Sen sinapinkeltaiset, siniset ja pastellinväriset huoneet ovat taatusti näkemisen arvoiset, mutta hotellin kattoterassi on se mistä kaikki puhuvat. Täällä vanhat oliivipuut ja hedelmäpuut kaartuvat limenvihreiden istuinten ylle. Sekä puiden hedelmiä että terassilla olevan yrtti- ja vihannesmaan ja kahden hunajaa tuottavan mehiläispesän tarjontaa hyödynnetään hotellin ravintolassa.

  1. The Chiltern Firehouse

Tämä vuonna 1887 rakennettu entinen paloasema on täydellinen esimerkki Marylebonen alueen tyylistä. Sen huoneet ovat rauhallisen valkoiset, ja kylpyhuoneissa on klassiset marmorilattiat ja pesualtaat. Mutta hotellin Michelin-tähdillä palkitun kokin Nuno Mendesin vetämä ravintola ja baari on se varsinainen syy vierailla täällä: paikka houkuttelee julkkiksia Kate Mossista Rita Oraan. Täällä kannattaa ehdottomasti kokeilla drinkkejä kuten Tokyo Bluesia (rosépippuria, sakea) ja Warholia (viskiä, bourbonia, kirsikkatomaatteja).

  1. The Covent Garden Hotel

Tämä mukulakivetyllä Monmouth Streetillä Covent Gardenissa sijaitseva toinen Firmdale-ryhmän hotelli oli aikoinaan 1800-luvun lopulla ranskalainen sairaala. Rakennuksen alkuperäinen punatiilinen julkisivu on edelleen paikallaan, mutta sen huoneita koristavat tropiikkikuvioiset verhot ja mielikuvitukselliset mannekiinit. Kellarissa on elokuvateollisuuden kuuluisuuksia paikalle vetävä elokuvateatteri sekä – mikä parhainta – hyvin varusteltu baari, jossa asiakkaat maksavat omantunnon mukaan.

  1. The Ned

Tämä entinen Midland Bankin vuonna 1925 valmistunut pääkonttori, The Ned, on nimetty pankin suunnittelijan Sir Edwin ”Ned” Lutyensin mukaan. Iso osa alkuperäisen rakennuksen yksityiskohdista on edelleen jäljellä, mukaan lukien kellarissa olevat pankkiholvit, jotka on muunnettu osaksi hotellin baaria. Huoneiden smaragdinvihreät seinät, kultareunaiset peilit ja tummat päänojat muistuttavat Jazz-ajasta. Hotellin asiakkaat ja Ned’s Clubin jäsenet voivat myös nauttia kattouima-altaasta, josta on upeat näkymät ympäröivälle finanssialueelle ja Lontoon horisonttiin.

  1. The Artist Residence

The Artist Residencen tunnistaa helposti sen valko-punaraidallisesta markiisista, joka erottaa sen muista Pimlicon valkoisista 1800-luvun taloista. Sen 10 huonetta tekevät siitä yhden Lontoon pienimmistä boutique-hotelleista. Hotellin pohjakerroksessa sijaitseva baari, joka oli aikoinaan vuonna 1852 avattu pelkistetty naapurustopubi, on nykyisin tyylikäs Clarendon Cocktail Cellar, jonka paljaita punatiiliseiniä koristaa pop-taide. Täällä voit tilata elokuvateemaisen cocktailin, kuten Kill Billin (Aylesbury Duck -vodkaa, sakea, inkivääriä, sitruunaa) tai Screamin (Quiquiriqui Mezcalia).

  1. The Rookery

Rookery, mikä tarkoittaa ”rikollista aluetta”, on huolella luotu kunnianosoitus historiallisesti pahamaineiselle East Endille. Natisevat lattiat ja rakenteet ovat tarkoituksellisia, ja huoneita koristavat patsaat ja punainen verhoilu muistuttavat Yrjöjen aikakaudesta. Iso-Britannian suurimmat 800 vuotta samalla paikalla sijainneet lihamarkkinat, Smithfield Market, sijaitsee lähistöllä. Vaikka Smithfieldin alue on nykyään suhteellisen siistiä ja alueella sijaitsee myös muun muassa elektronista tanssimusiikkia tarjoava yökerho Fabric, siellä on edelleen vankka työväenluokan tunnelma. Jos vierailet täällä ennen auringonnousua, voit ihmetellä kauppiaitten lihatiskejä, joista voi ostaa mitä tahansa kuviteltavissa olevaa lihaa.

  

  1. The Zetter Townhouse, Clerkenwell

Tämä toinen erikoinen itälontoolainen boutique-hotelli tarjoaa 13 huonetta ja ylpeän brittiläisen tunnelman. Huoneita koristavatkin Yhdistyneen kuningaskunnan lipuista ommellut verhot. Tony Conigliaron johtamasta baarista leijaileva alkoholintuoksu taas muistuttaa Clarkenwellin alueen menneisyydestä laittoman ginintislauksen keskuksena 1700-luvulla. Baarin erikoisuuksiin kuuluu erilaisia vuodenajanmukaisia versioita eurooppalaisista klassikkoresepteistä, kuten Flintlock, joka on sekoitus Beefeater 24 -giniä, teeuutetta ja voikukka- ja takiaiskatkeroa.

  1. The Laslett

Tämä upea boutique-hotelli on nimetty yhden Notting Hill Carnivalin perustajan Rhaune Laslettin mukaan, ja se sijaitsee viidessä valkoisessa viktoriaanisessa kaupunkitalossa Notting Hillin sydämessä. Jokainen sen 51 huoneesta on sisustukseltaan valkoinen, ja niitä koristavat ikonisten brittiläisten tekijöiden taideteokset, koriste-esineet ja huonekalut. Muotisuunnittelija Barbara Hulanicki, taiteilija ja kirjailija Harland Miller sekä Les Couilles du Chienin antiikkikauppa ovat kaikki edustettuina täällä.

  1. Dean Street Townhouse

Tämä Sohon keskellä sijaitseva hotelli on täydellinen paikka, johon heittää matkalaukut ennen teatteri-iltaa tai fine dining -ravintolaelämystä. Hotellin yrjönaikaiseen tyyliin sisustetut huoneet ovat pieniä mutta viihtyisiä, ja niitä koristavat koboltinsiniset sohvat, hempeänpunaiset seinät ja sänkyjen vieressä olevat kylpyammeet. Oxford Street, National Gallery ja British Museum ovat kaikki kävelymatkan päässä täältä.

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET