Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Lontoossa vallitsi 1700-luvun alkupuolella varsinainen ginivillitys, jota vauhditti mausteiden ja sitrushedelmien vilkkaana käynyt kauppa. Tislaamoita perustettiin lyhyen ajan sisällä lähes joka kadunkulmaan. Tästä seurasi kuitenkin laajamittaista juopottelua ja järjestyshäiriöitä, ja tislaamoita alettiin sulkea. Pitkien alkoholilainsäädännön kanssa käytyjen kamppailujen jälkeen käsityöläistislaamot ovat palaamassa, ja giniä valmistetaan jälleen kuparisissa tislauspannuissa. Tervetuloa kierrokselle Lontoon parhaisiin tislaamoihin!

  1. Ginstitute, Notting Hill

Notting Hillin kaupunginosasta löytyy ginin ystäville jopa oma pieni hotelli, The Distillery. Se sijaitsee Portobello Roadilla samoissa tiloissa kahden ravintolan, baarin, ginimuseon ja kellarikerroksen Ginstitute-tislaamon kanssa. Ginstitutessa pääsee perehtymään ginin valmistuksen saloihin kolmituntisilla kursseilla. Kurssi aloitetaan katsauksella ginin historiaan, minkä jälkeen tutustutaan erilaisiin kasviperäisiin raaka-aineisiin ja opitaan, miten ne vaikuttavat ginin makuun. Kotiinviemisiksi saat oman sekoituksesi mukaan valmistettua giniä.

  1. Sipsmith, Chiswick

Lontoon länsipuolella sijaitseva Sipsmith on ollut edelläkävijän asemassa ginin uudessa tulemisessa. Vuonna 2009 Sipsmithistä tuli ensimmäinen kuparisia tislauspannuja käyttävä tislaamo Lontoossa 200 vuoteen, ja se toi käsityöläistislaamojen perinteen takaisin 2000-luvulle. Tislaamon tiloissa voi osallistua kierroksille, jotka sisältävät niin maistelua kuin ginin inspiroiman kolmen ruokalajin illallisenkin. Tutuiksi tulevat myös Prudence, Patience ja Constance – tislaamon kolme kuparista tislauspannua.

  1. City of London Distillery, Fleet Street

City of London Distillery on toinen ginitislaamo, joka ylitti historiallisen merkkipaalun. Se aloitti toimintansa cocktailbaarin yhteydessä Bride Lanellä vuonna 2012 ja oli ensimmäinen ginitislaamo, joka avasi ovensa Cityn alueella lähes 200 vuoteen. Täällä kannattaa maistaa 1800-luvun alun tyylistä klassista London Dry Giniä, jonka makumaailmassa yhdistyvät katajanmarjat, väinönputki, lakritsi, korianteri ja greippi. Se on kuivaa, sitruksista ja lontoolaisia juuriaan kunnioittavaa. Jos haluat tutustua ginin maailmaan syvällisemmin, varaa kaksituntinen Gin Lab -kurssi, jolla pääset suunnittelemaan ja pullottamaan oman ginisi.

  1. Little Bird Gin, Peckham

Vuonna 2013 avattu tislaamo sijaitsee Peckham Ryessa ja tekee yhteistyötä kahdeksannen polven ginitislaajan kanssa, joten tislaamon London Dry Gin on niin alkuperäistä ja aitoa kuin vain mahdollista. Little Bird Ginin pullot on helppo tunnistaa etiketissä olevasta 1940-luvun pin-up-tytöstä, joka tunnetaan nimellä Ms. Ginger. Älä anna punapään hymyn kuitenkaan hämätä – gini on raakana juotuna todella tymäkkää tavaraa sitruksisesta maustaan huolimatta. Tislaamosta saa myös upeita ginicocktaileja, tai voit ostaa pullon mukaan kotiin ja valmistaa cocktaileja itse.

  1. Jensen Gin Distillery, Bermondsey

Bermondsey oli 1800-luvun puolivälissä vilkas kaupankäynnin keskus, mutta nykyisin alueen varastoissa toimii ravintoloita ja baareja, yksi näistä on Jensen Gin Distillery. Christian Jensen on tislannut giniä vuodesta 2004 lähtien, mutta hän avasi oman tislaamonsa vasta vuonna 2014. Se valmistaa giniä vain sellaisista kasviperäisistä raaka-aineista, joita käytettiin yleisesti 1800-luvulla. Täällä kannattaa maistaa voimakkaan makuista Jensen’s Old Tom Giniä, jonka resepti on otettu suoraan tislaajan käsikirjasta 1840-luvulta. Pullot ovat virtaviivaisia ja läpinäkyviä, kuin suoraan James Bondin maailmasta.

  1. The Nicholas Culpeper, Gatwickin lentokenttä

Gatwickin lentokentän pohjoisterminaalissa sijaitseva ginitislaamo on vienyt lentokenttäbaarin konseptin aivan uudelle tasolle. The Nicholas Culpeper avasi ovensa vuonna 2016, ja se on maailman ensimmäinen lentokentällä sijaitseva ginitislaamo. Viininpunaiset nahkasohvat ja kuviolliset laattalattiat antavat sille perinteisen brittipubin ilmettä. Tislaamon gineissä on paljon enemmän kasviperäisiä raaka-aineita kuin ginissä yleensä. Makua antavina aineina on käytetty niin sitruunaruohoa kuin kardemummaakin, jotka sopivat yhteen sekä lihan että kalan kanssa.

  1. The London Distillery Company, Battersea

Tämä boutique-tislaamo sijaitsee viktoriaaniselta ajalta peräisin olevan meijerin kylmähuoneessa. Samasta rakennuksesta löytyy niin nyrkkeilysali, baari kuin taidegalleriakin. The London Distillery Company tekee yhteistyötä Royal Botanical Gardens, Kew’n kanssa. Yhteistyönä on syntynyt Kew Organic London Dryn kaltainen sekoitus, joka sisältää erilaisia kauden kasveja ja mausteita, sekä Kew Organic Gin – Explorers’ Strengt, joka on vahvempi versio edellisestä. Tislaamossa järjestetään kierroksia, joiden aikana pääset valmistamaan oman reseptisi mukaista giniä.

 

 

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET