Säästä ylimääräistä 10% Alennus tai enemmän valituissa hotelleissa – sisäpiirihintojen ansiostarekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Maailman 5 parasta kohdetta revontulien bongaamiseen

By Frances Doherty on 13/09/2016 in Yleistä

Revontulet, joita kutsutaan pohjoisella pallonpuoliskolla myös nimellä Aurora Borealis, syntyvät auringosta peräisin olevien varattujen hiukkasten liikkuessa kovaa vauhtia maapallon napa-alueita kohti. Revontulien värit ovat seurausta ilmakehässä olevista kaasuista. Ajattomat ja eteeriset revontulet ovat hämmästyttäneet, kiehtoneet ja inspiroineet ihmiskuntaa jo vuosisatojen ajan. Seuraavassa viisi parasta kohdetta, joihin voit suunnata ihailemaan tätä upeaa luonnonilmiötä.

Norja

Beautiful picture of massive multicoloured vibrant Aurora Borealis, Aurora Polaris, Polar Light, also know as Northern Lights in the night sky over Norway, Lofoten Islands

Parhaat mahdollisuudet revontulien näkemiselle tarjoutuvat Pohjois-Norjassa myöhäissyksyllä, talvella sekä aikaisin keväällä. Suosituimmat kohteet ovat Trøndelag ja 500 kilometriä pohjoisempana sijaitseva Tromssa. Rannikolla sijaitsevat alueet ovat yleensä parempia paikkoja revontulien näkemiseen kuin sisämaat, joissa on usein pilvisempää.

Islanti

Hikers under the northern lights in Iceland.

Vaikka tämän saaren sää on ennalta-arvaamaton ja yöt useimmiten pilvisiä, tarjoaa Islannin loma kuitenkin hyviä tilaisuuksia revontulien näkemiselle. Voit ihailla islantilaisia revontulia pimeän tultua iltayhdeksästä lähtien. Monet Islannin hotellit ja lomakeskukset tarjoavat revontulien hälytyspalveluita, jotka herättävät sinut ihailemaan revontulien esitystä. Lentäminen Reykjavíkiin on helppoa ebookersin kautta, joten voit yhdistää Islannin lomaasi revontulien metsästyksen jo syyskuun puolestavälistä lähtien!

Suomi

Aurora Borealis above birch forest.

Tietenkin myös Suomi tarjoaa yhden parhaista mahdollisuuksista ihailla taivaan valoshow'ta. Lapissa revontulia näkee noin 200 yönä vuodessa. Suomen parhaat paikat revontulien näkemiselle sijaitsevatkin maan pohjoisimmissa osissa Utsjoella ja Ivalossa. Eteläisessä Suomessa revontulia näkyy vain harvoin. Säännöllisesti revontulia näkeekin vasta Oulun korkeudella. Voit lentää ebookersin kautta eri puolille Pohjois-Suomea kokeaksesi parhaan mahdollisen valoshow'n kotimaassa.

Skotlanti

A tree in silhouette against norther light in the background

Skotlannissa revontulia kutsutaan nimellä "mirrie dancers". Vaikka Skotlannin pohjoisosat ovatkin parhaita näköalapaikkoja revontulien ihasteluun, voi valoja nähdä hyvin ympäri maata paikoissa, joissa valosaaste on pienimmillään. Eteläisen Suomen korkeudella sijaitsevat karut Shetlannin saaret tarjoavat parhaan mahdollisen paikan nauttia revontulista Brittein saarilla. Muita hyviä kohteita ovat Aberdeen, Morayn rannikko, Orkneysaaret, Caithness ja Skyen saari.

Ruotsi

Northern Lights in Norway

Kiirunassa sijaitseva Abiskon kansallispuisto on tullut tunnetuksi maailman parhaana revontulikohteena. Kansallispuiston alueen sademäärä on revontulialueista kaikkein pienin. Ruotsi on täynnä loistavia lomakohteita. Kun Ruotsin lomaasi lisätään vielä revontulet ja ebookersin vaivaton matkasuunnitelma, sinulla on käsissäsi lyömätön lomakokonaisuus.

Revontulien näkemiseen tarvitaan kohteesta huolimatta tietenkin aina onnea. Jos haluat yhdistää revontulet matkaasi, kannattaa matkustaa eri paikkojen välillä ja varata ainakin kolme yötä mahdollisia revontulihavaintoja varten. Paras aika matkustaa Ruotsiin revontulien kannalta on syys-maaliskuun välillä.

Screen Shot 2016-09-15 at 5.53.37 PM

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Pala aurinkoa sinulle

7 tapaa viettää ikimuistoinen juhannus Suomessa

10 kiehtovaa kävelykierrosta Suomessa

0