Säästä ylimääräistä 10% Alennus tai enemmän valituissa hotelleissa – sisäpiirihintojen ansiostarekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Maailman edullisimmat olutkaupungit

By Frances Doherty on 08/04/2016 in Yleistä

Joillekin matkailijoille tieto edullisesta oluesta on riittävä houkutin matkustaa tiettyyn paikkaan, toisille se on lisäbonus. Olipa kyse klassisesta lager-oluesta tai humalaisesta alesta, tässä on luettelo kaupungeista, joista niitä saa edullisimmin.

Krakova, Puola & Kiova, Ukraina  – 1.32

People drinking beer outdoors in Krakow, Poland

Nämä itäeurooppalaiset serkukset sijoittuvat jaetulle ensimmäiselle sijalle edullisimmista kaupungeista. Ison tuopin keskihinta on vain 1.32. Vertaa tätä asteikon toiseen päähän, Geneveen, jossa sinun pitää luopua yli 6 £:n rahasummasta kostuttaaksesi kurkkuasi, ja ymmärrät hyvin, miksi Itä-Eurooppa on pitkään ja jatkuvasti vetänyt oluen ystäviä puoleensa.

Bratislava, Slovakia –  1.35

Night life in Bratislava city center

Heti itäeurooppalaisten kumppaniensa jäljessä tuleva Bratislava on lunastanut aseman vahvana kilpailijana Euroopan olutreiteillä. Muutaman viime vuoden aikana riippumattomien minipanimoiden ja pubien aalto on pyyhkäissyt kaupungin yli. Näistä sekä paikalliset että kansainväliset arvostelukykyiset entusiastit voivat nauttia valikoimasta paikallisesti valmistettuja oluita.

Malaga, Espanja – 1.37

Beer in Spain

Mikäpä sen parempaa kuin kylmä olut kuumassa maassa? Etelä-Euroopan edullisinta olutta voi nauttia aurinkoisessa Malagassa. Tällä orastavalla olutvalmistuspaikkakunnalla voi huoletta uskoa, että laatua ja valikoimaa ei pilata hinnalla. Klassista juomaa etsivälle ei pullo perinteistä Andalusian Cruzcampoa ole koskaan kaukana.

Delhi, Intia –  1.40

Dehli

Vaikka Delhi usein mainitaan yhtenä maailman edullisimmista paikoista asua, voi korkea alkoholin verotus joskus pimentää odotukset tietyistä ”elämäntyylin kustannuksista”. Mutta oluen ystäviä ilahduttaa tieto, että vero ei koske olutta!

Ho Chi Minh City, Vietnam –  1.42

Vietnam Beer

Kaakkois-Aasia on oluen ystävän paratiisi! Vietnamin kaoottisilta kaduilta Thaimaan paratiisirannoille, olet aina lähellä kylmää pullollista olutta ja kiinnostavaa näköalaa. Edullisimmat löydät Saigonista, jossa pullo Bia hoi -olutta maksaa vain 1.42 €!

Mexico City, Meksiko – 1.56 

mexico acfes

Meksikolla on massiivinen olutkulttuuri, jonka aallot tunnetaan läpi Euroopan merkkien kuten Modelo ja Corona muodossa. Nämä tarjoillaan yleensä lime-viipaleen kanssa.  Tämä on itse asiassa eurooppalainen perinne, meksikolaiset vain käyttävät lime-viipaletta pullon kaulan puhdistamiseen sen sijaan, että laittaisivat sen pulloon sisälle. Tämä tapa on peräisin ajalta, jolloin olutta kuljettavat kuorma-autot kulkivat pölyisiä teitä pitkin ja pöly laskeutui olutpullojen päälle.

Belgrad, Serbia –  1.57

Serbia

Ja sitten takaisin itään. Vaikka Serbialla ei ole pitkää historiaa oluen valmistuksessa, on Belgradista tullut monien riippumattomien pienpanimoiden kotipaikka. Tämä tarkoittaa sitä, että siellä on suuri joukko paikallisesti valmistettuja olutmerkkejä nautittavaksi. Näitä voi hyvin kokea Belgradin ruoka- ja olutkierroksella.

 Asuncion, Paraguay –  1.58

Asuncion street view

Paraguayn pääkaupunki lupaa Etelä-Amerikan halvinta olutta. Kun olet päivän tutkinut tätä kukoistavaa, menneen siirtomaa-ajan pääkaupunkia, voit olla varma, että kylmä ja edullinen olut ei koskaan ole kaukana.

Bangkok, Thaimaa – 1.68 

BANGKOK - APRIL 21, 2014: Street food vendor and tourist shops o

Bangkok vetää puoleensa tasaisia virtoja turisteja, joita houkuttelevat edullinen olut ja villi yöelämä. Kaakkois-Aasian eläväisin kaupunki on täynnä olutbaareja, jotkin niistä auki kellon ympäri, tarjoten elävää viihdettä, mausteista naposteltavaa ja runsaasti hymyileviä kasvoja. Jos etsit kylmää olutta, on sitäkin paljon tarjolla!

GoEuro muodosti indeksin vertailemalla hintoja 75 suurkaupungin baareissa ja tavarataloissa.

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Pala aurinkoa sinulle

7 tapaa viettää ikimuistoinen juhannus Suomessa

10 kiehtovaa kävelykierrosta Suomessa

0