Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Chatuchakin viikonloppumarkkinat – Bangkok

Bangkok, Thailand

Joskus pääseminen paikallisten sydämeen on helpointa ruoan ja varsinkin ruokamarkkinoiden kautta. Vierailu ruokatoreilla on täydellinen keino sulautua kulttuuriin ja kohdata paikallisia. Bangkokin itäpuolella Chatuchakissa järjestettävillä viikonloppumarkkinoilla myydään kaikkea vaatteista, käsitöistä ja keramiikasta aina antiikkiin, keräilyesineisiin ja ruokaan. Kuten nimestä voi jo päätellä, markkinat ovat auki viikonloppuisin. Vaikka paikka vaikuttaa ensin loputtoman sokkeloiselta labyrintiltä, se on kuitenkin jaettu selkeästi eri osioihin: Soi 1, Soi 2, Soi 3… ja niin edelleen.

Suuri basaari – Istanbul

bazaar: lamps and lanterns

Hyviä markkinoita on vaikea löytää. Monet ovat täynnä halpaa rihkamaa, ja yli-innokkaiden myyjien loputon kaupustelu tekee kojujen tutkailusta kiusallista ja hankalaa. Fatihin alueella Galata-sillan läheisyydessä sijaitseva Suuri basaari on historiallinen lukuisten markkinapaikkojen ja -katujen verkosto, ja se on yksi maailman vanhimmista ja suurimmista katetuista markkinoista. Täältä löydät runsaasti nahkaesineitä, koruja, mattoja ja huonekaluja. Etkä ole ainoa tarjousten metsästäjä, basaarilla vierailee nimittäin 250 000–400 000 kävijää päivittäin!

Joharin basaari – Jaipur

Indian textile

Jokaisella torilla on oma persoonansa, etkä voi sanoa yhden torin nähtyäsi nähneesi ne kaikki. Kaikilla hyvillä markkinoilla on jotain ainutlaatuista tarjottavaa, erilainen näkökulma kaupantekoon ja omanlaisensa suhde myytäviin tuotteisiin. Vaaleanpunaisena kaupunkina tunnetussa Jaipurissa oleva Joharin basaari on toiminut 1700-luvulta lähtien, ja siellä myydään runsaasti taidetavaroita – koruja, huiveja, ruokaa ja muita esineitä. Paikassa ei ole painetta ostaa mitään, ja kohtelias ele myyjälle riittää, kun haluat vain tutkailla tarjontaa häiriöttä. On vaikea löytää täällä esillä olevan käsityötaiteen veroista mistään muualta.

Tsukijin kalatori – Tokio

Tsukiji Fish market in Tokyo Japan

Nämä eivät ole mitkä tahansa markkinat. Tsukiji on Tokion kuuluisin kalatori, jossa sekä myyjät että ostajat tekevät kauppaa tosissaan. Tokion keskustassa Chūōn erillisalueella sijaitsevan torin kautta kulkee uskomattomat 2 000 tonnia mereneläviä päivittäin. Se tarkoittaa yli 110 bussilastillista kalaa! Vakavimmillaan kaupankäynti on tonnikalahuutokaupassa, johon pääsee vain 120 ihmistä päivittäin. Jos haluat osallistua huutokauppaan, voit rekisteröityä sitä varten Osakana Fukyun infokeskuksessa aamuviideltä. Herää siis ajoissa, paikat menevät ilmoittautumisjärjestyksessä!

Chichicastenango – Guatemala

"Chichicastenango, Guatemala"

On helpompaa lentää Guatemalaan, vuokrata auto ja ajaa Chichicastenangoon kuin yrittää lausua paikan nimi. (Ainakin meille suomalaisille.) Chichin tori Chichicastenangon eteläpuolella on todennäköisesti yksi ystävällisimmistä markkinoista, joilla tulet koskaan käymään. Kuka tahansa, joka on valmis kuluttamaan täällä ”quetzalejaan”, on todellinen ystävä. Torstaisin ja sunnuntaisin järjestettävä tori on kuuluisa joka puolelta Guatemalaa tulevien myyjien käsitöistä. Voit siis löytää jotain todella ainutlaatuista, jos vain osaat etsiä oikeista paikoista.

Save

Comments

comments

tagged: Kulttuuri, Seikkailu, Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET