Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Viihtyisissä ranskalaisissa bistroissa ja kodikkaissa italialaisissa trattorioissa ei ole tietenkään yhtikäs mitään vikaa, mutta jos kaipaat todella erikoislaatuista ruokailukokemusta, nämä ravintolat tekevät sinuun taatusti unohtumattoman vaikutuksen. Olipa haaveissasi sitten illallinen vedenalaisissa tunnelmissa tai aamiainen Afrikan villieläinten seurassa, nämä omalaatuiset ruokapaikat ovat ehdottomasti matkan arvoisia.

Under, Norja

Vuonna 2019 keväällä avautuva Under saattaa vaikuttaa siltä kuin se olisi reväisty suoraan dystopisesta scifi-elokuvasta, mutta todellisuudessa se on yksi Norjan ja kenties koko maailman erikoisimmista ravintolatulokkaista. Kokki Nicolai Ellitsgaardin luoma uusi, paikallisia ruoka-aineksia hyödyntävä pohjoismainen menu on varmasti ravintolan tulevien asiakkaiden mieleen, mutta ruokailukokemuksen todellinen tähti on arkkitehtifirma Snøhettan suunnitteleman ravintolan henkeäsalpaava arkkitehtuuri. Illallisen ohessa ravintolan asiakkaat voivat ihailla ikkunoista Norjan etelärannikon jäisissä vesissä 5,5 metrin syvyydessä uivia mereneläviä.

Ithaa, Malediivit

Intian valtameren taivaansinisten aaltojen alla ja korallipuutarhan lähellä noin 5 metrin syvyydessä sijaitseva Ithaa saattaa hyvinkin olla yksi maailman kuvauksellisimmista ravintoloista. Ravintolan menu koostuu suurimmaksi osaksi merenelävistä, ja tarjoiltuihin annoksiin kuuluu muun muassa hummerilla täytetty calamarata-pasta burratalla ja sitruunaruohosta valmistetulla velouté-kastikkeella höystettynä.

Grotta Palazzese, Italia

Italian aatelisto on jo 1700-luvulta lähtien järjestänyt ylellisiä pitoja Grotta Palazzesessa, joka on eteläisessä Apuliassa sijaitseva, merelle aukeava upea luola. Maisemat eivät ole vuosisatojen kuluessa juuri muuttuneet, mutta ravintolan menu on päivitetty tarjoamaan hieman nykyaikaisempia, loistavasti viimeisteltyjä apulialaisia annoksia.

Sierra Mar, Yhdysvallat

Tunnelmallinen Sierra Mar sopii erinomaisesti kaikille niille, jotka haluavat järjestää aivan erityisen illallisen: sen valtavat, lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat tarjoavat kerrassaan huikean näköalan Kalifornian kauniille Big Surin rannikolle. Tässä jyrkänteellä sijaitsevassa ravintolassa ovat monet illallistajat kosineet rakastaan nauttiessaan samalla yhdessä lasillista viiniä ravintolan laajasta valikoimasta.

Northern Lights Bar, Islanti

Jos olet aina halunnut päästä katselemaan revontulia, osuvasti nimetty Northern Lights Bar saattaa olla siihen mitä loistavin paikka. Jäätävässä viimassa ja lumessa vaeltamisen sijaan voit ihastella tätä taivaallista valonäytelmää mukavasti sisätiloista kädessäsi mukillinen kuumaa teetä tai ihanan lämmittävä cocktail.

Le 3842, Ranska

Jos kärsit korkeanpaikankammosta, sinun on ehkä parasta jättää tämä ravintolakokemus väliin. Seikkailunhaluisten sen sijaan kannattaa ehdottomasti varata pöytä tästä 3 842 metrin huimaavassa korkeudessa sijaitsevasta ravintolasta. Le 3842 on jo kuuden vuosikymmenen ajan tarjoillut asiakkailleen suussa sulavia ruoka-annoksia ja suurenmoisia näköaloja.

Ali Barbour’s Cave Restaurant, Kenia

Vain kivenheiton päässä Diani Beachin valkoisista hiekoista sijaitseva Ali Barbour’s Cave Restaurant on perustettu luonnon muovaamaan luolaan. Ruokaileminen tässä satumaisessa ravintolassa tuikkivan tähtitaivaan alla on takuuvarmasti ikimuistoinen kokemus.

Kemin LumiLinna, Suomi

Perämeren rannalle talvisin rakennettavan Kemin LumiLinnan upeassa, lumesta ja jäästä kaiverretussa ravintolassa voi helposti kuvitella olevansa vieraana lumikuningattaren palatsissa. Ravintolan ulkomuoto muuttuu joka talvi, mutta sen jäinen kauneus pysyy ennallaan vuodesta toiseen.

The Rock, Sansibar

Sansibarin rannikolla sijaitseva The Rock vaikuttaa monista ensinäkemältä siltä kuin sen paikka olisi pikemminkin satukirjassa kuin todellisessa maailmassa. Tämä turkoosinsinisten aaltojen keskellä kohoavalle kalliolle rakennettu ravintola on totta tosiaan melkein liian vaikuttava ollakseen totta. Omalaatuisia piirteitä on havaittavissa myös ravintolan menussa, jonka tarjoamat ruokalajit on valmistettu ensiluokkaisista paikallisista merenelävistä ja ruoka-aineksista.

Giraffe Manor, Kenia

Päästä sisäinen Karen Blixenisi valloilleen Giraffe Centressä, joka on Nairobin esikaupungissa sijaitseva, harvinaisille rothschildinkirahveille omistettu suojelualue. Tässä Jock ja Betty Leslie Melvillen vuonna 1970 perustamassa kirahvien turvapaikassa nämä ylväät olennot saavat elää rauhassa. Jos sinua kiinnostaa tutustua Giraffe Centren asukkaisiin hieman lähemmin, sinun kannattaa majoittua Giraffe Manoriin, jossa nämä kömpelöt jättiläiset työntävät usein päänsä ikkunoista sisään tervehtiäkseen aamiaista nauttivia vieraita.

 

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET