Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Kun luonto kutsuu, mutta et halua eksyä syvälle erämaahan, nämä rehevät vehreät tilat ovat täydellinen ratkaisu. Maailman kasvitieteellisistä puutarhoista löytyy kaikkea seesteisistä japanilaisista kivipuutarhoista upeisiin aavikon kukkiin, ja ne ovat vertaansa vailla oleva tapa tutustua paikalliseen upeaan luontoon.

Jardim Botânico, Rio de Janeiro

Rion vaikuttava kasvitieteellinen puutarha on silmiä hivelevän upea, onhan näytteillä yli 6 500 kasvilajia, mukaan lukien useita harvinaisia ja uhanalaisia lajeja. Vaikka et olisikaan aloitteleva kasvitieteilijä, täällä on runsaasti kiinnostavaa nähtävää. Voit tutustua muun muassa tutkimuskeskukseen, jossa on esillä valokuvia ja tietoa puutarhan tärkeistä historiallisista hetkistä. Lintubongareiden kannattaa pitää silmät auki, sillä Jardim Botânicossa asustaa yli 140 lintulajia.

Brasilia matkat 

Brooklyn Botanic Garden, New York

Monet Ison Omenan ensikertalaisista eivät poistu Manhattanilta ollenkaan, mutta poikkeamalla muihin kaupunginosiin voit löytää monenlaisia aarteita. Vietä päivä erinomaisesti kuratoidussa Brooklyn Museumissa ja lähde sen jälkeen kävelylle yli 21 hehtaarin kokoiseen Brooklyn Botanic Gardeniin, joka on ollut tärkeä osa kaupunkia jo vuodesta 1910.

Matkat-New Yorkiin

Na ’Aina Kai Botanical Gardens, Havaiji

Havaijin saariryhmästä löytyy häikäisevä valikoima paikallisia kasveja, joita ei löydy mistään muualta maailmasta. Näet upeita trooppisia kukkia suuntaamalla tähän Kilauean saarella sijaitsevaan veistospuistoon ja kasvitieteelliseen puutarhaan. Puutarhan perustajat Ed ja Joyce Doty halusivat Na ’Aina Botanical Gardensin opettavan tulevia sukupolvia suojelemaan herkkää ekosysteemiä.

Havaiji matkat 

Royal Botanic Gardens, Sydney

Suurkaupunkialueen reunalla, Farm Coven alueella sijaitsevasta Royal Botanic Gardenista on upeat näköalat satamaan ja Sydneyn oopperataloon. Tämä puutarha toimii mahtavana pikakurssina australialaisiin kasveihin, ja se on lisäksi täysin ilmainen. Syvemmälle maan historiaan kaipaavat voivat osallistua opastetulle Aboriginal-kävelylle puutarhan läpi.

Sydney matkat 

The Butchart Gardens, British Columbia, Kanada

Tämä idyllinen satumaisema on Victorian-vierailun kohokohta ja ehdoton kohde puutarhanhoidosta innostuneille. Puutarha sisältää 900 aluskasvilajia, yli 26 kasvihuonetta ja 22 hehtaaria, joten The Butchart Gardensissa riittää takuulla nähtävää. Muista tutustua myös sen pikkutarkasti suunniteltuun japanilaiseen puutarhaan ja ruusupuutarhaan.

Canada matkat

Nong Nooch Tropical Botanical Garden, Thaimaa

Jos matkustat Bangkokiin ja haluat rannalle joutumatta uudelleen lentokoneeseen, Pattayan rannikkolomakohde on loistava vaihtoehto helpolle lomalle. Itse kaupunki tunnetaan bilekohteena, mutta aivan läheltä löytyy myös perheille sopivaa tekemistä. Nong Nooch Tropical Botanical Gardens tarjoaa kauniita maisemoituja puutarhoja ja muita nähtävyyksiä, kuten norsuesityksiä sekä luonnollisen kokoisia dinosauruspatsaita.

Matkat Thaimaahan

Koishikawa Korakuen Gardens, Tokio

Edo-aikakaudelta vuodelta 1629 peräisin oleva Koishikawa Korakuen Gardens on todellinen maisemoinnin mestariteos. Taidokkaasti asetellut lammet, sillat, polut ja kasvit heijastavat määrättyjä kiinalaisia ja japanilaisia maisemia. Parhaat ajat vierailla puutarhassa ovat syksy, jolloin lehdet pukeutuvat upeisiin hehkuvan punaisiin sävyihin, tai kevät, jolloin kirsikkapuut puhkeavat kukkaan.

Tokio matkat

Claude Monet’s Gardens, Giverny, Ranska

Jos tunnet kuuluisan ranskalaisen impressionistin unenomaisen maalauksen, tunnistat varmasti liljankukkia täynnä olevan maiseman, joka inspiroi taiteilijaa. Monille Claude Monet’s Gardens -vierailun kohokohta on vesipuutarha ja sen ikoninen japanilainen silta ja riippuvat sinisadepuut.

Giverny matkat 

Kew Gardens, Lontoo

Tämän vehreän Unescon maailmanperintökohteen hoitamiseen vaaditaan yli tuhat puutarhuria. Ei ihme, että Kew Gardens on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, ottaen huomioon sen yli 50 000 kasvia, mukaan lukien puulajipuiston 14 000 puuta. Jatkuvasti muuttuvien näyttelyiden, kuten äskettäin esillä olleiden Dale Chihulyn lasipatsaiden, ansiosta puutarhassa on aina kiinnostavaa nähtävää.

Matkat ja lomat Lontooseen

Kirstenbosch National Botanical Garden, Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Kirstenbosch National Botanical Garden on ällistyttävän upea otos Etelä-Afrikan biodiversiteetistä, ja sen taustalla näkyy dramaattinen Pöytävuori. Tämä satavuotias kasvitieteellinen puutarha on nautinto niin kävelijöille kuin pyöräilijöillekin, joille on tarjolla sekä hyvin hoidettuja polkuja että säännöllisiä veistosnäyttelyitä.

Etelä-Afrikka matkat

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET