Säästä ylimääräistä 10% Alennus tai enemmän valituissa hotelleissa – sisäpiirihintojen ansiostarekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Maailman loistavimmat ja merkillisimmät maratonit

By Frances Doherty on 22/03/2016 in Yleistä

Great Wall Marathon, Kiina, 21.5.

great wall the landmark of china and beijing

Tianjinin itsehallinnollisessa kunnassa järjestettävä Great Wall Marathon juostaan jo 17. kerran,  ja se kerää yleensä nopeasti täydet 2 500 osallistujaa. Kiinan muurin mahtavalle Huangyalle saapuu juoksijoita yli 60 maasta, ja Great Wall Marathon tunnetaan haastavampana kuin tyypilliset maratonit, sillä osallistujat nousevat ylös 5 164 kiviporrasta. Kiinan muurilla juoksemisen lisäksi kisa tarjoaa muitakin elämyksiä: reitti kulkee idyllisten ja perinteisten kylien läpi ja matkalla voi nauttia upeista näkymistä ikivanhoihin laaksoihin.

Easter Island Marathon, Pääsiäissaaret, 5.6.

Easter Island

Tämä kisa on kuuluisa sen ällistyttävistä ja massiivisista moai-kiviveistoksista, jotka ovat Rapanui-kansan veistämiä. Pääsiäissaarten isännöimään maratoniin tarjotaan vain 180 paikkaa, joten se kuuluu maailman eksklusiivisimpiin kilpailuihin. Maratonin reitti kulkeesaaren pääkaupungista Hanga Roasta Anakena-rannalle, ja sen alku- ja loppuosaovat pääasiassa tasaiset, kun taas reitin keskiosa on mäkinen.  Juoksijoiden kannattaa valmistautua kohtaamaan lehmiä ja villihevosia, ja joskus juoksijoiden seuraan on liittynyt jopa paikallisia koiria.

Midnight Sun Marathon, Tromsø, Norja, kesäkuu

Lake in Norway with snowcapped mountain

Maailman pohjoisin kisa, Midnight Sun Marathon, pidetään napapiirillä kesäkuussa. Juoksijat saavat kokea yöttömän yön, sillä kisa päättyy keskiyöllä täydessä päivänvalossa. Reitti kulkee Tromssan sillan yli ja tarjoaa juoksijoille lukuisia upeita näkymiä arktisen alueen vuoristoon. Osallistujat ovatkin kuvanneet kilpailua ainutlaatuiseksi ja henkeäsalpaavaksi kokemukseksi.

Le Marathon du Medoc, Ranska, syyskuu

MARATHON DU MEDOC 2008

Le Marathon du Medoc on omasta näkökulmastasi ja juoksemiseen suhtautumisestasi riippuen joko täysikymppi tai hirveä katastrofi. Reittiin sisältyy 23 viinipistettä, ja reitin varrella tarjoillaan lukuisia ranskalaisia erikoisuuksia, kuten ostereita, pihviä ja jäätelöä. Maraton järjestetään Bordeaux’n alueella, ja reitti kulkee 53 viinitarhan läpi. Osallistujilla on 6,5 tuntia aikaa päästä maaliin.

North Pole Marathon, pohjoisnapa, huhtikuu

North Pole Marathon

Maailman huipulla järjestettävä North Pole Marathon on ainoa vesijuoksua sisältävä maraton. Osallistujat juoksevat arktisilla jäälautoilla, joiden etäisyys Pohjoisesta jäämerestä on pienimmillään vain 1,8 metriä. Kisa onkin todellinen extreme-maraton, ja sitä on kuvattu “elämän huikeimmaksi juoksukokemukseksi”.

Walt Disney World Marathon, Florida, tammikuu

Disney Marathon

Tähän maratoniin sisältyy 42 maagista kilometriä neljässä eri huvipuistossa,  joihin kuuluvat muun muassa Magic Kingdom ja Disneyn Hollywood Studio. Walt Disney Marathonia kuvataankin”maailman maagisimmaksi kisaksi”, ja se on täydellinen kilpailu niille täysikasvuisille lapsille, jotka ymmärtävät, kuinka upeaa on juosta maraton Mikin ja Hessun rinnalla. Kokemuksen kruunaa kisan lopuksi annettava Mikki Hiiri ‑mitali.

Inca Trail Marathon, Machu Picchu, Peru, elokuu

Machu Piccu

Jos haluat juosta todella korkealla, tätä korkeammalle on vaikea päästä. Inca Trail Marathon on suunniteltu ällistyttäväksi kokemukseksi monella tapaa. Kilpailun reittiin sisältyy mm. erittäin jyrkkä 4,2 kilometrin vuoristo-osuus. Kisa tarjoaa eittämättä yhden maailman kauneimmista maratonreiteistä,  jolla juoksijat nousevat maailman seitsemään ihmeeseen kuuluvan nähtävyyden huipulle ja ohittelevat matkallaan sekä laamoja että lampaita. Juoksijat ovat kuvanneet kokemusta sekä vaikeimmaksi että parhaaksi koskaan tekemäkseen asiaksi.

Big Sur International Marathon, Kalifornia, huhtikuu

Big Sur Marathon

42 kilometriä maailman kauneimmalla rannikolla – näin markkinoidaan Big Sur Marathonia, jonka osallistujat pääsevät ihastelemaan fantastisia Tyynenmeren panoraamanäkymiä. Kilpailun reitti kulkee äärimmäisen jyrkillä Highway One ‑kukkuloilla sekä idyllisissä rannikkomaisemissa. Lisäksi juoksijat saavat nauttia live-musiikista: vuonna 2015 Michael Martinez soitti Yamaha Grand -pianoa reitin puolimatkassa Bixby Creekin sillalla.

The Reggae Marathon, Jamaika, joulukuu

Reggae Marathon 2

Tässä on kyseessä äärimmäisen jamaikalainen tapahtuma. Rento Reggae Marathon ‑kisa juostaan juhlavissa tunnelmissa, ja sitä mainostetaan seuraavasti: “Tule juoksemaan ja jää juhlimaan!”. Ja juuri niin ihmiset tekevätkin. Kisan aloituspaikkana on Long Bay Beach Park, joka sijaitsee Negrilin yli 11 kilometrin mittaisella valkoisella hiekkarannalla. Reitti jatkuu rannalta Negrilin kylään ja sieltä pohjoiseen, Green Islandin kylään. Pääosin tasaisella tapahtuva kisa juostaan reggae-musiikin tahdissa, ja maininnan arvoista on myös se, että kisan voittaja saa mukaansa Bob Marley ‑palkinnon.

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Pala aurinkoa sinulle

7 tapaa viettää ikimuistoinen juhannus Suomessa

10 kiehtovaa kävelykierrosta Suomessa

0