Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Siinä missä trendibaareja uusitaan lähes maanisesti, hevibaari on ja pysyy. Täällä tiedät mitä saat: mustan eri sävyjä, luolamaista tunnelmaa ja pölyt korvista tuulettavan äänivallin. Listakin on yleensä verrattain simppeli: olutta, shotteja ja kaikille tuttua pubiruokaa. Tärkein viihdyke on tietysti musiikki, jota soitetaan joko livenä, tiskin takaa tai jukeboksista. Tilan riittäessä tarjolla voi olla lisäksi biljardia tai muita pelejä. Ne ovat kuitenkin vain lisämauste – valtaosalle riittää musiikki ja olut.

1. Saint Vitus Bar, New York

Brooklynin pohjoisessa Greenpointin kaupunginosassa vuodesta 2011 palvellut Saint Vitus ei trendeille kumarra. New Yorkissa baari onkin melkoinen poikkeus, sillä valtaosa paikoista pyrkii houkuttelemaan tyystin toisenlaista asiakaskuntaa. Vastavirtaan uiminen on kuitenkin kannattanut, ja vaivihkaa tästä baarista on tullut myös huippusuosittu keikkapaikka. Vuonna 2014 lauteille nousivat Nirvanan Grohl, Novoselic ja Smear sekä joukko kutsuvieraita; myöhemmin baarissa ovat esiintyneet muun muassa The Descendents, The Dillinger Escape Plan ja Megadeth. Keikkojen lisäksi paikan päällä järjestetään myös kirja- ja taidetapahtumia sekä elokuvanäytöksiä.

2. The Crobar, Lontoo

Lontoon Soho ei ole enää entisensä. Menneiden vuosien rähjäisyys alkaa olla muisto vain, ja katutyttöjen sijaan alueella on lähinnä trendikkäitä kauppoja ja ravintoloita. Kuulee täällä tosin edelleen myös heviä. Siitä pitää huolen piskuinen Crobar, jonka tunnistat julkisivun sotahuudosta: ”Beer’n’Whiskey – Rock’n’Roll”. Baarin asiakaskunta on uskollista sorttia – moni on käynyt täällä avajaisvuodesta 2001 lähtien. The Crobar tunnetaan myös jukeboksistaan ja bourbon-viskeistään.

3. Le Black Dog, Pariisi

Le Black Dogin tunnus on ”In Metal We Trust”, eli täällä et taatusti kuule ainakaan listahittejä. Myös sisustus on sitä itseään: himmeä valaistus, rapatut, luolamaiset seinät, kattokruunuja ja metalliset kalusteet. Musiikissa korostuu etenkin speed ja trash, eli Anthrax, Slayer ja 80-luvun Metallica. Sen oheen tarjolla on myös argentiinalaisia pihvejä sekä tietysti loputtomiin kylmää olutta.

4. GODZ, Tokio

Tokion Shinjukun kaupunginosassa sijaitseva GODZ ei löydy aivan helposti, mutta perillä et pety. Etsintää ei helpota se, että baari on täysin äänieristetty, minkä ansiosta voit olla aivan sen vieressä kuulematta pihaustakaan. Sisälle päästyäsi katse ohjautuu väistämättä baarin valtavaan CD-levykokoelmaan. Siihen ei saa kajota, vaan asiakkaat pyytävät haluamaansa levyä tai kappaletta tarjolla olevilla paperilapuilla. Jos tiedät mitä tahdot, levyn löytyminen ei yleensä ole ongelma. Toiveen on tosin syytä olla heviä, ja mieluiten 80- tai 90-luvulta. CD-toivekonsertin ohella GODZ tarjoaa myös livekeikkoja.

5. Blackland, Berliini

Berliinissä hevin puolesta liputtaa vahvimmin Prenzlauer Bergissä sijaitseva Blackland. Vaikka baariin voi poiketa vain hetkeksi, sen parasta antia ovat ehdottomasti paikallisten cover- ja muiden hevibändien keikat. Päivästä riippuen lauteille saattaa nousta esimerkiksi Kissin’ Dynamite tai leppoisan Nuke ’Em All -levyn julkaissut Darkmoon Warrior. Sisustus ei ole liian räikeää: tiski, tuolit, lava, seinät ja melkeinpä kaikki muukin on vain ja ainoastaan mustaa. Keikkojen lisäksi Blacklandissä järjestetään myös avoin mikki- ja karaokeiltoja.

6. Excalibur Café, Amsterdam

Amsterdamin käydessä voimille, hyvä lepopaikka on kaupungin punaisten lyhtyjen alueella sijaitseva Excalibur Café. Se on moottoripyöräkerhomainen hevibaari ja -kahvila, jossa voit syödä, tankata olutta tai pelata erän tai pari biljardia. Baarin sisällä on lukuisia moottoripyöriä ja haarniskoja, eli myös sisustus on taatusti metallia.

7. Calabouço Heavy & Rock Bar, Rio de Janeiro

Paremmin sambasta tunnettu Rio tarjoaa myös lukuisia hevibaareja. Yksi suosituimmista on keskiaikaista tyrmää muistuttava Calabouço Heavy & Rock Bar. Sen musiikkitarjonta on verrattain laajaa, sillä heviklassikoiden ohella baarin kaiuttimista raikaa myös perinteinen rock. Seinille on puolestaan koottu rokkareiden mieleenpainuvimpia sitaatteja. Juomien lisäksi tarjolla on myös tuhtia purtavaa, kuten hampurilaisia. Iltaisin baarissa järjestetään keikkoja, stand up -esityksiä ja karaokea.

8. Dorock Heavy Metal Bar, Istanbul

Istanbulissa heviä tarjoaa ainakin Taksimin kaupunginosassa sijaitseva Dorock Heavy Metal Bar. Lapsiperheille se ei sovi, mutta rankkaa livemusiikkia etsiville hyvinkin. Koska baarin tunnelma on varsin hektinen, mukaan kannattaa varata vähintään ripaus seikkailumieltä. Baari sijaitsee noin kolme korttelia koilliseen Istanbulin Madame Tussauds’n vahakabinetilta, ja sen yhteydessä on sisätilojen lisäksi myös suosittu terassi.

9. Rainbow Bar and Grill, Los Angeles

Los Angelesin kuuluisalla Sunset Strip -kadunpätkällä sijaitseva Rainbow Bar and Grill on palvellut rokkiväkeä jo vuodesta 1972. Sisustus voi tosin yllättää: nahan ja niittien sijaan tarjolla on mahonkipuulla koristeltuja seiniä, punaisia pöytäliinoja ja ruukkukasveja. Rokkareita täällä on kuitenkin riittänyt. Avajaisillan tähti oli Elton Johnille järjestetyt juhlat, ja pian vakioasiakkaisiin kuuluivat myös mm. Alice Cooper, John Lennon ja Neil Diamond. 80-luvulla baarin valtasivat puolestaan silloiset nuoremman polven bändit, kuten Mötley Crüe ja Guns N’ Roses sekä Mötörheadin Lemmy, jolle Rainbow oli pitkään toinen koti. Keikkoja baarissa on etenkin keskiviikkoisin, jolloin sen lavalle saattaa nousta hyvinkin tunnettuja nimiä.

10. Rainbow Metal Club, Ateena

Paikka on tarjonnut live- ja dj-keikkoja vuodesta 2010, eikä baarin suosio ole ainakaan hiipumaan päin. Los Angelesin kaimaansa verrattuna Ateenan Rainbow on äärimmäisen moderni. Keikkojen iskevyyttä lisäävät etenkin neljä videoseinää ja huipputason äänentoistojärjestelmä. Livekeikkoja järjestetään sunnuntaisin. Muina iltoina musiikista vastaa DJ. Baarin toinen vetonaula on sen huikea olutvalikoima – tätä kirjoitettaessa vaihtoehtoja löytyy 60!

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET