Säästä ylimääräistä 10% Alennus tai enemmän valituissa hotelleissa – sisäpiirihintojen ansiostarekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Maailman parhaat juoksukohteet

By Frances Doherty on 22/08/2019 in Yleistä

Treenaatpa sitten maratonille tai haluatpa vain pitää kunnostasi huolta myös matkoilla ollessasi, juokseminen on tähän mitä mainioin tapa – juoksukengät eivät paina paljon matkatavaroissa ja lenkkeillessä tutustut samalla matkakohteeseesi. Olemme koonneet seuraavaan katsauksen tutustumisen arvoisista kohteista, joihin kannattaa suunnata juoksulenkille.

Hyde Park, Lontoo

Kuningas Henrik VIII perusti Hyde Parkin vuonna 1536 alun perin omaksi metsästysmaakseen. Lontoon keskustassa sijaitsevaan, 137 hehtaarin alueelle levittäytyvään puistoon ovat nykyisin tervetulleita toki muutkin kuin kuninkaalliset. Jos haluat lähteä pitemmälle juoksulenkille, suuntaa kulkusi Hyde Parkin länsipuolella olevaan Kensington Gardensiin.

Central Park, New York

Frederick Law Olmsted ja Calvert Vaux voittivat puiston suunnittelukilpailun vuonna 1857. Manhattanin sydämessä sijaitseva vehreä puisto on yksi tunnetuimmista kaupunkipuistoista. Central Parkissa vierailee vuosittain yli 37 miljoonaa kävijää, ja sen kiemurtelevat polut ulottuvat 3,4 neliökilometrin alueelle. Juoksulenkin jälkeen voit istahtaa piknikille Sheep Meadow’n niitylle tai käydä puiston eläintarhassa.

Lumphini Park, Bangkok

Bangkok ei ole tunnettu vehreydestään ja niinpä Sathornin alueella sijaitseva upea puisto onkin todellinen keidas asfalttiviidakon keskellä. Lenkille kannattaa lähteä varhain aamulla, kun kuumuus ja ilmankosteus ovat vielä siedettävällä tasolla. Pidä kuitenkin varasi, sillä puiston poluille saattaa silloin tällöin eksyä varaaneja. Näiden metrin pituisten liskojen purema on lievästi myrkyllinen, mutta yleensä ne välttelevät ihmisiä ja hyökkäävät vain kokiessaan olonsa uhatuksi.

Parc Natural de la Serra de Collserola, Barcelona

Puisto saattaa olla hieman vähättelevä nimitys tälle Barcelonan laitamilla, Collserolan vuoristoalueella sijaitsevalle luonnonsuojelualueelle. Valtavalla puistoalueella on riittävästi tilaa myös pitkille juoksulenkeille.

Vondelpark, Amsterdam

Amsterdam-Zuidin alueella sijaitseva Vondelpark on Amsterdamin suurin puisto, ja se tarjoaa mukavan rauhoittumispaikan kaupungin kiireen keskellä. Vuonna 1850 avattu puisto soveltuu mitä parhaiten lenkkeilyyn ja lapsiperheiden ajanviettoon.

Spreejoen ranta, Berliini

Berliini on tunnettu vilkkaasta yöelämästään, mutta Berliinissä voi viettää aikaansa myös kaupungin vehreydestä nauttien. Valinnan varaa riittää vanhalla lentokentällä sijaitsevasta Tempelhofer Feldin puistosta valtavaan Tiergartenin puistoon. Parhaat maisemat löytyvät kuitenkin Spreejoen rantapoluilta.

Crissy Field, San Francisco

Aiemmin armeijan lentokenttänä toiminut Crissy Field avattiin julkisena puistona vuonna 2001, ja se on ollut alusta alkaen lenkkeilijöiden suosikkikohde. Puiston taustalla häämöttää San Franciscon siluetti. Aurinkoisella säällä Crissy Field on mitä parhain paikka viettää päivää.

East Coast Park, Singapore

Singapore on tullut tunnetuksi puutarhakaupunkina. Aiempi pääministeri Lee Kuan Yew halusi tehdä kaupungista vehreän keitaan, ja arkkitehdit ovat siitä lähtien työskennelleet tämän päämäärän eteen. East Coast Park sijaitsee Singaporen kaakkoisrannikolla, ja sieltä on hienot näkymät turkoosille merelle. Urheilusuorituksen jälkeen voit palkita itsesi vierailulla East Coast Lagoon Food Centressä, jossa on tarjolla paikallista katuruokaa.

Loch an Eilein, Skotlanti

Cairngormsin kansallispuistoon kuuluva Loch an Eilein on pieni saari, jossa on 1200-luvun linnan rauniot. Tiheät mäntymetsät ja ympäröivä Skotlannin maaseutu luovat rauhoittavan ympäristön.

Hiroshiman rauhanpuisto, Hiroshima

Hiroshiman rauhanpuisto on perustettu toisen maailmansodan lopuksi tapahtuneen tuhoisan atomipommi-iskun muistoksi. Kauniin ja ajatuksia herättävän puiston suunnittelusta v

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Road trip Suomessa: Episodi 2 – Inkoo

Road trip Suomessa: Episodi 3 – Hanko & Kasnäs

Road trip Suomessa: Episodi 1 – Mustio

Vaihtelua Stadiin: 8 päiväretkikohdetta lyhyen matkan päässä Helsingistä

0