Shares
Share with your friends


Submit

Tunnelmaa ja nähtävyyksiä pursuava Tukholma on lumoavimmillaan lämpimän auringon hehkussa. Mikäli et vielä tunne naapurimme metropolia, alla on esitetty muutamia syitä, miksi juuri nyt on oikea aika suunnata Itämeren yli länteen.

Tukholma – kesäkaupunki isolla k:lla

Jos haluat nähdä kaiken, mitä Tukholmalla on tarjota, ja päästä lisäksi sen joka kolkkaan, sinun on ehdottomasti suunnattava tähän upeaan kaupunkiin kesällä. Silloin kaikki sisä- ja ulkokohteet ovat taatusti avoinna, ja tarjolla on lisäksi huikea kattaus suuria ja pieniä kesätapahtumia. Kun haluat hetkeksi pakoon keskipäivän aurinkoa, kannattaa huomioida ainakin vanhankaupungin kaakkoispuolella sijaitseva Fotografiska. Sen upea, judendtyylinen rakennus kätkee sisäänsä suuren valikoiman kiehtovaa valokuvataidetta. Iltapäivän lopuksi voit puolestaan suunnata rentouttavalle kävelylle keskustasta Djurgårdenin saarelle johtavalle Strandvägenille. Upeita maisemia ja kylmiä juomia arvostavan kannattaa merkitä muistiin myös Södra Teatern. Se on Tukholman vanhin yksityinen teatteri, jonka yhteydessä sijaitsevan ravintolan terassilta avautuu huikea näkymä kaupungin keskustaan.

Näe kaikki Tukholman 14 saarta

Tukholmassa riittää merellistä tunnelmaa. Kaupunki levittäytyy peräti 14 erikokoiselle saarelle, joista jokainen tarjoaa täysin omanlaisensa tunnelman. Kenties selvimmin tunnelma muuttuu, kun siirryt jylhästä vanhastakaupungista hipsterien suosimalle Södermalmille.

Hyödynnä Tukholman huikea tapahtumatarjonta

Suomen tapaan myös Ruotsissa ilo on ylimmillään nimenomaan kesällä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että juhlia ja tapahtumia riittää melkeinpä joka päivälle. Kesäkuussa menoa ja meininkiä tarjoaa esimerkiksi tanssimusiikkiin keskittyvä Summerburst. Loppukesän helmi on puolestaan ennen muuta indiefestarina tunnettu Popaganda. Todellista karnevaalitunnelmaa kaipaavien kannattaa huomioida myös valtava Stockholm Street Festival -katutapahtuma sekä jopa 350 000 -kulinaristia Kungsträdgårdenin puistoon houkutteleva Taste of Stockholm -ruokafestivaali. Jälkimmäisessä ovat mukana kaikki kaupungin parhaat ravintolat, joten tarjolla on taatusti jotain aivan joka makuun.

Uimaan Mälarenille

Kesähelteillä kannattaa suunnata myös Tukholman länsipuolella sijaitsevalle Mälarenille. Se on Ruotsin kolmanneksi suurin järvi, jonka rannat ovat vetäneet väkeä jo viikinkiajoista lähtien. Skandinaavisten myyttien mukaan järven on luonut muinainen Gefjon-jumalatar. Kesällä järven eksoottisinta majoitusta tarjoaa Utter Inn. Sen ainut huone sijaitsee järven pinnan alla, ja siihen kuljetaan keskellä järveä tönöttävän pikkumökin kautta. Tämän lievästi sanoen erikoisen hotellin on suunnitellut taiteilija Mikael Genberg.

Yötön yö suurkaupungin sykkeessä

Tukholma on vain hieman Hankoniemeä etelämpänä, joten myös täällä keskikesän päivät jatkuvat pitkälle yöhön. Juhannusta vietetään Suomen tapaan 23.6., ja metropolissa kun ollaan, menoa riittää taatusti vuorokauden joka tunnille.

Näe koko kaupunki helposti polkupyörällä

Tukholmasta ei pyöräteitä puutu, joten täällä jos jossain paikasta toiseen kannattaa siirtyä polkien. Pyörällä näet helposti kaikki kaupungin sillat, kanavat ja muut maamerkit ja pääset lisäksi juuri haluamillesi kuvauspaikoille. Pikkunälän yllättäessä suunnaksi kannattaa ottaa vaikkapa Fabrique , jossa voit kahvitella (fika) ja nauttia pari syntisen herkullista kardemummapullaa (kardemummabullar).

Huippunopeat langattomat yhteydet

Tukholmassa pysyt taatusti ajan hermolla, sillä kaupungin verkkoyhteydet lukeutuvat maailman nopeimpiin. Voit hyödyntää niitä joko suomalaisella liittymälläsi tai ravintoloiden, hotellien ja muiden yritysten wi-fi-verkkojen kautta.

Vietä ikimuistoinen piknik

Tukholman ravintolat tarjoavat loputtoman valikoiman herkkuja, mutta sään ollessa hyvä vähintään yhtenä päivänä kannattaa suunnata myös piknikille. Gourmet-eväitä tarjoaa esimerkiksi Östermalms Saluhall. Herkut ostettuasi voit suunnata läheiseen Humlegårdenin puistoon. Sen suojissa riittää tilaa vaikka suuremmillekin porukoille.

 

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET