Shares
Share with your friends


Lähetyspainike
  1. Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Tämä satamakaupunki on täydellinen kohde tammikuussa, sillä lämpötila nousee päivisin lähelle 30 astetta. Lähde kävelylle pitkin Sea Point Promenadea tai pulahda suoraa päätä veteen ja opettele surffaamaan Muizenbergissä, joka tunnetaan erityisesti värikkäistä pukukopeistaan. Herkullista ruokaa on runsaasti tarjolla. Neighbourgoods Market myy lauantaisin gourmet-tuotteita, ja illalla on mukava rauhoittua maistelemalla käsityöläisolutta jossakin Devil’s Peakin baareista.

Löydä lomasi Etelä-Afrikassa

  1. Lanzarote, Kanariansaaret

Paistattele talviauringossa Lanzaroten Playa Quemadalla, joka on upean rosoinen mustahiekkainen ranta. Jos näet mielelläsi vähän vaivaa maisemien eteen, kannattaa patikoida Charco de los Clicos -laguunille, jonka vihreät vedet tulivuoren kraatterin juurella luovat yliluonnollista tunnelmaa. Saaren ihailua voi jatkaa Jardín de Cactus -puutarhassa, jossa on jopa 1 000 kaktuslajia. Samalla kannattaa vierailla myös Casa-Museo César Manrique -museossa ja tutustua sen erikoisiin taideteoksiin ja kasveihin.

Löydä lomasi Lanzarotella

  1. Barbados

Tammikuuhun mennessä sadekausi on Barbadoksella ohi ja esiin kaivetaan snorklausräpylät. Barbadoksen rannoilla voit nähdä usein karettikilpikonnia ja merinahkakilpikonnia vain seisomalla rantavedessä. Silver Sands Beachillä voit kokeilla purjelautailua, ja aidoimman karibialaisen kokemuksen saat sukeltamalla Pamirissa, joka sopii loistavasti aloittelijoille. Kruunaa lomasi teehetkellä 300 vuotta vanhassa Sunbury Plantation Housessa tai lasillisella rommia yhtä upeassa St. Nicholas Abbeyssa.

Löydä lomasi Barbadoksella

  1. Nicaragua, Väli-Amerikka

Vuoden alku on yksi Nicaraguan kuivimmista – ja vilkkaimmista – kausista, joten suosittelemme varaamaan tammikuun lomasi ajoissa. Monet matkailijat pysähtyvät Granadassa ihailemassa sen siirtomaa-aikaisia värikkäitä taloja, mutta suosittelemme varaamaan aikaa myös San Juan del Surin turkoosinsinisille vesille tai kokeilemaan ”vulkaanista surffausta” aktiivisella Cerro Negro -tulivuorella. Ylös asti patikointiin kuluu tunti, mutta alas liukuu puisella kelkalla muutamassa minuutissa. Tulivuoren metsästystä voi jatkaa henkeäsalpaavan kauniilla Ometepe-saarella, joka muodostui kahdesta tulivuoresta.

Löydä lomasi Nicaragualla

  1. Riviera Maya, Meksiko

Kaikki ovat varmasti kuulleet Cancúnista, mutta matkustamalla kauemmas etelään Riviera Mayalle voit löytää rauhallisempia rantakohteita. Entinen kalastajakylä Puerto Morelos on onnistunut säilyttämään aidon luonteensa ja tarjoaa rauhallisemman ympäristön snorklaamiseen tai sukeltamiseen Mesoamerican Barrier Reef -koralliriutalla, joka on maailman toiseksi pisin. Seikkailunjanoiset voivat ajella Puerto Morelosissa mönkijöillä, ja jos suunnitelmissa on saavuttaa zen-olotila, voit ilmoittautua joogatunnille Tulumissa. Tarjolla on myös opastettuja veneretkiä Unescon suojelemalle Sian Ka’an -luonnonsuojelualueelle.

Löydä lomasi Meksikossa

  1. Porto, Portugali

Portugalin viinialue ei tuota pettymystä, olipa vuodenaika mikä tahansa. Täällä voit lähteä viinikierrokselle kahteen maan vanhimpaan viinikellariin, joista Ferreira sijaitsee entisessä luostarissa ja Graham’s Port 1800-luvulta peräisin olevassa arvokkaassa rakennuksessa. Historiaan pääsee uppoutumaan lisää Art Nouveau -tyylisessä Livraria Lello -kirjastossa, joka avattiin vuonna 1906, ja Belle Époque -tyylisessä Majestic Caféssa, joka toimi alkuaikoinaan 1920-luvulla yksityisenä klubina. Modernismista pitävät ihastuvat puolestaan takuulla Museu de Serralves -museoon ja sen monikerroksiseen vesielementiin.

Löydä lomasi Portossa

  1. Silver Lake, Los Angeles

Paistattele talviauringossa tällä kaupungin itäpuolella sijaitsevalla, hipsterien suosimalla alueella, josta on tullut suosittu ruokaharrastajien kohde. Maistele moderneja amerikkalaisia ruokalajeja paikallisia tuotteita suosivassa Wolfdown-ravintolassa ja suuntaa sitten drinkille Cliff’s Edge- baariin, jonka keskellä komeilee valtava puu. Kannattaa myös käydä tyylikkäässä, pinkiksi maalatussa The Friend -cocktailbaarissa, joka sijaitsee 1950-luvulta peräisin olevassa entisessä dinerissa. Kerätyt energiat voi kuluttaa seuraavana päivänä vaikka kiipeämällä ylös sateenkaaren värisiä Micheltorena Stairs -portaita tai lähtemällä kävelylle Silver Lake Reservoir -tekojärvien ympäri.

Löydä lomasi Silver Lakessa

  1. Kerala, Intia

Kirjallisuuden ystävät tuntevat Keralan osavaltion erityisesti Arundhati Royn ”The God of Small Things” -kirjan ansiosta. Alueelle ovat tunnusomaisia vehreät kylät ja riisipellot, mutta Keralassa järjestetään myös Kerala Literature Festival, joka tapahtuu tänä vuonna 10.–13. tammikuuta. Eikö aika riitä festivaalilla vierailemiseen? Siinä tapauksessa kannattaa käydä pienessä itsenäisessä Kochi Books -kirjakaupassa. Myös luonnonystäville on tarjolla runsaasti tekemistä. Voit patikoida Marayoorin santelipuumetsässä, vaeltaa usvaiselle Kalamachal-vuorelle tai kylpeä Athirappillyn vesiputouksessa.

Löydä lomasi Keralassa

  1. Koh Lipe, Thaimaa

Thaimaan viimeisiin tuntemattomampiin saariin kuuluva Koh Lipe sijaitsee lyhyen laivamatkan päässä muilta Thaimaan saarilta tai Malesian Langkawilta. Jotkut suuntaavat saarelle päiväretkelle, mutta todelliseen lomatunnelmaan pääset parhaiten jäämällä saarelle yön yli. Koh Lipellä on kolme hiekkarantaa, Pattaya, Sunrise ja Sunset, joista kaikki soveltuvat loistavasti snorklaukseen, sukeltamiseen ja rentoutumiseen. Illan tultua voit suunnata kävelemään Walking Streetille, jossa on lukuisia ravintoloita ja hierontapaikkoja.

Löydä lomasi Koh Lipessä

  1. Negril, Jamaika

Tämä rento Jamaikan länsiosassa sijaitseva rantakaupunki oli 1970-luvulle asti pieni kalastajakylä. Nykyään Negrilin rosoisia kallioita reunustavat hotellit, baarit ja ravintolat, ja vesihiihto, melonta ja lasipohjaiset veneet houkuttelevat seikkailunhaluisia matkailijoita erityisesti suosituimmalle Seven Mile Beachille. Vähän kauemmaksi suuntaavat voivat pulahtaa esimerkiksi tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Mayfield Falls -vesiputoukseen ja kruunata päivän nauttimalla live-reggaesta Drifters Barissa.

Löydä lomasi Negrilissä

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET