Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Talvesta huolimatta monien suurimpien musiikkifestivaalien valmistelu on jo täydessä vauhdissa. Riippumatta siitä, haluatko fiilistellä teknobiittejä, svengaavaa jazzia vai klassisia sinfonioita, löytyy sinullekin varmasti sopiva festivaali, jossa voit viihtyä päivän jos toisenkin.

Green Man, Wales

Paras perheille

Monet musiikkifestivaalit tunnetaan villistä menosta, mutta Green Man toivottaa tervetulleeksi kaikenikäiset. Little Folkin alueella kaikki taaperoista 12-vuotiaisiin voivat osallistua käsityöpajoihin tai katsella sunnuntaina järjestettävää lasten paraatia. Samaan aikaan teini-ikäiset voivat Somewhere-alueella treenata DJ-taitojaan, suunnitella T-paitoja ja tehdä paljon muuta mukavaa.

NOS Primavera Sound, Portugali

Paras auringosta ja vaihtoehtomusiikista nauttimiseen

Kuten sisarfestivaalinsa Barcelonassa, myös NOS Primavera Sound järjestetään meren äärellä, missä puitteet auringonsäteistä ja hyvistä viboista nauttimiseen ovat mitä parhaat. Esiintyjäkaarti vaihtelee vuosittain, mutta tarjolla on aina ensiluokkainen sekoitus elektronista ja indie-musiikkia sekä vaihtoehtomusiikin kykyjä. Pääesiintyjinä voi olla tunnettuja nimiä, kuten reggaesensaatio Bad Bunny tai pehmeä-ääninen tunnelmoija Lana Del Rey.

Flow Festival, Suomi

Paras nouseville tähdille

Oletko joutunut usein toteamaan ystävillesi, että jokin bändi oli niin paljon coolimpi ennen suurinta suosiostaan? Siinä tapauksessa Flow Festival on tarkoitettu juuri sinulle. Helsingin Suvilahdessa entisellä energiatuotantoalueella järjestettävä festivaali on tuonut lavoille niin nousevia kykyjä kuin tunnettuja suuruuksia, joista esimerkkeinä vaikkapa The Strokes ja FKA Twigs.

Sziget Festival, Unkari

Paras sosiaalista oikeudenmukaisuutta kannattaville

Erilaiseksi musiikkifestivaaliksi itseään asemoiva Sziget houkuttelee vuosittain unelmoijia ja idealisteja Budapestissa sijaitsevalle saarelle. Festivaali pyrkii ansioitumaan ekologiseksi monilla kestävyyttä edistävillä toimilla, kuten tarjoamalla vieraiden käyttöön ilmaisia polkupyöriä ja uudelleenkäytettäviä mukeja. Osa tuotosta rahoittaa Superar-projektia, joka tarjoaa musiikin tekoon liittyvää opetusta heikossa asemassa oleville lapsille.

Mysteryland, Alankomaat

Paras teknon ystäville

 

Aivan Amsterdamin kupeessa sijaitseva Mysteryland on jo vuodesta 1993 vetänyt puoleensa tuhansittain elektronisen musiikin ystäviä. Kolossaalisen laaja esiintyjäkaarti sisältää 300 ohjelmanumeroa, jotka pitävät sisällään niin valtavirta-EDM:ää kuin deep housea ja minimal technoa. Aiempia vetonauloja ovat olleet mm. Sven Väth, Armin van Buuren ja Carl Cox. Pakkaa siis telttasi mukaan – äläkä suotta odota, että saat nukkua montakaan tuntia kolmipäiväisten bileiden aikana.

Edinburgh Fringe Festival, Skotlanti

Paras komedian ja kulttuurin ystäville

Yksi planeetan suurimmista ja vaikuttavimmista taidefestivaaleista, vuotuinen Edinburgh Fringe Festival, tarjoaa yli 50 000 tanssi-, teatteri-, kabaree-, musiikki- ja komediaesitystä. Monet ensimmäistä kertaa Fringe Festivalilla nähdyt esitykset ovat sittemmin nousseet maailmanmaineeseen – esimerkkinä Phoebe Waller-Bridgen yhden naisen show Fleabag vuodelta 2013.

Sonus Festival, Kroatia

Paras elektronisen musiikin ystäville ja rannalla viihtyville

Juhlakansa matkustaa joka kesä viideksi päiväksi Kroatian Pag-saarelle, missä on tarjolla vakuuttava teknon ja muun elektronisen musiikin DJ-kattaus. Seth Troxler, Richie Hawtin, Pan-Pot, Maceo Plex, Jamie Jones ja Ben Klock ovat vain muutamia esimerkkejä nimistä, joita Sonus Festival on tuonut estradille.

Montreux Jazz Festival, Sveitsi

Paras jazzin ystäville

Taustana lumihuippuiset Alpit, pengerretyt viinitarhat sekä kirkkaana kimmeltävä Genevenjärvi: Montreux Jazz Festivalin lavoilla ovat esiintyneet monet maailmankuulut artistit, kuten Aretha Franklin, Miles Davis, Prince, Ella Fitzgerald ja Leonard Cohen. Tämä ensimmäisen kerran vuonna 1967 järjestetty festivaali on yksi maailman merkittävimmistä jazz-tapahtumista.

International Classical Festival of Cyclades, Kreikka

Paras klassisen musiikin ystäville

Vuonna 2005 yhä uusien hätkähdyttäviksi tarkoitettujen festivaalien vastaiskuksi perustettu International Classical Festival of Cyclades tarjoaa kaiuttimista jytisevän DJ-soitannan sijaan ylistettyjä klassisen musiikin teoksia Beethovenilta, Mozartilta ja Bachilta. Festivaali järjestetään Sýroksen saarella, jonka historia ulottuu aina Homeroksen eeppiseen runouteen saakka.

Guča Trumpet Festival, Serbia

Paras balkanilaisen musiikin ystäville

Niille, jotka rakastavat balkanilaisen musiikin tunteikkaita rytmejä ja tanssia, vuotuinen Guča Trumpet Festival on juuri oikea tapahtuma. Pieni Gučan kylä on jo kuuden vuosikymmenen ajan toivottanut tervetulleiksi niin perinteiset serbialaiset tanssijat kuin kotoperäisiin melodioihin erikoistuneet muusikot.

 

 

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET