Säästät 10 % lisää valikoiduista hotelleista – sisäpiirihintojen ansiosta. Rekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Nämä 10 mahtavaa kahvilaa jokaisen on koettava

By Antti Laine on 31/10/2019 in Intohimo

Viime vuosina ammattibaristat ovat tehneet kahvista taidetta ja maailmanlaajuisen pakkomielteen. Ohita seuraavalla matkallasi massaketjut ja nauti aidosti erilainen kupillinen yhdessä seuraavista kahviloista. Jotkut näistä ovat historiallisia klassikoita, kun taas toiset valmistavat täydellisen kupillisensa uraauurtavan teknologian avulla.

Bar Italia, Lontoo

Tämä vilkas kahvila on ollut merkittävä osa Sohon kaupunginosaa avaamisestaan lähtien vuonna 1949. Piacenzasta kotoisin olevat Lou ja Caterina Polledri halusivat paikan olevan kuin pieni pala Italiaa. Siltä Bar Italia todella tuntuukin, erityisesti päivinä, jolloin televisiosta näytetään jalkapalloa ja italialaiset kerääntyvät joukoittain kahvilaan juomaan cappuccinoja ja seurustelemaan.

Giang Café, Hanoi

Raaka kanamuna kahvissa saattaa kuulostaa ällöttävältä, mutta todellisuudessa Hanoin erikoisuus on yllättävän miellyttävän makuinen. Perheomisteinen Giang Café toivotti ensimmäiset asiakkaansa tervetulleiksi vuonna 1946, eikä se ole muuttanut rakastetun juomansa reseptiä sittemmin juurikaan. Makea kupillinen sisältää vietnamilaista kahvijauhetta, kananmunan keltuaisia, maitotiivistettä, juustoa ja voita, ja sitä siemailemalla maistat palan Hanoin historiaa.

Fazil Bey, Istanbul

Perinteinen turkkilainen kahvi on virkistävän kitkerää, hienovaraisen makeaa, ja sen pohjalta löytyy pikimusta kahvisakka. Kupillisen nauttiminen on Istanbulissa päivittäinen rituaali. Saat paikallista kahvia lähes mistä tahansa pääkaupungin kahvilasta, mutta parhaan kahvin nautit ehdottomasti tässä Kadıköy Bazaarin lähistöllä sijaitsevassa kahvilassa.

The Writer's Coffee, La Paz

Bolivian pääkaupungin boheemi tunnelma on parhaimmillaan tässä kirjakaupan sisällä sijaitsevassa kosmopoliitissa kahvilassa. The Writer's Coffeen ammattitaitoiset baristat valmistavat täydelliset käsin suodatetut kahvit ja lattet. Kahvila tarjoaa vain läheltä hankittuja reilun kaupan tuotteita, joten juomasta nauttiessasi tuet samalla paikallista yhteisöä.

Confeitaria Colombo, Rio de Janeiro

Tässä 125-vuotiaassa kahvilassa kannattaa käydä jo sen upean, peilein koristellun sisustuksen vuoksi. Alun perin portugalilaisten maahanmuuttajien perustamassa Confeitaria Colombo -kahvilassa yhdistyvät runsas barokki- ja art nouveau -tyylit, jotka olivat muodissa seurapiirien suosimissa eurooppalaisissa kahviloissa Belle Époque -aikakautena.

Café De L'ambre (Shimbashi), Tokio

Viime vuosina hienostuneita niin sanottuja kolmannen aallon kahviloita on ilmestynyt joka puolelle Tokiota. Siitä huolimatta prameassa Ginza-kaupunginosassa varakkaimmat shoppailijat valitsevat trendikkäiden kahviloiden sijasta tämän vuodelta 1948 peräisin olevan hyväksi todetun klassikon. Vain 15 istuinpaikkaa sisältävään kahvilaan on yleensä jonoa, mutta paikan mahtava kahvi on odotuksen arvoista.

The Coffee Academics, Hong Kong

Hong Kongissa, Thaimaassa, Kiinassa ja Singaporessa kahviloita omistava The Coffee Academics pyrkii nostamaan kofeiinitaiteen uusiin korkeuksiin uskomattoman yksityiskohtaisen, tieteellisen lähestymistapansa avulla. Jennifer Liu loi konseptin alun perin Causeway Bay -alueella vuonna 2010, ja hänen tarkoituksenaan oli hankkia maailman parhaisiin kuuluvia kahvipapuja. Menestyksen todisteena ovat lukuisat kannattajat eri puolilta Aasiaa.

Dreamy Camera Cafe, Yangpyeong, Etelä-Korea

Tässä omituisessa, vanhanaikaista kameraa muistuttavassa kahvilassa törmää takuulla suureen joukkoon Intagram-vaikuttajaksi pyrkiviä ihmisiä. Sama teema vallitsee kummassakin kerroksessa, joista löytyy tusinoittain vintage-kameralaitteita sekä galleria.

Bar Luce, Milano

Jos olet unelmoinut pääseväsi mukaan Wes Andersonin elokuvaan, Bar Luce tarjoaa siihen parhaimman mahdollisuuden. Ohjaaja suunnitteli tämän Fondazione Prada -instituutiossa sijaitsevan kahvilan kuuluisalla eriskummallisella tyylillään. Tänne voi helposti kuvitella Margot Tenenbaumin nauttimaan pressopannulla valmistetusta kahvista.

Tim Wendelboe, Oslo

Tämä pohjoismaille tyypillisellä minimalistisella tyylillä sisustettu palkittu espressobaari, paahtimo ja baristakoulu on kahvinörttien taivas. Tim Wendelboe on tunnetusti Aeropress-valmistusmenetelmän kannattaja ja oikeudenmukaisempien käytäntöjen intohimoinen puolestapuhuja kahvialalla.

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Pakene turistimassoja Euroopan salatuille saarille

Kööpenhaminan ainutlaatuisimmat hotellit

10 uniikkia hotellia Tukholmassa

Euroopan kahdeksan parasta rantaa surffaukseen 

Maailman 10 parasta maatilamatkailukohdetta

Euroopan nousevat ruokamatkailukohteet

Vähemmän tunnetut rantakaupungit 

Näissä hotelleissa musiikki ei koskaan lakkaa

9 Kaakkois-Aasian upeinta rantaa

0