Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Uusi vuosi ja uudet kujeet – sekä tietysti uusi matkakohteiden toivelista. Vuonna 2020 suosiotaan kasvattavat niin historialliset kaupungit kuin paratiisimaiset rantakohteetkin. Seikkaile maanalaisissa tunneleissa Alankomaissa, ui eksoottisten merenelävien kanssa Filippiineillä ja syö ostereita Irlannissa – tässä vain muutama esimerkki, mitä vuoden 2020 matkakohteilla on tarjottavanaan.

  1. Galway, Irlanti

Tämä tunnelmallinen Corribjoen varrella sijaitseva kaupunki on valittu Kroatian Rijekan ohella vuoden 2020 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Galway tunnetaan värikkääksi maalatuista taloista ja tuoreista ostereista, mutta kaupunki on myös tulvillaan historiaa. Tunnetuimpia käyntikohteita ovat kielekkeen reunalla seisova esihistoriallinen Dún Aonghasan kivilinnake ja 1300-luvulta oleva St. Nicholas Collegiate Church. Kulttuuripääkaupunkivuoden avajaistapahtumat käynnistyvät helmikuun alussa, ja niihin kuuluu muun muassa Homeroksen Odysseia-teoksen lukeminen tuulen tuivertamalla länsirannikolla, joka joidenkin näkemysten mukaan on ollut yksi eeppisen matkakertomuksen tapahtumapaikoista.

Galwayn-lomat

  1. Ubatuba, Brasilia

Ipaneman ranta saattaa olla tuttu lauluista, mutta Ubatuban rannat ovat aivan yhtä lumoavia. São Paulon pohjoisrannikolla sijaitseva Ubatuba kasvattaa suosiotaan rantalomakohteena. Viidakoiden ympäröimä Praia Vermelha do Norten ranta on erinomainen surffauskohde, ja Praia da Fortalezan rannalta puolestaan johtaa polkuja viidakon keskellä olevalle uimapaikalle. Tutustumisen arvoisia paikkoja ovat myös Prumirimin vesiputous ja merikilpikonnien suojelupuisto Projeto Tamar Ubatuba.

Brasilian-lomat

  1. Siargao, Filippiinit

Siargao vetää puoleensa todellisia elämäntapasurffaajia, ja saarelta löytyykin paljon heille suunnattuja palveluita, kuten joogakeskuksia, vegaanikahviloita ja ranta-asusteita myyviä pikkuputiikkeja. Ammattilaissurffaajia houkuttavat Cloud 9 -rannan täydelliset aallot, ja aloittelijat voivat harjoitella Stimpy’sin rannalla tai Daku Islandilla. Jos surffaus ei ole sinun juttusi, kokeile sup-lautailua Sugba Lagoonissa, jota ympäröivät mangrovepuut ja kalkkikivikalliot. Tai lähde Tojoman Lagooniin snorklaamaan läpinäkyvien meduusojen sekaan – ne ovat täysin vaarattomia!

Filippiinien-lomat

  1. Kangaroo Island, Australia

Tämä Etelä-Australian rannikolla Adelaidesta lounaaseen sijaitseva saari suorastaan kuhisee erilaisia eläimiä, kuten koaloja, vallabeja, merileijonia, pingviinejä ja totta kai myös kenguruita. Kenguruita täällä tosiaan riittää: niitä on yli 60 000, kun ihmisiä saarella asuu alle 5 000. Lähde kävelylle Kangaroo Island Wilderness Trailille, jossa voit tuntea olevasi keskellä asumatonta luontoa valkoisen hiekan, laajojen metsien ja jylhien kallioiden ympäröidessä sinut.

Australian-lomat

  1. Dakar, Senegal

Afrikan läntisimmässä pisteessä sijaitseva Dakar on yksi alueen tärkeimmistä satamakaupungeista. Dakarilla on kuitenkin synkkä menneisyys orjakaupan ajoilta, jolloin se toimi orjiksi kaapattujen ihmisten koontipaikkana, josta heidät lähetettiin laivoilla eteenpäin. Nykyisin Dakar on tunnettu runsaasta kulttuuritarjonnasta ja erilaisista luontokohteista. Sandagan torilla myydään monen muun tavaran ohella myös kankaita ja kirjoja. La Galerie Antennasta puolestaan löytyy hieno kokoelma afrikkalaista heimotaidetta. Yoffin ranta on suosittu surffaajien keskuudessa, ja suuren suolapitoisuuden ja bakteerien vuoksi vaaleanpunaiseksi värjäytynyt Retbajärvi on myös ainutlaatuinen käyntikohde.

Senegalin-lomat

  1. Qingdao, Kiina

Qingdaon satamakaupunki tunnetaan Tsingtao-oluesta, jota valmistetaan saksalaisten vuonna 1903 perustamassa panimossa. Tsingtaon panimomuseon lisäksi tässä vanhan ja uuden sulatusuunina toimivassa kaupungissa on monenlaista muutakin mielenkiintoista nähtävää. Aikoinaan Saksan kuvernöörin asuntona toiminut rakennus on rakennettu myös vuonna 1903, ja siinä toimii nykyisin museo. Rakennuksen saksalainen jugendjulkisivu on säilynyt hyvin. Qingdao on tunnettu myös tuoreista merenelävistä, ja chilissä kuullotetut simpukat ja grillatut kalmarit maistuvat herkullisilta niin hienossa illallisravintolassa, kalaruokia tarjoilevassa seisovassa pöydässä kuin katukauppiaan kojullakin syötyinä.

Qingdaon-lomat

  1. Maastricht, Alankomaat

Nuorekas Maastricht tunnetaan opiskelijakaupunkina, mikä näkyy edullisten kahviloiden ja baarien runsautena. Kaupungilla on kuitenkin pitkä ja mielenkiintoinen historia. Bonnefanten-museossa on esillä taidokkaita vanhojen maalaustaiteen mestareiden teoksia. 1200-luvun goottilaisessa luostarikirkossa sijaitsevasta Dominicanen-kirjakaupasta puolestaan löytyy hieno kokoelma hollannin- ja englanninkielisiä kirjoja. Jos kaipaat vähän seikkailua, lähde tutustumaan maanalaisiin kaivostunneleihin, jotka tunnetaan nimellä Maastricht Underground. Niistä kaivettiin aikoinaan merkelisavea, ja luoliin vietiin toisen maailmansodan aikana turvaan myös Rembrandtin teos Yövartio.

Maastrichtin-lomat

  1. Bilbao, Espanja

Bilbao tunnetaan kaupunkina, josta Guggenheim-ilmiö sai alkunsa, ja tätä nykyä kaupungin kulttuuri- ja ravintolatarjonta onkin runsasta. Bilbao oli aikanaan tärkeä kaupallinen satama, mutta loistokkaimmat ajat jäivät taakse 1970-luvulla, kun tehtaat ja telakat sulkivat ovensa. Sitten vuonna 1997 kiistelyistä huolimatta avattiin jättimäinen, titaanilla päällystetty Guggenheim-museo, joka elävöitti kaupunkia ja muutti sen kiinnostavaksi kulttuurikohteeksi. Museon lisäksi Bilbaossa kannattaa tutustua vanhaankaupunkiin, jolle antavat erityistä ilmettä sen värikkäät talot. Kulinaarisiin elämyksiin kuuluvat pintxos-suupalat, jotka ovat lihalla, merenelävillä, juustolla tai muilla herkuilla päällystettyjä leipäpaloja.

Bilbaon-lomat

  1. Portland, Oregon, Yhdysvallat

Persoonallinen Portland ihastuttaa leipomoillaan, kirjakaupoillaan ja vehreydellään. Sunnysiden alueella on taidegallerioita ja käsityömyymälöitä, ja Alberta Streetiltä löytyy puolestaan useita vegaanileipomoita. Pearl Districtin aluetta leimaavat vanhat varastorakennukset, ja siellä sijaitsee myös yksi maailman suurimmista kirjakaupoista, Powell’s City of Books. Huhtikuusta lokakuuhun International Rose Test Gardenin lähes 10 000 ruusua huumaavat kauneudellaan.

Portlandin-lomat

  1. Guadalajara, Meksiko

Unohdetaan tällä kertaa Meksikon rantakohteet ja suunnataan katseet sen sijaan Guadalajaran kaupunkiin. Guadalajaran keskustan maamerkkinä toimii 1800-luvun puolivälistä oleva Guadalajaran katedraali, jonka julkisivu on upea yhdistelmä uusgoottilaista ja espanjalaista renessanssityyliä. Toinen arkkitehtuurin taidonnäyte on 1700-luvun lopulla rakennettu Hospicio Cabañas. Rakennus toimi aikoinaan orpokotina, ja kertomusten mukaan siellä kummittelevat tuolloin kuolleet lapset. Guadalajara on tunnettu ennen kaikkea tequilasta – vaikkakin juomaa tosiasiassa valmistetaan läheisessä Tequilan kaupungissa – ja eloisasta mariachi-musiikista.

Guadalajaran-lomat

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET