Säästät 10 % lisää valikoiduista hotelleista – sisäpiirihintojen ansiosta. Rekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Osta uniikkia: Maailman parhaat vintagekaupat

By Frances Doherty on 23/02/2022 in Yleistä

Vintagemuoti on vallannut yhä enemmän alaa viime vuosina, ja laadukkaita myymälöitä löytyy kaikista suurista kaupungeista Tallinnasta ja Pariisista aina Tokioon saakka. Lue lisää ja katso, mistä löydät harvinaisimmat designerkorut ja mistä parhaat kasaripuserot. Koska miksi hukkua massaan, jos voit olla juuri itsesi näköinen? 

Feng Sway, New York  

New Yorkin Brooklynissa seikkaillessa kannattaa poiketa Greenpointin alueelle, jonka katujen sokkeloista löytyy yksi vintagekauppojen helmistä. Feng Sway tarjoilee trendikkään sekoituksen vintagevaatteita, -tavaroita ja -asusteita sekä luonnonkosmetiikkaa. Omiin rituaaleihin ja vaikka meditointiin saat täältä myös tarvittaessa kristallit ja kuivatut salviat. Lisäksi kaupassa on myytävänä laaja valikoima huonekasveja ja kukkaruukkuja, joista voit saada inspiraatiota oman kasvivalikoiman täydentämiseen. 

Thanx God I’m a VIP, Pariisi 

Jos kaipaat vaatekaappiisi muutakin kuin tavismerkkejä, kannattaa Pariisin reissulla poiketa tähän käytettyjen luksusmerkkien putiikkiin. Thanx God I’m a VIP tarjoaa tarkkaan harkitun kokoelman ainutlaatuisia löytöjä, jotka on järjestetty rekkeihin kätevästi väreittäin, pestyinä ja prässättyinä. Kokoelmasta vastaa kaupan omistaja Sylvie Chateigner, joka valitsee mukaan sekä klassisia että moderneja vaatteita ja asusteita. Thanx God I’m a VIP on Pariisissa todellinen vintagemarkkinoiden pioneeri, sillä liike avasi ovensa jo vuonna 1994, kauan ennen nykyisen vintagetrendin nousua. 

Melrose Trading Post, Los Angeles 

Tämä sunnuntaisin auki oleva ulkoilmatori tarjoaa laajan kirjon tavaraa aina käsitöistä ja taideteoksista antiikkihuonekaluihin ja vintagevaatteisiin. Torin järjestäjä on voittoa tavoittelematon Greenway Arts Alliance, jonka tarkoitus on tukea paikallisia yhteisöjä muun muassa myyntipaikkojen tuotoista saaduilla varoilla, ja järjestö onkin tukenut eri tahoja vuodesta 1997 alkaen jopa yli seitsemällä miljoonalla dollarilla. Kyseessä on siis erittäin tunnettu ja suosittu sunnuntaitori, jonka tunnelmasta vastaavat lukuisten myyjien lisäksi livemusiikki ja ruokakojut. 

Paavli Kaltsukas, Tallinna  

Tallinnan suurin second hand- ja retrovaatteiden kauppa on Paavli Kaltsukas, jonka päärakennus kattaa jopa 1 000 neliömetriä. Kaupan päätuote on vaatteet, mutta tarjolla on myös runsaasti muun muassa kirjoja, kodintavaraa ja taidetta. Täällä jos jossain tekee parhaat löydöt, sillä valinnanvaraa on loputtomasti, ja uusia tuotteita tuodaan myymälään joka päivä jopa yli tuhat. Inspiroivia uusia tyylejä voi välillä miettiä kahvin tai teen äärellä, joita on tarjolla asiakkaille ilmaiseksi. 

Miss Mitsuko, Lausanne 

Jos matkustat Sveitsin Lausannessa, Genevejärven rannalla, ja jos värit, erilaiset kuosit ja upeat, laskeutuvat materiaalit ovat sinun juttusi, kannattaa tutustua Miss Mitsuko -myymälän tarjontaan. Pop-up-myymälänä aloittanut vintageyritys keskittyy nykyään Japanista maahantuotuihin vintagepuseroihin, joita myymälän omistaja David Bénichou Aasian-matkoillaan metsästää. Tarkkaan valikoitu kokoelma koostuu uniikeista puseroista, joista kullakin on oma viehätyksensä. Täältä hankittua puseroa ei takuulla tule ihan helposti kadulla vastaan, ja omalaatuinen, elegantti tyyli on taattu. 

Valois Vintage, Pariisi 

Merkkinsä tuntevien kannattaa ehdottomasti pistäytyä Pariisin-matkalla Valois Vintagessa, jonka valikoima arvokkaita vintageasusteita ja -vaatteita houkuttelee keräilijöiden lisäksi muun myös kuuluisuuksia, sillä myymälässä on nähty muun muassa Rihanna ja Penélope Cruz. Tähän aarreaittaan suuntaavat erityisesti keräilijät, ja myymälä tunnetaan paitsi asiantuntijuudestaan myös ystävällisestä palvelustaan. Löydät valikoimasta runsaasti huippumerkkejä, esimerkkeinä Chanel, Christian Lacroix ja Yves Saint Laurent. Paikka on erityisen tunnettu vintagekorujen sekä -laukkujen ostajana ja myyjänä, ja saat usein ostoksesi mukana myös kiinnostavaa tietoa uniikin aarteesi historiasta ja aiemmista omistajista. 

Pop boutique, Lontoo 

Lontoon sydämessä vintagemuotitietoisten mekka on Pop Boutique, joka on toiminut Covent Gardenin alueella jo reilusti yli parikymmentä vuotta. Myymälä keskittyy vaatteisiin aina 50-luvulta 90-luvulle saakka, joten valikoimasta löytyy loputtomasti erilaisia tyylejä. Putiikki käy läpi viikoittain jopa 10 000 kiloa vintagevaatteita, joista vain huolella valitut pääsevät myyntiin. Jätettä ei kuitenkaan synny, sillä Pop Boutique käyttää myymättömät vaatekappaleet materiaaleina sen oman Pop-brändin vaatteiden luomiseen. Pop-brändi julkaisee uuden kokoelman pari kertaa vuodessa. 

We Are Vintage, Amsterdam  

Amsterdamissa piipahtaessasi kannattaa ehdottomasti poiketa Oud-Oostin alueelle ja sukeltaa We Are Vintage -kaupan värikkäiden rekkien väleihin. Kivasti sisustettu kauppa tarjoaa laadukkaan valikoiman 70-, 80- ja 90-luvun vaatteita ja asusteita, ja paikka tunnetaan erityisesti loistavasta valikoimasta takkeja sekä värikkäitä paitoja ja mekkoja. Mukaan saattaa tarttua myös muodikas tweedbleiseri tai aito ysärivärein hohtava laskettelutakki. Shoppailun jälkeen kannattaa jäädä alueelle vielä joksikin aikaa, sillä putiikin lähistöltä löytyy myös kivoja kahviloita. 

Kinji Used, Tokio

Tokio on loistava shoppailukohde ja myös yksi maailman kuumimmista vintagekohteista, sillä second hand -putiikkeja löytyy esimerkiksi Harajukun, Shibuyan, Shimokitazawan ja Koenjin alueilta. Kinji tunnetaan erityisesti huokeista hinnoistaan ja ihanasta 80-luvun tyylistä, joten täällä saat täydennettyä muun muassa kirjavien kauluspaitojen kokoelmaasi. Tämä myymälä on valtava, joten sen tutkimiseen kannattaa varata tunti jos toinenkin. Laadukkaasta valikoimasta löytyy takuulla jokaiselle jotakin vintagesta uudempiin tyyleihin, ja rekkien seasta löytyy esimerkiksi myös käytettyjen kimonojen osasto. Lähistön kortteleista löytyy muutama muukin second hand -kauppa sekä lukuisia ravintoloita ja kahviloita.  

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Euroopan kahdeksan parasta rantaa surffaukseen 

Maailman 10 parasta maatilamatkailukohdetta

Euroopan nousevat ruokamatkailukohteet

Vähemmän tunnetut rantakaupungit 

EHDOT JA RAJOITUKSET: LOMA10

Osta uniikkia: Maailman parhaat vintagekaupat

Näissä hotelleissa musiikki ei koskaan lakkaa

0