Säästä ylimääräistä 10% Alennus tai enemmän valituissa hotelleissa – sisäpiirihintojen ansiostarekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Rannikon aurinkoa Loviisassa

By Antti Laine on 16/06/2021 in City Posts

Pyhtään naapurissa sijaitseva Loviisa on ihanteellinen kohde viettää aurinkoinen kesäpäivä. Loviisan Laivasillalta löydät punaisissa suola-aitoissa toimivia ravintoloita, kesäpuoteja ja taidenäyttelyitä, ja Laivasillalla toimiva Loviisan Merenkulkumuseo esittelee alueen merenkulun jännittävää historiaa. Loviisassa kannattaa poiketa myös pittoreskiin Strömforsin ruukkiin, jossa toimii kesällä pajamuseoiden, näyttelyiden ja käsityöläispuotien lisäksi ravintoloita ja kahviloita. Alue on aina avoinna, ja tarjoaa majoittumismahdollisuuksia erilaisissa historiallisissa rakennuksissa. Jos Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinna puhuttelee, sen sisarlinnoitus, Loviisanlahden suulla sijaitseva Svartholman merilinnoitus, kuuluu samaan puolustusketjuun. Merilinnoitukseen pääsee reittiliikennelaivalla tai omalla veneellä, ja saaressa sijaitseva kesäravintola mahdollistaa ihastuttavan kesäpäivän meren äärellä.

eboon vinkki: Loviisassa voi yöpyä hauskasti sisustetussa Hotelli Unisessa.

Merellistä menoa Kotkassa

Siinä missä Loviisaan kannattaa suunnata aurinkoisella säällä, Kotka on erinomainen sadepäivän kohde, sillä siellä sijaitsee liuta kiinnostavia museoita. Kiehtova Maretarium on suomalaisten kalojen luonnonmukainen akvaario: museossa voi nähdä Suomen 60 kalalajia pienistä sinteistä isoihin köriläisiin. Maretariumissa on 22 akvaarion lisäksi luontokuvanäyttely, luontofilmejä, luontokoulu perheen pienimmille, ja tietenkin lounaskahvila. Museolle on vuonna 2014 myönnetty WWF:n Panda-palkinto työstä suomalaisen vesiluonnon puolesta.

eboon vinkki: Maretariumin vieraat voivat kesäisin nähdä sylinterimäisen Itämeri‐altaan kalojen ruokinnan päivittäin klo 15.

Kotkan vanhassa Kantasatamassa sijaitsee Merikeskus Vellamo, jonka katon alla majailee Suomen Merimuseo, Kymenlaakson museo ja Merivartiomuseo. Nämä kolme museota tarjoavat kiehtovan tiedontäyteisen päivän Kotkassa kaikenikäisille museovieraille. Merikeskus Vellamon sanoin: “Historiaa voi kokea kuunnellen, katsellen, haistellen, tunnustellen ja myös leikkien ja pelaten.” Rakennuksessa sijaitsee luonnollisesti myös lounasravintola lahjapuoteineen.

eboon vinkki: Kotkassa voi yöpyä Karhulassa sijaitsevassa lemmikkiystävällisessä Hotelli Jokipuistossa, tai tunnelmallisessa Kartanohotelli Karhulan Hovissa.

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Ota intohimosi mukaan itsesi näköiselle lomalle

9 vähemmän vierailtua unelmakohdetta vuodelle 2022

10 rakennustaiteen ihmettä, jotka on nähtävä kerran elämässä

Vuoden 2022 upeimmat matkakohteet

8 katutaidetta pursuavaa eurooppalaista kaupunkia

10 parasta pyöräilykaupunkia

Anna kotimaan yllättää osa 2: 8 muuta kummallista nähtävyyttä Suomessa

10 uniikkia baaria Suomessa

Ota intohimosi mukaan itsesi näköiselle lomalle

0