Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Pieneltä kujalta löytyvä salakapakka tuo kaupunkimatkailuun vanhan ajan tunnelmaa. Seuraavassa pääset tutustumaan kymmeneen kirjahyllyjen ja kukkakauppojen taakse piilotettuun suosikkisalakapakkaamme Chicagon omasta klassikkopubista alkaen.

  1. Room 13, Chicago

Chicagossa sijaitseva Room 13 on kaupungin valikoivin pubi. Sisään pääset käyttämällä salasanaa, jonka saat yöpymällä Old Chicago Innissä – ellet sitten satu olemaan itse Al Capone. Vaihtoehtoisesti voit hakea pubin vuotuista jäsenyyttä. Room 13 sijaitsee aivan Old Chicago Innin vieressä asiaankuuluvan pimeällä kujalla. Kaikki cocktailit valmistetaan alkoholista, jota oli saatavilla kieltolain aikaan, joten nostalgiaa tästä pubista ei ainakaan puutu.

  1. Floreria Atlantico, Buenos Aires

Hipstereiden suosikkialueena tunnetussa Retirossa toimiva Floreria Atlantico on yksi Latinalaisen Amerikan parhaista baareista. Baarin sisäänkäynti kulkee kukkakaupan jääkaapin läpi, ja itse baari sijaitsee kaupan kellarissa. Floreria Atlanticossa tarjoillaan juotavaa kotitekoisesta ginistä erilaisiin klassikkococktaileihin sekä pientä purtavaa paistetusta mustekalasta sitruunaisiin sammakonreisiin.

  1. Trillby & Chadwick, Helsinki

Trillby & Chadwick on herrasmiesten klubi, jossa itse Sherlock Holmeskin olisi viihtynyt. Tämä Helsingin tuomiokirkolta johtavan mukulakivikadun varrella sijaitseva pohjoismainen versio salakapakasta on sisustettu 1800-luvun lopun tyyliin. Trillby & Chadwickissä on helppo unohtaa nykymaailman murheet, sillä niin kamerat kuin puhelimetkin ovat täällä kiellettyjä!

  1. The SG Club, Tokio

The SG Club – yksi Aasian parhaista baareista – sijaitsee vilkkaalla Shibuyan alueella. Sen kahdella kerroksella, Guzzlella ja Sipillä, on kummallakin oma teemansa. Kokeile luolamaista mutta silti eleganttia Sip-kellaribaaria, jossa pääset kokemaan japanilaista mafiatunnelmaa. Kaikki alkoholi kehitetään baarin omassa laboratoriossa, eivätkä erikoisuudet siihen lopu – halutessasi kenkäsi kiillotetaan luovia cocktaileja maistellessasi!

  1. Knowhere Special

Knowhere Special on Lontoon salakapakoiden helmi. Baari oli aikanaan viktoriaanisen poliisiaseman putka, mutta baarin mukavat sohvat ja tunnelmallinen valaistus jättävät paikan synkän menneisyyden hetkessä varjoonsa – maukkaista cocktaileista puhumattakaan. Kokeile Grow Your Own Martinia, jossa on baarin omaa roseepippurivodkaa.

  1. The Barber Shop, Sydney

Kuten jokainen salakapakoissa viihtyvä saattanee arvata, The Barber Shop sijaitsee parturiliikkeen takana. Teollinen teräsovi erottaa baarin parturista, ja salakapakan sisustus mukailee samaa urbaania linjaa kuin sen sisäänkäynti. Paikan erikoisuus ovat erilaiset ginit, joista Plymouth Giniä saa jopa hanasta!

  1. Foxglove, Hongkong

Tämän englantilaisista herrasmiehistä inspiraationsa saaneen salakapakan sisäänkäynti on naamioitu sateenvarjokaupaksi. Baarin sisustuksesta jäävät mieleen vanhat autot ja lentokoneet, kermanvärinen kaareva katto ja siniset nahkasohvat. Salakapakka on ehdoton käyntikohde niille, jotka kaipaavat matkoihinsa enemmän vanhanajan romantiikkaa!

  1. Fairytale, Berliini

Berliini tunnetaan lukuisista baareistaan, joista paras on tietenkin satumainen Fairytale. Salakapakka sijaitsee Friedrichshainin Volksparkin puistossa erilaisia satuhahmoja esittävän Märchenbrunnenin suihkulähteen edessä. Baarin sisustuksessa näkyvät Liisa ihmemaassa ja Grimmin sadut: henkilökunnan vaatetus on teeman mukaista, juomalista on kuin satukirja ja jotkin juomat tarjoillaan lasikengästä!

  1. Employees Only, Singapore

New Yorkissa toimivan Employees Onlyn singaporelainen haara on yhtä hieno kuin palkittu esikuvansakin. Employees Onlyssa pääset nauttimaan upeasta Art Deco -tunnelmasta – kunhan vain ensin löydät paikan! Älä anna ennustajan vastaanoton kyltin hämätä, vaan astu rohkeasti sisään. Juomista kannattaa kokeilla ainakin Employees Only Manhattan -klassikkococktailia, jossa on italialaista vermuttia, angostuuraa, appelsiinicuraçaota ja ruisviskiä.

  1. PDT, New York

Jos näet jonkun menevän vanhaan puhelinkoppiin pienessä hot dog -ravintolassa New Yorkissa, kyseessä ei ehkä olekaan Doctor Who -fani – koppi kun sattuu olemaan sisäänkäynti PDT:hen. New Yorkin baarimikkojen parhaimmisto tarjoilee Please Don’t Tell -baarissa paitsi upeita drinkkejä myös ranskalaisia perunoita ja – tietenkin – hot dogeja. Vaikka paikkaa on yritetty pitää salassa, se on tällä hetkellä yksi maailman tunnetuimmista salakapakoista. Kiitos tästä kuuluu sen cocktaileille. Ja viekoittelevalle tunnelmalle. Ja tietenkin hot dogeille.

 

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET