Säästä ylimääräistä 10% Alennus tai enemmän valituissa hotelleissa – sisäpiirihintojen ansiostarekisteröidy nyt ilmaiseksi!

SYVÄLLE MAAN SISÄÄN: loistavimmat metromatkat

By Frances Doherty on 04/04/2016 in Yleistä

Metro on kuin kaupungin sydän, joka kuljettaa ihmisiä paikasta toiseen sekä varmistaa sen jatkuvan liikkeen, jota kulttuurin ja liiketoiminnan kehdot tarvitsevat. Metrot yhdistetään usein mielikuvissa jyrsijöihin, roskiin ja uupuneisiin matkustajiin. Metroasemat voivat kuitenkin olla myös mahtavia ja ihmeellisiä luolia, jotka kuvastavat sosiaalisia ja poliittisia olosuhteita ja sisältävät sekä kehittynyttä teknologiaa että hienostuneita taideteoksia. Tutustu siis näihin kauniisti rakennettuihin metroasemiin, jotka poikkeavat totutusta muotista – ne tuovat esille kaupunkiensa kohokohtia niin kulttuurin kuin arkkitehtuurin saralta.

Rådhuset, Tukholma, Ruotsi

Interior of Radhuset station, Stockholm metro

Rådhusetin metroaseman perustana on luonnollinen luolasto, ja kyseessä on visuaalisesti niin vaikuttava nähtävyys, että sen sisustan suunnittelua ihaillessa vierähtää helposti vaikka tunti. Asemalla on tulivuorta muistuttava katto ja massiiviset roomalaispylväät. Tätä surrealistisesti koristeltua asemaa ei missään nimessä kannata jättää väliin!

Toledo, Napoli, Italia

Toledo Metro Station 2

Toledon metroasema on Napolin 13. taideasema. Se on rakennettu veden ja valon teemojen hengessä, joka korostuu esimerkiksi siinä, kuinka aseman upea sininen mosaiikki yhdistyy art deco ‑laattoihin. Lopputulos on fantastinen, ja asema valittiinkin vuonna 2012 Euroopan kauneimmaksi asemaksi.

Naples

Olaias, Lissabon, Portugali

Lisbon

Lissabon tunnetaan värikkäistä laatoistaan, eikä tämä asema poikkea tyylistä. Arkkitehti Tomás Taveira on yhdistänyt näyttävän maalatun lasin metallipylväisiin, ja Olaias onkin ehkä koko Euroopan visuaalisesti jännittävin metroasema.

Kievskaya, Mayakovskaya ja Park Pobedy, Moskova, Venäjä

The metro station Kievskaya in Moscow, Russia

Nämä asemat kuuluvat maailman syvimmällä sijaitseviin metroasemiin, sillä Kievskaya, Mayakovskaya ja Park Pobedy ovat 74 metriä maan pinnan alla. Ne ovat myös suurimmat Aasian ulkopuolella sijaitsevat metroasemat, ja ne rakennettiin vuonna 1935. Moskovan metroa pidetään yhtenä Neuvostoliiton ylellisimmistä arkkitehtuuriprojekteista – Stalinin ohjeiden mukaisena tavoitteena oli rakentaa ”palatseja kansalle”.

Avtovo, Pietari, Venäjä

Metro-Station Avtovo

Westfriedhof  station , Munich, Saksa

Münchenin tyylikkään aseman kiinnostavana yksityiskohtana ovat kuuluisan saksalaisen teollisen muotoilijan Ingo Mauerin suunnittelemat 11 valtavaa, läpimitaltaan 3.8 metriä olevat lamput.

Westfriedhof station 2

 

Dulferstrasse stations , Munich, Saksa

Westfriedhof station

Westminster, Lontoo, Iso-Britannia

iStock_000002639215_Large

Tämä Blade Runner ‑elokuvan hengessä luotu lontoolainen asema oli ehdolla Stirling-palkinnon voittajaksi pian sen jälkeen kun se rakennettiin vuonna 1999. Ruostumaton teräs ja betonipalkit kietoutuvat toisiinsa upeasti aseman hissiverkoston seassa, ja asemaa pidetään mestariteoksena sekä arkkitehtuurinsa että tekniikkansa osalta.

 

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Pala aurinkoa sinulle

7 tapaa viettää ikimuistoinen juhannus Suomessa

10 kiehtovaa kävelykierrosta Suomessa

0