Säästä ylimääräistä 10% Alennus tai enemmän valituissa hotelleissa – sisäpiirihintojen ansiostarekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Viimehetken pääsiäismatkat

By Frances Doherty on 04/03/2016 in Yleistä

Pääsiäinen on mahtava hetki lyhyelle matkalle ja toimistolomien käyttämiseen ulkomailla. Älä pelästy, vaikka hinnat yleensä nousevat tänä aikana, viimehetken tarjoukset ovat edelleenkin olemassa erityisesti, jos yltäkyllästettyjen pääkaupunkien sijasta nautit vähemmän matkailijoiden suosimista kaupungeista.

Strasbourg, Ranska

P
Saksan ja Ranskan rajalla sijaitseva Strasbourg yhdistää sävyjä molemmista maista muotoutuen kuvankauniiksi kaupungiksi. Strasbourgin herkut sopivat hyvin yhteen viehättävien joenvarsialueen metsäisten rakennusten kanssa, joita värikkäät kukat korostavat, mikä tekee siitä sopivan matkakohteen pareille, ystäville ja perheille. “Le petite France” ,kuten tiedetään, on täynnä tyypillisiä ranskalaistyylisiä ruokapaikkoja, jotka tarjoavan herkkuja, kuten lämpimiä piirakoita ja suussa sulavia juustopohjaisia herkkuja. Jos etsit hyvää viiniä, olet taatusti oikeassa paikassa. Alsace on koti monille viinitarhoille, jotka ovat avoinna pyörä- ja kävelyretkillä.

Ghent, Belgia

Graslei in Ghent, Belgium
Ghent, jota on joskus kuvattu Belgian parhaiten varjelluksi salaisuudeksi, luo täydellisen tasapainon ollessaan tarpeeksi pieni paikkoihin pääsyyn ja tarpeeksi suuri vaikuttaakseen elinvoimaiselta. Helposti pyörällä tutkittavat, vähemmän liikennöidyn Belgian kaupungin tunnusomaiset ominaisuudet ovat loistavan keskiaikaisen arkkitehtuurin vuoraamat kanavat, omituinen baarielämä, taidetalo-elokuvateatterit ja lukuisat museot ja galleriat. Huippuvinkki Cocktail-harrastajille, pistäydy Jigger´ssissä, kotoisassa salakapakka-tyylisessä baarissa, jota pitää yksi Belgian tunnetuimmista baarimikoista.

Linz, Itävalta

Linz Cityscape with New Cathedral and Church of the Ursulines, A
Vuoden 2009 Euroopan kulttuuripääkaupunki on hyvin ansainnut tittelinsä. Kuluneen vuosikymmenen aikana on Itävallan kolmannesta kaupungista tullut yhä enemmän näkemisen arvoinen kohde Euroopan nykykulttuurin polulla, jonka orastava modernin taiteen näyttämö täydentää hienosti kaupungin historiallista musikaalisuutta. Linz on luultavasti tunnetuin paikkana, jossa Mozart kirjoitti Linz-sinfoniansa vain neljän päivän oleskelunsa aikana vuonna 1793. Kaupungin kulttuurikohteet on sijoitettu pätevästi vanhan keskiaikaisen vanhankaupungin ympärille, keskittyen valtavaan keskustan Hauptplatziin. Illat voi viettää hyvin syömällä ja juomalla missä tahansa monista baareista ja ravintoloista, joista jotkut sijaitsevat loistavissa barokkirajennuksissa, jotka hallitsevat kaupunkia.

Leipzig, Saksa

Augustusplatz, Leipzig
Asukkaat väittävät sen olevat ”parempi kuin Berliini”, vaikka tämän voidaan keskustella olevan yksi Euroopan trendikkäimmistä kaupungeista. Houkutellen nuoria luovia, joilla ei ole varaa Saksan pääkaupunkiin, on paikassa raikas ja hauska tunnelma. Kaupungin nähtävyyksiin on helppo tutustua päivässä tai kahdessa, jolloin on runsaasti aikaa juoda olutta Karlilla, tutkia antiikkia Plagwitzissä ja kokeilla lukuisia kahviloita, joita on tarjolla tässä kofeiinia rakastavassa kaupungissa.

Córdoba, Espanja

Cordoba, Spain at the Roman Bridge and Mosque-Cathedral
Córdoban rikas historia on yhtä kiehtova kuin kaupungin kauneus. Tämä Andalusian eteläisen espanjan maakunnassa sijaitseva, entinen islamilaisen kulttuurin keskus on koti yhdelle maailman mahtavimmista islamilaisista rakennuksista, Mezquitalle. Mezquitaa pidetään ainutlaatuisena arkkitehtuurisena saavutuksena, silmiinpistävänä sen suuren korkeuden ja koon vuoksi. Sen lisäksi Mezquitan olemassaolon ajatellaan edustavan historian aikaa, jolloin kristityt, juutalaiset ja muslimit elivät harmoniassa rinnakkain. Guadalquivik-joki, virtaa Mezquitan alla, tehden joen edustan kaduista loistavan paikan hyödyntää näkymää yhdessä monista vilkkaista baareista ja ravintoloista.

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Pala aurinkoa sinulle

7 tapaa viettää ikimuistoinen juhannus Suomessa

10 kiehtovaa kävelykierrosta Suomessa

0