Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Kesälomat ovat vielä kuukausien päässä, joten matkakuumetta kannattaa lievittää huhtikuussa järjestämällä pieni kevätloma koko perheelle. Seuraavat kohteet sopivat täydellisesti kaikenikäisille matkailijoille, halusitpa sukeltaa pää edellä uuteen kulttuuriin tai mieluummin rentoutua rannalla.

Kulttuuria Japanissa

Japanilainen kulttuuri on monipuolinen ja tarjoaa kaikkea entisaikojen samurai-taistelijoista ja shōgun-hallitsijoista nykypäivän viihdeteollisuuteen, joka on hurmannut koko maailman. Maa on erityisen ihana kohde huhtikuussa, jolloin kirsikkapuut puhkeavat kukkaan ja paikalliset juhlistavat kevättä valmistamalla perinteisiä herkkuja. Jos haluat tutustua kunnolla nousevan auringon maan historiaan, kannattaa suunnata Kiotoon. Tästä entisestä keisarillisesta pääkaupungista löytyy päätähuimaava määrä nähtävyyksiä, mukaan lukien uskomattomat 17 Unescon maailmanperintökohdetta ja yli 1 600 pyhäkköä ja temppeliä. Matkasuunnitelmaan kannattaa lisätä ainakin vierailu šintolaisen Fushimi Inari Taisha -pyhäkön hehkuvan oransseilla porteilla sekä taianomaisessa Arashiyama-bambumetsässä. Jos kuljet Hanamikoji-kadulla Gionin kaupunginosassa auringonlaskun aikaan, saatat olla onnekas ja nähdä myös yhden kaupungin arvoituksellisista geishoista iltakävelyllä.

Japani-matkat

Takuuvarmaa auringonpaistetta Kanarialla

Talvi lähestyy loppuaan, mutta huhtikuu saattaa silti olla kylmä, sateinen ja harmaa. Onneksi Kanariansaariin voi luottaa, sillä suosikkikohteessa paistaa aurinko käytännössä ympäri vuoden. Tämä Espanjalle kuuluva saariryhmä muodostui muinoin vulkaanisen toiminnan seurauksena. Afrikan luoteisrannikon lähellä sijaitsevat saaret ovat täydellinen vastalääke harmaille arkipäiville. Teneriffa on saarista suurin, ja se tarjoaa myös eniten nähtävää ja tehtävää. Jos perheen pienimmät väsyvät rantalomailuun, kannattaa suunnata esimerkiksi aktiivisen Teide-tulivuoren huipulle ja vierailla tähtitieteellisessä observatoriossa.

Halvat lomamatkat Kanariansaarille

Automatkalle Portugaliin

Portugalin upea rannikko ja armottoman kaunis luonto sopivat täydellisesti hidastempoiseen automatkailuun. Hurmaavissa kylissä ja viinitiloilla viihtyisi vaikka monta viikkoa, mutta jo muutamassa päivässä ehdit luoda muistoja, jotka jäävät lastesi mieliin varmasti ikuisiksi ajoiksi. Aloita matkasi Portosta ja jatka sieltä vehreään Douro-laaksoon, jonka viinitiloilla vanhemmat voivat maistella paikallisia viinejä. Jos perheesi rakastaa henkeäsalpaavia maisemia, kannattaa ehdottomasti lähteä myös kävelylle Portugalin korkeimman vuoriston, Serra da Estrelan, rinteillä kiemurteleville teille. Jos vietätte iltapäivänne mieluummin rannalla, voitte ajaa pitkin Atlantin rannikkoa, jonka varrelta löytyy lukuisia pieniä rannikkokyliä, kuten Lagos, Figueira da Foz ja Peniche.

Portugali-matkat

Karibian auringon alle

Perhelomaa viettäessä joskus vähemmän on enemmän. Vaikka tuntuisi houkuttelevalta mahduttaa lomaan tusinoittain erilaisia aktiviteetteja, lasten keskittymiskyky ja energiavarastot ovat kuitenkin rajalliset. Usein vanhemmat laativat tiiviin matkasuunnitelman, josta kuitenkin puolet jää tekemättä, koska perheen pienin kiukuttelee väsyneenä. Tätä ongelmaa ei takuulla tule vastaan Karibialla. Koneen laskeuduttua aurinkoisille saarille huolet nimittäin tuntuvat kaikkoavan saman tien. Olipa kohteesi Jamaika, Barbados, Martinique tai Grenada, solahdatte takuulla välittömästi saaren leppoisaan elämänrytmiin.

Karibianmeri-matkat

New York, New York…

Harvalla kaupungilla maailmassa on New Yorkiin verrattavaa taikaa ja vetovoimaa. Lapset kiinnostuvat takuulla American Museum of Natural History -museon dinosaurusten luurangoista, kun taas teini-ikäiset ja aikuiset viihtyvät myös esimerkiksi The Frick Collection -museossa. Se sijaitsee yhdessä Upper East Siden arvokkaista rakennuksista ja sisältää muun muassa hollantilaisen taidemaalarin Johannes Vermeerin töitä. Muun muassa keskiaikaisen Euroopan taiteeseen ja arkkitehtuuriin pääsee puolestaan tutustumaan The Met Cloisters- museossa, joka sijaitsee Fort Tryon Parkissa Washington Heights -kaupunginosassa. New Yorkin-lomaan kuuluu tietenkin myös käynti Times Squarella ja vähintään yksi Broadway-esitys. Jätä kuitenkin aikaa myös muille, Manhattanin turistikeskusten ulkopuolella oleville alueille. New Yorkissa riittää takuulla aina uutta nähtävää, vaikka olisit käynyt kaupungissa jo useita kertoja.

Lue miten voit viettää 24 tuntia New Yorkissa lasten kanssa.

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET