Shares
Share with your friends


Submit

Turkin rannikko sopii erinomaisesti rennon rantaloman viettämiseen, ja hintatasokin on edullisempi kuin Kreikan ja Espanjan ruuhkaisissa lomakohteissa. Nähtävää ja koettavaa riittää kaikenlaisille lomailijoille: hienoja uimarantoja rantaelämästä pitäville, upeita makuelämyksiä tarjoavia ravintoloita herkuttelijoille ja kiehtovia vierailukohteita historiasta kiinnostuneille.

  1. Antalya – kulttuuria ja historiaa vanhankaupungin kujilla

Laran hienohiekkainen ranta ja turkoosina kimmeltävä meri vetävät matkailijoita puoleensa, mutta tässä suositussa lomakohteessa riittää paljon muutakin nähtävää. Antalyalla on takanaan loistokas menneisyys vilkkaana roomalaisena satamakaupunkina, ja menneistä ajoista muistuttavia jäänteitä on nähtävissä joka puolella. Läheinen Çıralın kylä, jossa sijaitsevat rauniot tunnetaan myös Olympos-nimellä, on mielenkiintoinen retkikohde. Myös antiikinaikainen Phaseliksen kaupunki on paikka, jonka historiallisiin nähtävyyksiin kannattaa tutustua.

  1. Side – idyllinen lomakohde meren äärellä

Vaikka Siden rantakaupunki onkin kasvattanut suosiotaan lomanviettopaikkana, on se edelleen mukavan rauhallinen muihin Turkin rantakohteisiin verrattuna. Bilelomaa etsivät suuntaavat Bodrumin trendikkäille klubeille ja surffaajat puolestaan suotuisista tuulistaan tunnettuun Alaçatiin. Side onkin oiva kohde rauhallista lomaa kaipaaville, ja kilometrien pituisilta hiekkarannoilta löytyy tilaa jokaiselle. Rantaelämän lisäksi kaupungissa on monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten roomalainen amfiteatteri ja muita antiikin ajan raunioita.

  1. Alaçati – viehättävä pikkukaupunki hurmaa tunnelmallaan

Alaçatista löytyy kaikki tarvittava rauhalliseen lomanviettoon, ja ympäröivää maisemaa hallitsevat vanhat tuulimyllyt ja idyllinen merenranta.  Kaupunki vetää nykyisin puoleensa erityisesti ruoasta kiinnostuneita matkailijoita laajalla ravintolatarjonnallaan. Osa ravintoloista keskittyy vaalimaan perinteitä, kun taas toisissa perinteisiä ruokalajeja valmistetaan modernilla otteella. Valinnan varaa riittää myös italialaisen ja kreikkalaisen keittiön ystäville. Kaiken perustana toimivat tuoreet raaka-aineet, kuten lähiseudun maatilojen vihannekset ja vastapyydetty kala. Makuelämyksen täydentävät paikalliset viinit, ja ruoan päälle on hyvä ottaa rakiryyppy.

  1. Alanya – tuttu lomakohde tarjoaa jokaiselle jotakin

Alanyalla on takanaan pitkä menneisyys, ja alue onkin ollut historian saatossa niin roomalaisten, bysanttilaisten kuin ottomaanienkin hallussa. Vanhan tarinan mukaan myös Kleopatra olisi aikoinaan vieraillut Alanyassa. Kaupungin ylle kohoava 1200-luvulla rakennettu linnoitus on tunnettu maamerkki, johon kannattaa ehdottomasti tutustua. Myös läheinen Taurusvuoristo on mielenkiintoinen retkikohde, joka tekee vaikutuksen upeilla maisemillaan.

  1. Kalkan – postikorttimaisemia ja välimerellistä tunnelmaa

Kalkan on idyllinen kylä Välimeren rannalla, joka on täynnä hurmaavia yksityiskohtia. Katuja reunustavat valkoiseksi kalkitut talot, joiden seinillä ryöppyävät fuksian värisenä hehkuvat ihmeköynnökset. Kiemurtelevat kujat johdattavat kulkijan kohti satamaa. Kalkan on vanha kalastajakylä, joka elää nykyisin matkailusta. Jäljellä on kuitenkin menneiden aikojen tunnelmaa, joka tekee paikasta erityisen.  Lähistöllä olevat Kaputaşin ja Pataran rannat sopivat rentojen rantapäivien viettämiseen. Ajan saa kulumaan mukavasti myös istuskelemalla kylän viihtyisissä kahviloissa tai kiertelemällä pienissä putiikeissa. Kalkanissa lomailu on helppoa, ja päivät soljuvat leppoisissa merkeissä.

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET